|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Epiduralna
26.6.2006 18:09:35   
nelly
Punce kako je s to epiduralno, a se moraš o tem prej dogovorit z anestizistom ali kako. A ti to povejo v materinski šoli, če je anestezist na voljo 24ur ali se o tem pogovoriš pred porodom? Malo me zanima kako in kaj.
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Epiduralna
26.6.2006 18:21:10   
Udb
Katera porodnišnica?

(odgovor članu nelly)
Neposredna povezava do sporočila: 2
26.6.2006 18:26:54   
Maleal
V Mb porodnišnici te s tem seznanijo v materinski šoli kateri anestezisti so na voljo,se pa moraš sam it zmenit z anestezistom,da ti pogleda hrbtenico,da vidi če bo šel kanal lepo nastavit,pa gsm številko ti da,da ga pokličeš iz porodnih sob ko si tak daleč.Babice pa nimajo rade,da imaš EA.

Ne išči nekoga, ki je popoln.
Ljubi nekoga, ki ni in ga naredi popolnega s svojo ljubeznijo.

(odgovor članu Udb)
Neposredna povezava do sporočila: 3
26.6.2006 19:05:25   
BLAŽIKA
Zakaj pa babice niso rade, kaj pa imajo one pri tem????user posted image

Moja punčka je moja največja sreča.

(odgovor članu Maleal)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   [Brisano sporočilo]
26.6.2006 20:59:47   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu BLAŽIKA)
  Neposredna povezava do sporočila: 5
26.6.2006 22:36:46   
soncek&luna
odvisno je od porodnisnice.... vendar mislim , da je po vecini povsod enako...

najprej moras itak povedat , da bos rodila z EA, moras na predavanje, kjer ti razlozijo kako stvar poteka, prednosti in slabosti... na dan poroda pa babice v tistih porodnisnicah, ki imajo anastezista 24 ur na voljo, poklicejo one in ti pridejo "namontirat" zadevico...

Mami, pika moja!

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 6
26.6.2006 22:53:31   
Anonimen
Odvisno od porodnišnice, nekje je epiduralna dosegljiva 24 ur na dan, drugje ne (tam se je potrebno z anastezistom vnaprej dogovorit, če želiš, da bo 100% pri tvojem porodu).

Na predavanje je pa koristno iti, vsaj meni se je tako zdelo, ne samo zaradi tistega nujnega podpisa....

(odgovor članu nelly)
  Neposredna povezava do sporočila: 7
26.6.2006 23:20:44   
rija
Meni so ca. 3 tedne pred porodom naredili vse krvne preiskave, šla sem na pomenek z anestezistom.....in dobila EA.

Ne razumem pa, kaj imajo babice pri tvoji odločitvi za EA...? Malce več dela, potrpežljivosti, pa bolj morajo pazituser posted image  Tudi sicer vse to sodi v njihov opis del in nalog....samo večina bi jih po liniji najmanj dela.....sicer pa niso one, ki ležijo na porodni mizi....

(odgovor članu nelly)
Neposredna povezava do sporočila: 8
27.6.2006 7:04:48   
naja78
kako je pa kaj z LJ
tam vem da so anestezisti prisotni do 16 od takrat pa delajo samo nujne!

(odgovor članu rija)
Neposredna povezava do sporočila: 9
27.6.2006 12:01:35   
katja34
kolk stane EA,baje ,da je pri nas zastonj,,je to možno,že recimo NS sem mela zastonj??

(odgovor članu nelly)
Neposredna povezava do sporočila: 10
27.6.2006 12:03:22   
Anonimen
V Postojni je (bila) 40000, v Novem mestu, na Jesenicah in v Izoli mislim, da je brezplačna. Za ostale ne vem.

(odgovor članu katja34)
  Neposredna povezava do sporočila: 11
27.6.2006 12:35:34   
saraja
Lepo pozdravljene!

V Slovenj Gradcu je epiduralna zastonj! Tam se moraš naročiti za sestanek, traja približno eno uro! Moraš pa iti en mesec prej!
Po porodu vam pa več povem, kako babice gledajo na to!

