|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Enoletnica in teža
2.6.2010 20:43:38   
misamuk
Punce, malo me je zaskrbelo glede naše tamale. Namreč včeraj sva imeli sistematiko pri 1. letu in se je izkazalo, da v zadnjih 3 mesecih ni pridobila niti grama, še več, zgubila je 700g !!!! user posted image user posted image Zdaj ima 8600g (porodna 2800g).
Punčka sicer povsem povprečno je (malice okoli 150g, kosilo okoli 250g), je že vse, tudi najino, "normalno" pripravljeno hrano, edino pasirat ji še moram.
P je pogledala kri (vse ok, tudi železo) in me naročila čez 1 teden na tehtanje.
Sploh ne vem, kaj naj zdaj naredim. Ko ona noče več jest, ga ni boga, da ji da še kaj v usta. Obroke ima redne ob istih urah, prigrizkov vmes ji ne dajem.
Je pa res, da se pri 9.mesecih, ko je imela predzadnjo sistematiko, ni še niti plazila, sedaj pa šiba naokoli ko norec, se postavlja na noge, v glavnem aktivna je 100/h. Je možno, da je od tega zgubila težo?user posted image
Drugače je super dobrovoljčica, ne zgleda suhcena (okrogla lička).
Mah, tako sem žalostna, ker smo imeli hude borbe glede nejščnosti že ko je bila zelo majhna in sem mislila, da smo zaključili s tem, ko smo prešli na GH, ker je ful lepo jedla. Na, zdej pa tole.user posted image
Nočem biti spet obremenjena s tem kaj poje in koliko.user posted image
Mogoče obstaja tukaj še kakšna mamica s podobno izkušnjo, da mi bo lažje.
Ali pa kak nasvet?
Hvala vsem.
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Enoletnica in teža
2.6.2010 21:04:40   
melanija
Naj te potolažim, moja pupa pri 1 letu ima 8300 g in 70 cm, porodna 2520 g in 49 cm. Mene so tudi čudno gledale ker se je na začetku full malo redila v enem mesecu celo samo za 300 g. No res pa je da je v zadnjih 3 mes. pridobila 800 g. Mene je P vprašala če je normalno, če normalno kaka, če bruha, če opažam kake posebnosti pri prehrani - možnost celiakije ali pa kakšne druge bolezni. Samo pri nas je normalno, giba normalno, dobre volje je skozi, hodi sto na uro, skozi v pogonu, tako da se ne sekiram.

Jaz mislim, da se nimaš kaj sekirat, če je taka kot praviš, potem je vse v redu.

(odgovor članu misamuk)
Neposredna povezava do sporočila: 2
2.6.2010 21:07:04   
Nina00
Pri nas sicer ni shujšal, a med 7. in 9. mesecem ni pridobil na teži nič, zrasel je pa za slaba 2 cm. To je bilo obdobje, ko se je iz sedečega položaja začel postavljati na vse 4. Jedel je normalno, meni se je celo zdelo, da veliko. Potem je v naslednjih 3 mesecih pridobil 700 g. V tem času se je počasi začel plazit in postavljat na noge. Od enega leta do sedaj, ko je star 14. mesecev pa je pridobil mogoče še 300 - 400 g. V tem času je tudi shodil in sedaj ves čas šiba okoli.

Če se ti zdi, da normalno in rada je, potem je jaz ne bi silila, da naj je količinsko več, ker tako ali tako ne boš uspešna pri tem, samo sekirala se boš. Morda ji poskusi ponudit malo bolj kalorično hrano. Pa tu ne mislim sladkarij. Nekaj več ogljikovih hidratov pa morda malo več zdravih maščob.

(odgovor članu misamuk)
Neposredna povezava do sporočila: 3
2.6.2010 21:27:15   
miapia
Pri 12.5 mes je hčerka imela 8960g, porodna teža 2780g, 49 cm. Nobene panike, punca izgleda normalno, slabokrvna ni. Je pa res, da sekunde ni na miru in da ne je sladkarij in podobnega junk fooda in ne pije kakih kaloričnih sokov.

