|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Enakopravnost med spoloma
13.4.2010 14:03:49   
BUŠICA
včeraj sem gledala enega moškega, ki je govoril o nečem kar mi je dalo mislit..in sicer,...sigurno ne bom zdaj znala tako lepo obrazložit kot on, pa vseeno..
ženske v islamu in ženske na zahodu naj bi bile "na istem" samo obratno. tam so pokrite, tukaj pa preveč odkrite- zeeelo poenostavljeno rečeno...
no, me pa zanima, ali se je kateri zgodilo, da je za isto delo manj plačana kot moški (čeprav sumim, da se to dogaja pri nas), ali je kakorkoli manj enakopravna z moškim.
kaj menite?
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Enakopravnost med spoloma
13.4.2010 14:19:22   
Oceania
Ja sigurno imamo skrajnosti tako na vzhodu kot na zahodu. Pa to ni pogojeno samo z vero in kulturo ampak tudi z modo, informiranostjo in tako naprej.

Kar se pa enakopravnosti tiče med spoloma je za moje pojme ni. V vrhu politike so moški, najbogatejši so moški, moški imajo razna združenja kot so prostozidarji, da o Vatikanu in cerkvenih krogih ne govorim.  In ni se mi še zgodilo da bi bila za neko delo bolje plačana kot moški. Saj je splošno znano da imajo ženske manjše pokojnine, ker so imele manjše plače, torej te razlike niso od včeraj. Tudi politične pravice imamo šele od prejšnjega stoletja.Kje je torej enakopravnost?

Edino kar teži k neki regulativi na področju enakopravnosti pa je pozitivna diskriminacija, ki se pa tudi meni zdi diskriminatorna. Torej smo že na tretjem področju npr romi in tem kako je lahko občinski svetnik nepismen. 

(odgovor članu BUŠICA)
Neposredna povezava do sporočila: 2
13.4.2010 14:36:58   
BUŠICA
IZVIRNO SPOROČILO: Oceania

Kar se pa enakopravnosti tiče med spoloma je za moje pojme ni. V vrhu politike so moški, najbogatejši so moški, moški imajo razna združenja kot so prostozidarji, da o Vatikanu in cerkvenih krogih ne govorim.  In ni se mi še zgodilo da bi bila za neko delo bolje plačana kot moški. Saj je splošno znano da imajo ženske manjše pokojnine, ker so imele manjše plače, torej te razlike niso od včeraj. Tudi politične pravice imamo šele od prejšnjega stoletja.Kje je torej enakopravnost?

o cerkvi imam svoje mnenje. čisto sumim, da je bila Marija Magdalena prostitutka..

o ostalem odebeljenem bi se dalo debatirati..zakaj je tako? moški "ne dovolijo" ali je posredi to, da je ženski namenjena skrb za otroke in posledično se ne more ukvarjati z moškimi zadevami?

(odgovor članu Oceania)
Neposredna povezava do sporočila: 3
13.4.2010 14:43:27   
BUŠICA

Kar se pa enakopravnosti tiče med spoloma je za moje pojme ni.

no to me tudi zanima..konkretno jo čuti kdo? jaz neenakopravnosti res ne čutim. nočem v politiko, "bogata" sem koliko delam in tudi v združenja nočem.

(odgovor članu Oceania)
Neposredna povezava do sporočila: 4
13.4.2010 14:44:32   
Oceania
Bušica, izvor kompleksa, kateremu sledi  vsesplošna superiornost moških je  po moje v tem: http://www.goddesscafe.com/yoni/dentata.html

< Sporočilo je popravil Oceania -- 13.4.2010 14:46:08 >

(odgovor članu BUŠICA)
Neposredna povezava do sporočila: 5
13.4.2010 14:54:01   
BUŠICA

izvor kompleksa, kateremu sledi  vsesplošna superiornost moških je  po moje v tem: http://www.goddesscafe.com/yoni/dentata.html

user posted image
zanimiva teza.

bom še jaz navedla eno tezo, ki ni moja, mi je pa dala misliti.. neenakopravnost med spoloma je namenoma instalirana, z namenom, da se moško /ženski odnosi porušijo.

