misamuk
|
Punce, VSEM najlepša hvala za mnenja....pomaga, res pomaga (vsaj meni v glavi) Drugače pa takole: ko smo začeli z GH, nisem miksala, samo pretlačila z vilico (in bila vsa vesela, kako moje dete krasno je). Potem pa nekega dneva stop, konec, finito. Sem se matrala 2 dni, dokler nisem šla spasirat, potem je pa jedla. Od takrat globoko prezira koščke, kakršnekoli. Seveda jaz vztrajam, prišli smo že do tega, da sama žuli svoj kos kruha (poje sicer samo 1cm2, ampak ga vsaj nosi v usta). Koščke sadja in zelenjave še vedno ne nosi v usta, ampak meče po tleh ali (če so kuhani) razpaca po roki. Kruh in mleko sem tudi že poskusila, se je fajn raztopil, pa ni blo variante, ni nič pojedla. Z mojega krožnika sicer je, ampak tako kot pri kruhu, to so tako majhne količine, da se od tega ne naje, potem pa noče več in tudi če ji ponudim spasirano po tem, noče več. Poskušam ji dat žlico v roke, naredi pravilno (nese v usta), ampak noče sama sebi odpret ust in pojest. Poskusila sem tudi sladke kašice (sadne, čokoladne)...ne. Ne mara sladkega. Vsi mi govorijo, naj najdem nekaj kar rada je, pa naj ji magari to dajem. Punce, jaz še nisem odkrila, kaj ima res rada. Danes sem ji za kosilo skuhala piščanca v smetanovi omaki s testeninami, pojedla je 1/3 (100g) in potem še 10 makaronov iz mojega krožnika . Resno se že sekiram, da je stvar v moje kuhanju, čeprav osebno zame je povsem okusno. No, samo toliko, da ne boste mislile, da ji z veseljem pasiram oz. da se ne mučim na polno, da bi našla rešitev. Pa še takole je zdaj, sama sem v precepu ali naj začnem zdajle s pospešenim privajanjem na koščke (tudi če poje malo, drugega ne dobi), ko se je ravno izkazalo, da je zgubila na teži? Ker tako malo kot poje koščkov, ziher ne bo v 1 tedenu do naslednjega tehtanja pridobila težo, prej obratno. Sedaj sem pojačala obroke (več OH, itd), zjutraj je dobila žitno kašico + mleko, v sadje sem dala muslije, skoz ji dajem kruh v roke, več pa res ne vem kaj naj še naredim. Včeraj sem jo silila pri obroku na polno (priznam, do solz - mojih in njenih ), pa ne vem ali je to prav (pojedla je vse) ali naj ji pustim, da poje koliko hoče, pa upam, da je sedaj hrana dovolj močnejša, da bo šla teža z isto količino vseeno gor. Se opravičujem, da vam morim, saj niti ne pričakujem kakšne čudežne rešitve, bolj gre za to, da se sama malo izlijem. Pozdravček.
|