Tri stvari so nam ostale iz raja: zvezde, cvetlice in otroci. (Dante Alighieri)

(odgovor članu Nina00)
Neposredna povezava do sporočila: 4
2.6.2010 21:35:20   
momacus
draga mamica,
zdravniki sledijo nekim normativom ampak otroci so preveč različni, da bi jih lahko dali v neke statistične kalupe. moj prvorojeni je imel 10 kg pri 9 mesecih, drugorojeni pa šele pri 1 letu (porodna teža 4 kg oz drugi 3,6)....če je tamala dobro volje in ne kaže znakov za "skrb" ne vidim zakaj bi bilo potrebno kakorkoli ukrepati, bo pa manekenka user posted image

brez skrbi, vsi zrasejouser posted image

naše vesolje pa ima dva sončka Tjaš & Gašper

(odgovor članu miapia)
Neposredna povezava do sporočila: 5
2.6.2010 22:00:15   
Naja31
Očitno to kar poje pač ni dovolj.
Pišeš da otrok normalno je, ampak vseeno hujša. Giblje se veliko. Če ni nekih zdravstvenih težav za to, da hujša, boste pač morali najti način da povečate vnos hrane. Otrok očitno potrebuje več.

Pa ni problematično to, da je majhna in lahka, mogoče bo pa bolj drobčkana, problematično je to, da hujša. Normalen, zdrav 1-letnik nima kaj da hujša.
to, da se zdaj velik več giblje kot se je pri 9ih emsecih, je vsekakro razlog. Ampak tudi znak da potrebuje več, ker več porabi.

< Sporočilo je popravil Naja31 -- 2.6.2010 22:03:23 >

(odgovor članu momacus)
Neposredna povezava do sporočila: 6
2.6.2010 22:24:18   
Anonimen
Mogoče ji pa premalo kalorično hrano dajete ... ne vem ... ugibam ... drugače imamo pa pri nas tudi eno suhlo, ki je s porodno težo 2370g pri enem letu komaj dosegla 9kg ... zaj pri 18ih mesecih ima pa 11kg ... samo res pa je, da ni nikoli hujšala vmes.

(odgovor članu Naja31)
  Neposredna povezava do sporočila: 7
2.6.2010 22:36:22   
leo**tia
naša je tehtala 2710,velika 47cm...pri 1letu je imela ubogih 7300-bile smo v bolnici zarad pljučnice in je shujšala..sedaj pa je pravi jedec..ima 7obrokov+3krat240ml mleka na dan....sedaj pri skoraj 15mesecih ima končno 10kg,in 82cm....pa je bila vedno tak suhec,,sam je boljše da je suha kot pa predebela..od kolegice tamala pri 18mes tehta 15kg in ima le 80cm...............user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 8
2.6.2010 22:40:20   
leo**tia
IZVIRNO SPOROČILO: misamuk

Punce, malo me je zaskrbelo glede naše tamale. Namreč včeraj sva imeli sistematiko pri 1. letu in se je izkazalo, da v zadnjih 3 mesecih ni pridobila niti grama, še več, zgubila je 700g !!!! user posted image user posted image Zdaj ima 8600g (porodna 2800g).
Punčka sicer povsem povprečno je (malice okoli 150g, kosilo okoli 250g), je že vse, tudi najino, "normalno" pripravljeno hrano, edino pasirat ji še moram.
P je pogledala kri (vse ok, tudi železo) in me naročila čez 1 teden na tehtanje.
Sploh ne vem, kaj naj zdaj naredim. Ko ona noče več jest, ga ni boga, da ji da še kaj v usta. Obroke ima redne ob istih urah, prigrizkov vmes ji ne dajem.
Je pa res, da se pri 9.mesecih, ko je imela predzadnjo sistematiko, ni še niti plazila, sedaj pa šiba naokoli ko norec, se postavlja na noge, v glavnem aktivna je 100/h. Je možno, da je od tega zgubila težo?user posted image
Drugače je super dobrovoljčica, ne zgleda suhcena (okrogla lička).
Mah, tako sem žalostna, ker smo imeli hude borbe glede nejščnosti že ko je bila zelo majhna in sem mislila, da smo zaključili s tem, ko smo prešli na GH, ker je ful lepo jedla. Na, zdej pa tole.user posted image
Nočem biti spet obremenjena s tem kaj poje in koliko.user posted image
Mogoče obstaja tukaj še kakšna mamica s podobno izkušnjo, da mi bo lažje.
Ali pa kak nasvet?
Hvala vsem.

aja pri nas pomaga to da sama drži žličko..poskusi ji ponuditi kak kivi narezan-naša ga obožuje..in naša ima prigrizke..recimo ob 12ima kosilo+flaša mleka(kakav),,ko se zbudi okrog 2dobi namazan kruh,in za pol ure že prosi spet in ji dam monte,ali neko skuto ki jo sama papa....tudi mi smo se borili s neješčnostjo,vem da je teško....