(odgovor članu Oceania)
Neposredna povezava do sporočila: 6
13.4.2010 15:05:37   
liliana
Že v samem bistvu smo moški in ženske različni in to bomo vedno.......in prav razlike so tiste, ki nas združujejo.......in največji nesmisel je, da med sabo tekmujemo......

(odgovor članu BUŠICA)
Neposredna povezava do sporočila: 7
13.4.2010 15:14:15   
BUŠICA
IZVIRNO SPOROČILO: liliana

Že v samem bistvu smo moški in ženske različni in to bomo vedno.......in prav razlike so tiste, ki nas združujejo.......in največji nesmisel je, da med sabo tekmujemo......

se absolutno strinjam.
in KJE potem leži današnja neenakopravnost? v ženskih glavah?

(odgovor članu liliana)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   [Brisano sporočilo]
13.4.2010 15:24:17   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu BUŠICA)
  Neposredna povezava do sporočila: 9
   [Brisano sporočilo]
13.4.2010 15:27:45   
Brisani uporabnik

(odgovor članu Brisani uporabnik)
  Neposredna povezava do sporočila: 10
13.4.2010 15:35:55   
liliana
pa ni vazno, da zenske zavestno prepuscamo moskim moc

O, še kako je važno.....če ženske zavestno prepuščamo moškim vzvode t.i. moči ne moremo jamrati, da nismo z njimi enakopravne.....

Jeseni so volitve......zakaj ne kandidirate za županje.....user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 11
13.4.2010 15:37:24   
liliana
in KJE potem leži današnja neenakopravnost? v ženskih glavah?

Danes vglavnem zgolj v naših glavah......user posted image

(odgovor članu BUŠICA)
Neposredna povezava do sporočila: 12
13.4.2010 15:46:43   
BUŠICA
IZVIRNO SPOROČILO: metulj333

IZVIRNO SPOROČILO: BUŠICA

no, me pa zanima, ali se je kateri zgodilo, da je za isto delo manj plačana kot moški (čeprav sumim, da se to dogaja pri nas)

sumis? kje pa zivis? user posted image

jaz osebno ne poznam noben primer. tukaj pa ne velja, če je ženska pol meseca na bolniški zaradi otroka. kateri šef ji bo dal isto plačo kot moškemu, ki je delal cel mesec.

Neposredna povezava do sporočila: 13
13.4.2010 15:49:10   
BUŠICA
ce bi babe odlocale npr. o tem, kak urnik bodo imeli otroci v soli al pa a je res potrebno napast Irak.

a je urnik v šoli prilagojen moškim?
Irak - Condoliza Rice.

Neposredna povezava do sporočila: 14
13.4.2010 16:35:47   
Misek

ce bi babe odlocale npr. o tem, kak urnik bodo imeli otroci v soli al pa a je res potrebno napast Irak.

a je urnik v šoli prilagojen moškim?
Irak - Condoliza Rice.

Prvi korak neenakopravnosti srecamo ze v vrtcu - "tete" znajo lepo razlozit kaj je naloga mamic in kaj naloga oceta. Poglejmo ucbenike za OS - ze v najnizjih razredih so vloge in naloge po spolu razdeljene....
Sicer pa, malo za salo malo za res:

Če ima ON fotografijo žene in otrok na pisalni mizi, potem je odličen družinski oče.
Če ima ONA fotografijo družine na pisalni mizi, potem se ve, da daje prednost družini pred kariero.

Če ima ON pisalno mizo zasuto s papirji, trdo dela in se močno angažira.
Če ima ONA pisalno mizo zasuto s papirji, potem je
neorganizirana in počasna.

Če se ON pogovarja s kolegi, je dober komunikator in timski delavec.
Če se ONA pogovarja s kolegicami, se ve, da prečveka ves delovni čas.

Če NJEGA trenutno ni v pisarni, je gotovo na terenu pri strankah!
Če NJE ni v pisarni, je šla gotovo na kavo ali nakupovat.

Če gre ON na kosilo s šefom, potem hoče biti na tekočem.
Če gre ONA na kosilo s šefom, potem sigurno spita!

Če se ON poroči, pomeni, da je uravnotežil svoje privatno življenje in prevzel odgovornost.
Če se ONA poroči, bo gotovo kar naprej manjkala zaradi nosečnosti in otrok.

Če ON dobi otroka, potrebuje povišico plače!
Če ONA dobi otroka, bodo njena porodniška in bolniške, stale delodajalca cel kup denarja.

