|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   FSH in Prolaktin
18.8.2008 16:47:35   
Inti_07
Pozdravljene punce. Prosila bi vas za pomoč in sicer bila sem na krvnih testih v Adrialabu. Prejela sem pošto, zdaj pa si ne znam razložiti rezultat. Prosim vas za pomoč in obrazložitev kaj je kaj.

Rezultat FSH - ja je 6.2
Rezultat Prolaktina pa je 26.5

Za kakršno koli informacijo bi bila zelo vesela. Hvala in Lep pozdrav
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: FSH in Prolaktin
18.8.2008 19:50:29   
metuLJchy
lahko ti odgovorim za prolaktin, nekje med 25-30 je zgornja meja, tvoj rezultat prolaktina se mi zdi v redu, na prolaktin vpliva tudi da je malo viušji če te grdo pičijo (malo). Sama sem imela prolaktin preko 200, tako da nič bat user posted image

bi pa morala biti tudi na izvidih od adrialab neka lestvica o mejnih vrednostih

(odgovor članu Inti_07)
Neposredna povezava do sporočila: 2
19.8.2008 8:40:43   
bayb77
Živjo, če si dala kri 2-5dan M je to folikularna faza, torej je tvoj fsh zelo vredu. Vrednosti so med 3.5-12.5, prolaktin pa je malo povišan, vrednosti se gibljejo (adrialab) od 3.4-24.1

SREČNO!!

(odgovor članu metuLJchy)
Neposredna povezava do sporočila: 3
19.8.2008 11:03:36   
Inti_07
OJLA BAYB 77:)

Ja dala sem jo 2 dan menstruacije in ja za FSH vem da je zelo dober sem preverila lestvico, skrbi me bolj Prolaktin? Zakaj je tako povišan?

Se da kaj naresti, da bi ga znižala??? Morda prehrana al pa kaj podobnega? Za vsako inf. bom full hvaležna! user posted image

(odgovor članu bayb77)
Neposredna povezava do sporočila: 4
19.8.2008 11:32:21   
bayb77
Inty_07 tvoj prolaktin je samo malo povišan, jaz sem ga imela prvič 39, ampak mi odvzem krvi povzroči velik stres, kar pa vpliva na rezultat. G me je poslal na ritem prolaktina, to je postopek v katerem ti na vsake 15 min. vzamejo kri, torej 0, 15, 30 min in primerjajo rezultat. Po prvem odvzemu je bil povišan potem pa je padel na normalno vrednost, tako da mislim, da nimaš kaj skrbeti. Punce, ki imajo težave z prl. ga imajo 80,100 in več. Prolaktin pa povzroča motnje ovulacije oz. da do nje sploh ne pride. Če te še kaj zanima me lahko vprašaš, imam kar veliko preiskav že za sabo.

(odgovor članu Inti_07)
Neposredna povezava do sporočila: 5
19.8.2008 11:35:02   
metuLJchy
inti prolaktin je drugače tudi stresni hormon, tvoja vrednost je res minimalno povečana, lahko da je do tega prišlo ker si bila tisti dan recimo pod stresom, ali so ti grdo vzeli kri. Povišan prolaktin lahko povzroča kar nekaj težavic, ampak ne pri tako minimalnem povišanju. Meni ko sem ga imela 49 sem bila presrečna, zdravil za povišan prl mislim da sploh ne bi dobila ob taki vrednosti, pa tudi ne si želet user posted image  tako da po moje si lahko brez skrbi, morda se posvetuješ s svojo ginekologfinjo, kot tolažbo ti povem, da se je moj prolaktin gibal preko 200, pa smo ga zdaj v red spravili. Srečno

(odgovor članu Inti_07)
Neposredna povezava do sporočila: 6
19.8.2008 11:43:33   
Inti_07
No superca zdaj si me pa lepo pomirila user posted image .... če gledam na tvojo vrednost potem je moj več kot odličen, je pa res da sem zadnje čase zelo pod stresom! V sept. grem na operacijo mat. pregrade, pa z mojim ni vse ok,...pa je rezultat tukaj. No čez 4 tedne mam G prej zal ni slo pa mi bo on verjetno pojasnil kako in kaj. Lepa hvala za obrazložitev. Sem pa brala da so neka zdravila za Prolaktin in da se dobijo v lekarni avstrije, nem. in italije,...ampak kot si rekla bom počakala na G  user posted image

(odgovor članu metuLJchy)
Neposredna povezava do sporočila: 7
20.8.2008 8:14:59   
Anonimen
FSH se meri 3-5 dan M!!!!!!!!   Ti si merila 2.dan in to je prezgodaj za pravi rezultat. Boš mogla še enkrat izmeriti in priporočam točno 4.dan, po možnosti popoldan.

Žal, pa vendar resnično. user posted image

(odgovor članu Inti_07)
  Neposredna povezava do sporočila: 8
20.8.2008 9:03:01   
obayifo
tretji do peti dan, za kontrolo ja.... drugače pa mene reš vedno pošlje za fsh drugi dan

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 9
20.8.2008 9:13:33   
Inti_07
Ja ne vem zdaj vsak pravi drugače. Meni je Reš rekel da naj grem na krvni test se pravi od 1 do 4 dneva menstruacije. Sem uprasala kdaj je najboljse ker imam ponavadi full krce in bolecine 1-2 dan je reku nekje 2, 3 dan da je najboljse. Tko da mislim da je čisto ok da sem sla takrat ko sem šla. Sicer pa sva 9.9 ponovno naročena pri Rešu pa bo že povedal kako in kaj. Če pa ne bo ok bomo pa vajo ponovili.

Tudi v adrialabu je reku da se dela med 1 in 4 dnem menstruacije. Tak da zdaj pa res ne vem, kakšna je razlika če delaš 2 in kakšna je razlika če delaš 3 dan?

(odgovor članu obayifo)
Neposredna povezava do sporočila: 10
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Nuhalna (vratna) svetlina in ultrazvočni p...
photo
Večina mladih mamic in nosečnic v Sloveniji je že seznanjena, da lahko s pomočjo ultrazvočne preiskave v zgodnji nosečno...
5 vzrokov za bolečino pri ovulaciji
Ne glede na to, kako zelo močna je ovulacijska bolečina, ginekologi opozarjajo, da to ni bolečina, ki bi bila normalna, ...

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?