(odgovor članu misamuk)
Neposredna povezava do sporočila: 9
3.6.2010 7:18:05   
ledenaa
Si že dobila odg od zdravnice :)

Zajtrk enoletnika ne more biti samo mleko. Dodajte kruh, namaz, žitarice. Dopoldanska malica je primerna. Kosilo je brati primerno tudi po količini. Popoldanski malici morate dodati ogljikove hidrate (keks, kruh, polenta, riž). Tudi večerja je lahko bolj obilna, primernejša enoletniku (od palačink dalje).
Kako narediti jedilnik enoletniku (vsaj za zajtrk, kosilo, malice) poišlčite v jedilnikih za vrtce za to starostno skupino.

(odgovor članu misamuk)
Neposredna povezava do sporočila: 10
3.6.2010 7:50:02   
misamuk

IZVIRNO SPOROČILO: Naja31

Očitno to kar poje pač ni dovolj.
Pišeš da otrok normalno je, ampak vseeno hujša. Giblje se veliko. Če ni nekih zdravstvenih težav za to, da hujša, boste pač morali najti način da povečate vnos hrane. Otrok očitno potrebuje več.

Pa ni problematično to, da je majhna in lahka, mogoče bo pa bolj drobčkana, problematično je to, da hujša. Normalen, zdrav 1-letnik nima kaj da hujša.
to, da se zdaj velik več giblje kot se je pri 9ih emsecih, je vsekakro razlog. Ampak tudi znak da potrebuje več, ker več porabi.

Točno tako tudi sama zdaj razmišljam. Ne bi blo take panike, če bi stagnirala s težo, ampak da toliko shujšauser posted image .
Bom zdaj poskusila delat bolj (zdravo) kalorično hrano, ker včeraj sem poskusila povečat količino, pa ni variante. Ko zapre usta, ga ni boga, da ji še kaj notri spravi.
Ja, zaenkrat je zjutraj dobila samo mleko, danes sem že uvedla žitno kašo (ampak vrag mali poje samo polovico).
Poleg tega pa, ker imamo še vedno problem s koščki, mi je zelo težko uvest kruh z namazom, ipd. Kako, če sploh noče tega jest?? Kruh sam še drži v roki in grizlja, vse ostalo leti ven iz ust. Pa palačinke za večerjo (kot je predlagala dr. Tanč) ? Če ne je koščkov?? Saj poskušam vztrajno že ene 4 mesece s temi koščki, včasih kaj rata, drugače pa spljuva ven in potem tudi če ji zmečkam, sploh noče več jest.
Je pa res že od malega taka, da ji ni kaj prida za hrano.
Punce, dajte mi malo pomagat z nasveti, kaj naj dam za zajtrk, namesto žitne kaše, kaj za večerjo, da ne bo rižko ampak kaj konkretnega?
V sadno malico ji zdaj vmešavam kosmiče (to poje), kosilo delam močno (veliko OH, več maščob, smetana, itd), v pop malico bom dodala še kruh, ampak za zajtrk in večerjo sem pa malo zgubljena. Ker se mi zdi, da ravno zaradi te problematike s koščki potem pristanem samo na rižkotih ipd.
Pa še eno vprašanje: a potem 1letniki pijemo mleko samo še 1x dnevno (recimo zvečer pred spanjem) ?
Se opravičujem, da morim, ampak me je res zaskrbelo.

(odgovor članu Naja31)
Neposredna povezava do sporočila: 11
3.6.2010 7:59:27   
ledenaa
narobe si razumela-ni ti treba povečati količino hrane.Ampak od zajtrka ki je samo mleko in takšnih podobnih zadev se otrok ne more rediti oz. se sploh ne more pravilno razvijati ,če ne dobi tega kar je potrebno za rast.
kruh daj v mikser in potem recimo v mleko ipd

(odgovor članu misamuk)
Neposredna povezava do sporočila: 12
3.6.2010 8:12:12   
bučkabb
oprosti sam mislim, da enoletni otrok pa že mora začet jest hrano v koščkih in ne več samo pasirano, če jo boš razvajala skoz samo z miksom, normalno da ne bo hotela jesti grobe hrane

postopoma začni uvajat koščke, zdaj si pasirala z mikserjem, zdaj začni z vilčko, čedalje bolj na grobo pa se bo počasi navadila.