Če gre ON na službeno pot, je to zelo dobro za njegovo kariero.
Če gre ONA na službeno pot,"kaj pravijo k temu njen mož in otroci?"

Če ON zamenja službo, ker si je našel nekaj boljšega. Je pa že dobro, da izkoristi tako dobro priložnost!
Če ONA zamenja službo, ker si je našla nekaj boljšega: "Na ženske se pa res nikoli ne moreš zanesti!!!"

http://www.youtube.com/watch?v=h-8PBx7isoM&feature=related

(odgovor članu BUŠICA)
Neposredna povezava do sporočila: 15
13.4.2010 17:00:44   
BUŠICA
IZVIRNO SPOROČILO: Misek

Prvi korak neenakopravnosti srecamo ze v vrtcu - "tete" znajo lepo razlozit kaj je naloga mamic in kaj naloga oceta. Poglejmo ucbenike za OS - ze v najnizjih razredih so vloge in naloge po spolu razdeljene....

dobro. ampak katere so to očetovske/moške naloge, ki si jih mamice/ženske tako želijo? kdo jim to onemogoča?

(odgovor članu Misek)
Neposredna povezava do sporočila: 16
   [Brisano sporočilo]
13.4.2010 17:07:58   
Brisani uporabnik

(odgovor članu BUŠICA)
  Neposredna povezava do sporočila: 17
13.4.2010 17:26:01   
BUŠICA

zaradi naucenih ustaljenih vzorcev se mora zenska bolj angazirati, da bi dosegla enak karierni/statusni nivo (pa se kje), kot moski. in to, da okolica tezje podpre tako delovanje zenske, vsekakor ni enakopravnost.
da ne bo pomote - enako velja za moske, ki se zelijo uveljaviti na "zenskih" podrocjih.

če enako velja za ženske in moške, potem kje je tu neenakopravnost?

recimo samohranilka ali ženska z razvajenim možem ima več dela, ja...
ampak ne verjamem, da se ženska za izpit na faxu mora naučit knjigo več, za isti naziv kot moški..
ali mora npr. ženska pilotka imeti več ur letenja kot moški pilot? ali moška babica mora voditi več porodov kot ženska babica?...
današnja neenakopravnost- vsajena v ženske glave.

Neposredna povezava do sporočila: 18
   [Brisano sporočilo]
13.4.2010 18:02:32   
Brisani uporabnik

(odgovor članu BUŠICA)
  Neposredna povezava do sporočila: 19
13.4.2010 18:09:25   
Anonimen
ali mora npr. ženska pilotka imeti več ur letenja kot moški pilot? ali moška babica mora voditi več porodov kot ženska babica?...

Enakopravnost s samim znanjem ni neposredno povezana, je pa povezana s tem, da bosta oba, tako pilotka kot babičar, na poti uporabe svojega znanja deležna več pripomb, kritik, nepotrebnih vprašanj, kot oseba s "pravim" spolom za poklic. Kako nekdo to prenaša-stvar osebne premočrtnosti in motivacije pri delu, kjer se ve, da so motivatorji različni.

(odgovor članu BUŠICA)
  Neposredna povezava do sporočila: 20
13.4.2010 19:40:51   
BUŠICA

sicer pa je morda tvoj point debate drugje - da verjetno to "neenakopravnost" pripisujes odlocitvi posameznice. zanemaris pa tisti del populacije, ki ima omejeno moznost izbire - neenakopravnost je najbolj izrazita v nizjih socialnih slojih. po mojem mnenju enakopravnosti definitivno ni.

ne, ne pripisujem tega posameznici.
ampak prosim, napiši kako izkušaš tole!

Neposredna povezava do sporočila: 21
13.4.2010 20:19:45   
liliana

kdo jim to onemogoča?

okolica. zaradi naucenih ustaljenih vzorcev se mora zenska bolj angazirati, da bi dosegla enak karierni/statusni nivo (pa se kje), kot moski. in to, da okolica tezje podpre tako delovanje zenske, vsekakor ni enakopravnost.
da ne bo pomote - enako velja za moske, ki se zelijo uveljaviti na "zenskih" podrocjih.