Lep dan

Samo pravi prijatelj si upa povedati prijatelju tisto resnico, zaradi katere ne bo več njegov prijatelj!

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 12
27.6.2006 12:36:14   
Udb
V Nm je 100% brezplačna! Baje da zato, ker se ne morejo zmeniti kolk bi računali (tako je povedala babica na materinski šoli) user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 13
27.6.2006 13:08:26   
honey
V Postojni je bila lansko leto EA 40.000,00 SIT. Na materinski šoli so nam rekli, da moramo tiste, ki razmišljamo o EA, iti na predavanje (trajalo je pribl. 1 uro). Na dan poroda, me je babca, preden sem šla v porodno vprašala, če bom rodila z EA in seveda - PANIKA - pa sem rekla, da bom. Tako da sem bila na porodni pribl. 4 ure, umetni popadki so šibali, jaz nič in so mi dali EA, da bi se odprla. No, nazadnje je bil itak CZ.

Za v Lj. pa vem, da sploh nimajo dežurnega anestezista (v Postojni ga imajo 24 ur/dan) in da menda dajo samo eno EA na dan - če imaš srečo, jo dobiš ti. Ne vem, tako sem nekje slišala. Mislim pa, da če ne sodeluješ pri porodu (tako so nam povedali v Postojni na materinski šoli) ti malo zmanjšajo odmerek, da ti EA malo spusti, da imaš več občutka.

(odgovor članu Udb)
Neposredna povezava do sporočila: 14
27.6.2006 15:25:32   
tanja981
v  Slovenj Gradcu je EA brezplačna, omogočajo jo 24h / dan, moraš pa prej podpisat izjavo (ne velja na tisti dan ko prideš rodit? vsaj tako so meni rekli)

pa ga imamo, našega knedlčka.... Vid je prijokcal 28.07.
drugi knedlček se nam bo pridružil 27.09.!!!!

http://tanja-ribica.moj-album.com/

(odgovor članu honey)
Neposredna povezava do sporočila: 15
27.6.2006 15:37:58   
Maleal
V MB je zastonj-zaenkrat.

Ne išči nekoga, ki je popoln.
Ljubi nekoga, ki ni in ga naredi popolnega s svojo ljubeznijo.

(odgovor članu tanja981)
Neposredna povezava do sporočila: 16
4.7.2006 9:38:45   
geagaia
V Postojni stane 40000, pa en mesec prej sem šla na sestanek. Ko sem prišla v porodnišnico sem podpisala papirje, potem pa veselo na delo. Meni se zdi to enkratna zadeva. Ves čas sem lahko sodelovala zraven. Nisem čutila bolečine. čutila pa sem popadke, vedela sem kdaj moram pritisniti, tako da babica ni imela z menoj nobenega dodatnega dela. Pa tudi zavleklo se ni, saj sem rodila v dveh urah. Kasneje tudi nisem imela nobenih posledic in počutila sem se fantastično. Je pa to odvisno od posameznika, tako kot pri vsaki stvari.

(odgovor članu Maleal)
Neposredna povezava do sporočila: 17
4.7.2006 10:32:00   
kapesanta
v Trboveljski je tudi zastonj, vendar ni nujno, da jo dobiš, ker se opravlja le dopoldne in le če je katera od 2 anestezistk na voljo.
Jaz sem se pa pozabla zmenit - verjetno je en dan pred PDP že prepozno, ne? user posted image  - če bom še v enem kosu bom v četrtek povprašala G, pa bomo videl kako in kaj user posted image

l.p. Mateja

Rok 06.07.2006 in Sara 15.11.2010

(odgovor članu geagaia)
Neposredna povezava do sporočila: 18
20.7.2006 22:35:51   
kely
A kera kej ve kako je z EA v Celju in koliko stane?

(odgovor članu kapesanta)
Neposredna povezava do sporočila: 19
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Majhne skrivnosti za lažji porod
Spoznajte trike, ki lahko ženskam pred in med porodom zelo pomagajo!
Kaj vzeti s seboj v porodnišnico?
Da česa ne bi pozabili, smo vam pripravili spisek stvari, ki jih vzemite s seboj v porodnišnico.

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?