z kruhom pa tako: v roke ji daj košček in naj sama cuza, grizlja in se bo tud to počasi navadila jest, tako nared še z sadjem: jabolko, hruško, banano, breskvo,....

jaz sem mojo pupo dala v vrtec pri dobrih 11 mesecih in misliš, da so dobili kaj pasiranega, ni šans, isto kot vsi ostali, le da je vzgojiteljica en čas še melo premučkala z vilico, sicer naša ni imela težav z zavračanjem hrane v koščkih, ampak razvajali pa jo tudi niso.

pa kot so ti že svetovale predhodnice, ne samo mleko in kašice, ker je premalo.

< Sporočilo je popravil bučkabb -- 3.6.2010 8:14:35 >

(odgovor članu ledenaa)
Neposredna povezava do sporočila: 13
3.6.2010 8:24:08   
ledenaa
bučka res,misliš da ne bo otrok hotel grobe hraneuser posted image
veš,nekateri imamo druge izkušnjeuser posted image

(odgovor članu bučkabb)
Neposredna povezava do sporočila: 14
3.6.2010 8:42:03   
bučkabb
nisem rekla da je ne bo hotela, samo predolgo traja da jo sprejme, če jih tako dolgo razvajamo z kašicami
pol pa otrok rabi zaradi rasti raznoliko hrano, ki jo pa ne moremo dat skoz v kašicah
moje mnenje je, da moraš otroka čim prej začet navajat na normalno hrano, no čimprej mislim tam nekje pri enem letu, ne pa pri 1,5 ali 2 letih, tak kot poznam primere
znanka je do enega leta otroku dajala samo fruteke, mleko in te pripravljene kašice  in pol je nastal problem, ko otrok ni znal jesti nič drugega in so ob vstopu v vrtec pri letu in pol imeli strašanske probleme z hranjenjem.

avtorici posta samo svetujem, da čim prej začne počasi z uvajanjem hrane, kot jo je sama, pa če tudi bodo en čas zavrnitve, otrok se s časom navadi in potem ni več problemov ko kam greš, al pa pri vključitvi v vrtec.

(odgovor članu ledenaa)
Neposredna povezava do sporočila: 15
3.6.2010 8:46:16   
ledenaa
otrok ki ne je koščke lahko je raznoliko hrano-vem iz izkušenj user posted image
Mi smo zmiksano hrano jedli do 15 meseca in nismo imeli nobenih težav z hranjenjem pol
Torej moje izkušnje so drugačne user posted image
bi pa tudi verjetno jaz tako govorila,če ne bi imela takšnega otroka user posted image

(odgovor članu bučkabb)
Neposredna povezava do sporočila: 16
   [Brisano sporočilo]
3.6.2010 8:56:46   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu ledenaa)
  Neposredna povezava do sporočila: 17
3.6.2010 8:59:07   
Anonimen
Ja tile problemi s koščki so, kot slišim, po večini problem mamic, ki so od začetka uporabljale mikser (ni pa to pravilo). Najprej ji začni hrano mečkat samo z vilico, potem ji pa ponudi kak pire krompir pa omako iz bučk, kjer so sicer koščki, a so tako mehki da se kar stopijo v ustih, pa da bo bol kalorično ji v pire lahko zamešaš kislo smetano pa v omakico topljen sirček itd. Za zajtrk ji pa zdaj že lahko ponudiš tut kak keksolino, čokolino, gres, ... narrejen z navadnim polnomastnim mlekom ... ne vem no ... naša dobi, ko se zbudi 2dl mleka po flaši in potem čez kako uro, ko vsi pridemo k sebi in se oblečemo, še zajtrk in za večerjo isto: najpre nekaj poje, potem pa dobi čez kako uro še flašo in potem jo grem umit in gre spat ...

