Poka
|
Aja, sicer jaham že kar precej let (od desetega), ampak nisem nikoli imela svojega konja. Pa zadnaj leta nisem imela časa, če bi pa imela svojega, bi pa verjetno bilo drugače. Umirjenega konja bi rada, ker ga bo jahal moj fant, ki sicer še nikoli ni poizkusil in se konjev boji, njegova nečakinja pa bi rada zečela s tem športom in sva se že dogovorili za solastništvo. Nisem se pa še odločila, kam dat konja - ena varianta so eni kolegi, ki imajo konje in manežo in vse, druga je klub, tretja pa na kako kmetijo blizu - ampak še nisem našla. Če pa 300 EUR ni dost za boks in hrano, pa tudi ne vem... Ravno zato želim it v solastnišđtvo - ker nimam časa in bi rada, da nekdo konja jaha vsak dan. Normalno, da ne bom šla na konja, ki ga noben ni jahal dva meseca... Nisem pa čisto ziher, če še obvladam :))) Ne vem no, sicer nisem imela nikoli konjev in vem relativno malo o tem, ampak sem se pogovarjala s kar precej ljudmi - sta dva tipa ljudi - eni precej premožni in prisegajo na to, da ima konj ne vem kak rodovnik in stane ne vem koliko in nekateri, ki mogoče niso toliko premožni in so imeli konje kljub temu in to na kaki kmetiji, pa vem, da niso dali veliko za njih. Med drugim tudi kolegica, ki sploh niso bogati in nimajo niti kmetije, tako da so mogli plačevat boks pri nekem kmetu, konja sta bila pa super, tudi za preskakovanje ovir, sva jih večkrat jahali po terenu, tudi nekih zdravstvenih težav nista imela, vsaj ne posebnih... Konja sicer mogoče še ne bom kupila takoj, ker pa res nimam časa... Sem sicer v dogovoru z nečakinjo, sam še nisem čisto odločena, ker se tudi nočem lotit stvari brez premisleka. Je pa jasno, da sama ne bom kupovala konja - tu imam na srečo blizu enega soseda, ki se s konjerejo ukvarja že zelo dolgo, še za boks ga moram vprašat... V klub ga pa nekako ne bi rada dala - čeprav je tam res poskrbljeno za vse, ampak mi nekako ni všeč, preveč se mi vsi po vrsti zdijo neki zaplankani snobi - z izjemami sicer.
|