To, da se mora ženska bolj angažirati zaradi okolice je pomoje samo izgovor.......za to, da se ji ni potrebno angažirati.......tiste, ki pa se angažirajo, pa so ne malo krat v očeh predvsem večine predstavnic svojega spola k.urbe, ki niso dosegle nič s svojim delom ampak zgolj s tem, da so širile noge.....toliko o dojemanju enakopravnosti pri ženskahuser posted image .....

in če enako velja za moške, ki se želijo uveljaviti na "ženskih" poklicih jaz ne vidim tu neenakopravnega položaja ženske.....moški in ženske smo si pač različni in vsi pač ne moremo opravljati vseh poklicev.......a se ženske masovno ne prijavljajo za rudarke, kovinostrugarke, ne delajo v selitvenih servisih, ne delajo kot vodilne menedžerke.....res zgolj zaradi stereotipov okolice ali pa je kak drug razlog.....?

Vendar v bistvu ženske same ne vemo kaj bi rade.....ko nam odgovarja, bi bile rade obravnavane kot dame.....po drugi strani pa bi rade s pestjo tolkle po mizi in kričale "emancipacija in enakopravnost".....

Bom pa še dodala en banalen primer.....dokler so žensko modo krojile ženske je imela ženska rit in joške.....bila je ženska in je imela obline.....ko pa so področje ženske mode "prevzeli" homoseksualci, torej moški, pa so rit in joške začeli izginjati......user posted image in ženska ne sme več biti ženska..... Pač, vseeno obstajajo nekatera področja, ki jih ženske bolje obvadamo in nekatera področja, ki so domena moških......

Neposredna povezava do sporočila: 22
13.4.2010 20:40:12   
Anonimen
To, da se mora ženska bolj angažirati zaradi okolice je pomoje samo izgovor.......za to, da se ji ni potrebno angažirati.......tiste, ki pa se angažirajo, pa so ne malo krat v očeh predvsem večine predstavnic svojega spola k.urbe, ki niso dosegle nič s svojim delom ampak zgolj s tem, da so širile noge.....toliko o dojemanju enakopravnosti pri ženskahuser posted image .....

Če se držim samo dela in poklica - po moje mora v njega vložiti enako količino intelektualnega napora in nekaj več fizičnega, če to delo zahteva.

Če ostanem pri zgoraj navedem primeru - pilotka bo morala pokazati enako psihofizično pripravljenost kot moški, opraviti bo morala enaka izobraževanja in enako število ur na simulatorjih kot moški. Kje je torej razlik, razen v pogledu okolice? Moški pilot je frajer, ženska pilotka pa user posted image .

(odgovor članu liliana)
  Neposredna povezava do sporočila: 23
13.4.2010 20:49:16   
BUŠICA
IZVIRNO SPOROČILO: milijonarka

Moški pilot je frajer, ženska pilotka pa user posted image .

frajerica.

edino metulj333 je rekla, da je to neenakopravnost izkusila in nobena druga..
tudi jaz sem do nedavnega verjela v to neenakopravnost, čeprav mi se v celem mojem življenju ni nič temu podobnega zgodilo. le zakaj? kdo ali kaj mi je to serviral???

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 24
13.4.2010 20:56:45   
Anonimen
no, me pa zanima, ali se je kateri zgodilo, da je za isto delo manj plačana kot moški (čeprav sumim, da se to dogaja pri nas), ali je kakorkoli manj enakopravna z moškim.

Do neke mere bi bilo to celo logično, da je pri enaki delovni dobi plača manjša za leta, ko je ženska na porodniški. Takrat pač ne dela in si ne zasluži povišice.

(odgovor članu BUŠICA)
  Neposredna povezava do sporočila: 25
Stran:   [1] 2   Naslednja stran >   >>
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Kako povečati možnosti za zanositev
To so načini za hitrejšo zanositev - spremljanje plodnih dni, zdrav življenjski slog in redni spolni odnosi. Ob težavah ...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Kam z otroki za noč čarovnic 2024?
Letos bodo noč čarovnic po Sloveniji zaznamovali številni dogodki za otroke, od zabavnih delavnic do strašljivih dogodiv...
Zdravo prehranjevanje se začne že v vrtcu
Marjeta Podpečan, odgovorna za prehrano predšolskih otrok v zavodu Kranjski vrtci, nam je pojasnila, zakaj pogosto vklju...

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?