(odgovor članu bučkabb)
  Neposredna povezava do sporočila: 18
   [Brisano sporočilo]
3.6.2010 9:02:02   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 19
3.6.2010 9:14:24   
nananaja
ledenaa, že res, da lahko zmiksaš domala vso hrano, ampak meni se to zdi precej neokusno in sama tega ne bi jedla, iz tega pa sledi, da tudi otroku tega ne bi dala. mislem, kruh v miksar... kruh pa ja daš v mleko, pa po par minutah je tako mehak, da ne rabiš nobenga miksarja, otroci pa ponavadi kruhove drobivce obožijejo.

je pa najbrž težko spremeniti razmišljanje. to, da hrana leti iz ust, ne pomeni, da otrok tega ne zna pojest, ampak se še uči stlačiti v usta in pojest dol, ker se do sedaj s tem ni ukvarjal. prav tako je, ko začne sam uporabljat žlico, nekaj časa pač teče tudi mimo... v glavnem otrok mora stvar naštudirat, pa še potem zna bit umazan po obroku. potem ni treba mislit, da če se mu zaleti, da se bo zadušil, enkrat je ena na podobni temi napisala, da se bo že izkašljal, sicer pa si zraven in mu pomagaš. če otrok ne zna pojest svežega kruha, pa mu kuhaj zelenjavo, kuhan korenček v kosu, brokoli, cvetačo, solato (surovo), grah, fižol, kolerabico, koruzo... pa zelenjava je itak mehka. pa kuhan krompir v kosih, pa pražen krompir. riž itak je mehak, makarone postaviš pred otroka, pa magari sama zraven ješ z roko, pusti, da te posnema. mogoče je malo boj pazit pri mesu, da se mu ne naredi cmok.

in prav imate, otroci so različni, s kolegico imava en dan narazen rojeni deklici. naša je samostojna, velika (čeprav glavo manjša od kolegičine punčke) in zna jest tako kot veliki. kolegica pa je imela problem, da njena niti ni hotela prijet piškota, kruha... kaj da bi to nesla v usta. pa s koščki je imela tudi dokaj velike probleme, pa ji zato ni še pri enem letu pasirala... danes jesta podobno vse moja in njena, le s to razliko, da moja odklanja vso pomoč pri hranjenju, tudi pri juhah, njihova po  pomoč dovoli in nimajo take packarije po vsakem obroku.

(odgovor članu ledenaa)
Neposredna povezava do sporočila: 20
3.6.2010 14:55:42   
misamuk
Punce, VSEM najlepša hvala za mnenja....pomaga, res pomaga (vsaj meni v glavi)user posted image
Drugače pa takole: ko smo začeli z GH, nisem miksala, samo pretlačila z vilico (in bila vsa vesela, kako moje dete krasno je). Potem pa nekega dneva stop, konec, finito. Sem se matrala 2 dni, dokler nisem šla spasirat, potem je pa jedla. Od takrat globoko prezira koščke, kakršnekoli.
Seveda jaz vztrajam, prišli smo že do tega, da sama žuli svoj kos kruha (poje sicer samo 1cm2, ampak ga vsaj nosi v usta). Koščke sadja in zelenjave še vedno ne nosi v usta, ampak meče po tleh ali (če so kuhani) razpaca po roki.
Kruh in mleko sem tudi že poskusila, se je fajn raztopil, pa ni blo variante, ni nič pojedla.
Z mojega krožnika sicer je, ampak tako kot pri kruhu, to so tako majhne količine, da se od tega ne naje, potem pa noče več in tudi če ji ponudim spasirano po tem, noče več.
Poskušam ji dat žlico v roke, naredi pravilno (nese v usta), ampak noče sama sebi odpret ust in pojest.
Poskusila sem tudi sladke kašice (sadne, čokoladne)...ne. Ne mara sladkega.
Vsi mi govorijo, naj najdem nekaj kar rada je, pa naj ji magari to dajem. Punce, jaz še nisem odkrila, kaj ima res rada.
Danes sem ji za kosilo skuhala piščanca v smetanovi omaki s testeninami, pojedla je 1/3 (100g) in potem še 10 makaronov iz mojega krožnikauser posted image user posted image .
Resno se že sekiram, da je stvar v moje kuhanju, čeprav osebno zame je povsem okusno.

