babajči
|
Ah, punce, to je vse tako relativno...Če bi šle na meritev k drugemu zdravniku, na drug UZ aparat, bi vam spet drugače pokazalo...Tako, kot je meni. Pri 22t4dni mi je pokazalo 37mm, pri 31t3d pa 58, kar naj bi ustrezalo 30t. Pri tej meritvi je ugotovila, da je otroček premajhen, zagnala paniko, me dala na mirovanje. Čez 3 tedne je spet naredila meritve in ugotovila, da je v 3 tednih dojenček zrasel samo za 2 tedna (se pravi namesto za 34t3d, je bil velik za okoli 32t in par dni) , tako, da smo zaostajali v rasti. Nato me je dala na dodatne preiskave v porodnišnico, kjer je zdravnik ugotovil, da ni nič narobe... Edino to je, da mi ne znajo določit PDP. Tako, da imam zdaj 3 PDP-je 15.6. po ZM, 27.6. po mnenju moje zdravnice in 22.6. po mnenju iz porodnišnice. Itak, pa smo od 9.tedna vedeli, da je moj rok malo kasnejši, ker moj menstrualni ciklus ni na 28 dni, ampak na 31-33 dni...Pa so kar malo pozabili na to, kot izgleda. Tako, drage punce, nič se sekirat. Samo pozitivno mislit in vedite, da je vsak otrok različne rasti...Tako, kot imamo različne konfekcijske št., različne velikosti čevljev, rokavic, klobukov itd, tako so tudi dojenčki različnih velikosti...Drugače pa so me v porodnišnici pomirili tudi s tem podatkom: teža normalno donošenega novorojenčka (40tednov) je ob porodu od 2900g do 4000g... Dovolj velik razpon? Lep dan... Pa-pa
|