No, samo toliko, da ne boste mislile, da ji z veseljem pasiram oz. da se ne mučim na polno, da bi našla rešitev.
Pa še takole je zdaj, sama sem v precepu ali naj začnem zdajle s pospešenim privajanjem na koščke (tudi če poje malo, drugega ne dobi), ko se je ravno izkazalo, da je zgubila na teži? Ker tako malo kot poje koščkov, ziher ne bo v 1 tedenu do naslednjega tehtanja pridobila težo, prej obratno.
Sedaj sem pojačala obroke (več OH, itd), zjutraj je dobila žitno kašico + mleko, v sadje sem dala muslije, skoz ji dajem kruh v roke, več pa res ne vem kaj naj še naredim. Včeraj sem jo silila pri obroku na polno (priznam, do solz - mojih in njenihuser posted image user posted image ), pa ne vem ali je to prav (pojedla je vse) ali naj ji pustim, da poje koliko hoče, pa upam, da je sedaj hrana dovolj močnejša, da bo šla teža z isto količino vseeno gor.
Se opravičujem, da vam morim, saj niti ne pričakujem kakšne čudežne rešitve, bolj gre za to, da se sama malo izlijem.
Pozdravček.

(odgovor članu nananaja)
Neposredna povezava do sporočila: 21
3.6.2010 19:09:36   
nananaja
Poglej, pasirana hrana se po moji logiki slabše izkoristi, ker pri presnovi igra vlogo tudi slina, ki gosto hrano prepoji. Jaz bi na tvojem mestu vztrajala pri nepasirani hrani. 

(odgovor članu misamuk)
Neposredna povezava do sporočila: 22
3.6.2010 22:56:26   
manna
misamuk, razumem te user posted image
Moja tamala ima eno leto in tehta 7700g. Rojena je bila z 3580g. Če ne bi videla, ne bi verjela kako je to možno in še vedno se nama vsi čudijo. Pač njej ni toliko do hrane. GH smo uvajale več mesecev preden je sploh uspelo da nekaj poje. Zdaj je stanje malo boljše ampak še vedno poje zelo majhne količine. Saj njej se zdi ful zabavno jest kruh, pa makarone z mojega krožnika, grizljat piškot, pa prijemat grahke s prstki,...ampak to so tako majhne količine da se temu ne da rečt obrok! Kar pa poje, so pa zmiksane zelenjavne kaše in mineštrce, skuta, jogurti, žitne in mlečne kaše...IN KAJ NAJ? Naj jo pustim lačno kao da bo potem jedla koščke in "pravi" obrok ?! Ja valda, pri njeni kilaži! Sicer pa sem tudi to že parkrat probala da smo spustile en obrok, da je bila res lačna, ampak tudi potem je pojedla zelo malo koščkov. Je pa drugače ful dobrovoljčica, skoz se smeje, čeblja, kobaca...

Nimam nasveta zate...no, pri nas je bilo stanje najslabše takrat kadar so ji rastli zobki, ko pa so pokukali ven, je bilo en čas mnogo bolje. Mogoče tudi vam rastejo zobki? Sicer pa naša pediatrinja ni zasrkbljena ker pravi da očitno poje toliko kot rabi in da se neješčost tudi podeduje.

(odgovor članu nananaja)
Neposredna povezava do sporočila: 23
4.6.2010 10:30:12   
mišk
Naša ta mala je imela pri enem letu 8300 g in 77 cm! Je pa tudi med 11 in 12 mesecem shujšala 300 g.user posted image Ko jo pogledaš mogoče sploh ne zgleda neka ultra suhica, ampak po tistih zdravniških tabelah je pa njena teža vedno podpovprečna. Tudi pri starejši hčerki je bilo/je podobno.
Je drugače rada in to vse. Hrane ji nikoli nisem pasirala, samo narezala na majhne koščke.

(odgovor članu manna)
Neposredna povezava do sporočila: 24
4.6.2010 10:32:37   
mišk
Aha, rodila se je z 3560 g in 53 cm.
Dokler je zdrava me njena teža ne skrbi. Pravzaprav raje vidim, da ima kakšen gram premalo kakor preveč. Debela bo še lahko...user posted image

(odgovor članu mišk)
Neposredna povezava do sporočila: 25
Stran:   [1] 2   Naslednja stran >   >>
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Zakaj je dobro imeti sestro?
V različnih študijah so raziskovalci prišli do zanimivega zaključka: če imate sestro ali več sester imate res srečo v ži...
Okrasitev za noč čarovnic: 9 idej
Približuje se noč čarovnic, zato smo za vas pripravili devet idej, kako lahko izdelate strašljive okraske z vašimi najml...

So vaše menstruacije boleče?
пеперутка16

Zadnje čase imam tako boleče menstruacije, da se celo onesvestim..nujno je, da mi da injekcijo in to je to..In zdaj, ko se staram, ko se staram. Stara sem 29 let, še nisem rodila itd.