|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   En otrok v eni občini, drugi v drugi...
1.10.2010 6:48:28   
ROmama
Kako je s tem, če imaš enega v eni občini, drugega v drugi, ali je potrebno plačat za oba. Obeta se nam namreč, da za malo ne bomo dobili vrtca.
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: En otrok v eni občini, drugi v drugi...
1.10.2010 7:36:56   
Fleka
Moja prijateljica ima podobno situacijo in ima za mlajšega brezplačni vrtec.Vlogo za znižano plačilo vrtca moraš za oba oddati v občini stalnega bivališča in ne v občini,kjer je otrok v vrtcu.user posted image

Ne želi drugim tistega,česar si tudi sam ne želiš,.....*

(odgovor članu ROmama)
Neposredna povezava do sporočila: 2
1.10.2010 8:07:54   
end1

IZVIRNO SPOROČILO: ROmama

Kako je s tem, če imaš enega v eni občini, drugega v drugi, ali je potrebno plačat za oba. Obeta se nam namreč, da za malo ne bomo dobili vrtca.

pa kaj živita otroka narazen, kako vam to uspeva????

(odgovor članu ROmama)
Neposredna povezava do sporočila: 3
1.10.2010 8:30:52   
zmajaz
Kot pravi Fleka - vrtec sofinancira občina stalnega prebivališča, ne glede na to, če je otrok v vrtcu v drugi občini, zato nima veze, ali sta otroka skupaj v istem vrtcu ali v različnih, pa magari en v drugi občini, v vsakem primeru se ti plačilo za 1. za en razred zniža, ko gre v vrtec še drugi, drugi ima pa brezplačno.

Ta večja: 05.01.2008
Ta mali: 01.05.2009

(odgovor članu ROmama)
Neposredna povezava do sporočila: 4
1.10.2010 8:34:05   
zmajaz
IZVIRNO SPOROČILO: end1
pa kaj živita otroka narazen, kako vam to uspeva????

Kje piše, da živita narazen? user posted image  Pravi samo, da lahko da v svoji občini ne bo dobila vrtca za ta mlajšo in jo bo morala dati v vrtec v drugo občino.

(odgovor članu end1)
Neposredna povezava do sporočila: 5
1.10.2010 8:41:29   
end1
obeta se, da za malo ne dobijo vrtca, torej ga še nima v vrtcu?

(odgovor članu zmajaz)
Neposredna povezava do sporočila: 6
1.10.2010 8:46:22   
zmajaz
Če jaz prav razumem, je ta večji v vrtcu, ta mala pa še ne - in je verjetnost, da ta mala ne bo dobila mesta v istem vrtcu kot ta mali - oz. niti v isti občini.

(odgovor članu end1)
Neposredna povezava do sporočila: 7
1.10.2010 8:53:33   
kristinaj
ni potrebno plačat za oba, edino obrazce vlagaš tam, kjer imajo stalno prebivališče in pri vpisu gledajo prebivališče in lahko odpadeš...

zakaj pa ne prepišeš oba v isto občino????

polona 5.4.2007, 55 cm 3900 g
vili 19.10.2008, 57 cm, 3910 g

bila bi neustavljiva, če bi lahko začela....

(odgovor članu ROmama)
Neposredna povezava do sporočila: 8
1.10.2010 8:58:14   
zmajaz
Pa saj sta v isti občini - samo v njihovi občini ni več mest v vrtcu v sosednji pa očitno še je. Tako je bilo recimo tudi pri nas lani - in četudi nisi bil občan, si lahko v drugi občini dobil vrtec, ker so imeli še dovolj prostih mest tudi sredi leta.

(odgovor članu kristinaj)
Neposredna povezava do sporočila: 9
1.10.2010 9:09:57   
end1

IZVIRNO SPOROČILO: zmajaz

Če jaz prav razumem, je ta večji v vrtcu, ta mala pa še ne - in je verjetnost, da ta mala ne bo dobila mesta v istem vrtcu kot ta mali - oz. niti v isti občini.

površno branje, se škužiram!!!

(odgovor članu zmajaz)
Neposredna povezava do sporočila: 10
1.10.2010 9:12:39   
zmajaz
IZVIRNO SPOROČILO: end1
površno branje, se škužiram!!!

Don't worry - sej nisi edina ... user posted image

(odgovor članu end1)
Neposredna povezava do sporočila: 11
1.10.2010 9:16:12   
end1

[ user posted image

user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu zmajaz)
Neposredna povezava do sporočila: 12
1.10.2010 9:38:03   
ROmama
Hvala za odgovor, oba moja pikca živita pri meniuser posted image , samo za tamalo verjetno ne bom dobila vrtca na podorčju naše občine.
Se opravičujem, če sem bolj povšno napisala, jutro pa to, pa tamala v naročju...user posted image

(odgovor članu end1)
Neposredna povezava do sporočila: 13
1.10.2010 9:48:54   
end1

Hvala za odgovor, oba moja pikca živita pri meniuser posted image , samo za tamalo verjetno ne bom dobila vrtca na podorčju naše občine.

tu pa vseeno upam, da ti bo uspelo, sama sem leto dni vozila punco v en vrtec, sina pa v drugega, oddaljenega pa še to po napaki vrtca. Ni bilo lahko, za brezplačnega otroka pa ne se bat, je na državni ravni brezplačnost.

(odgovor članu ROmama)
Neposredna povezava do sporočila: 14
2.10.2010 22:54:35   
Anonimen
Glede nato kar ste napisale,še jaz dodan nekaj stavkom.Moja prijateljica ima 2 otroka ,ni dobila za enega vrteca v svoji občini ,je dobila v drugi občini .Ima stare 1let ,pa 2 leti ,pa za tadrugega plačuje,ker ni v isti občini.Je pa preverjeno ,da je res...

(odgovor članu end1)
  Neposredna povezava do sporočila: 15
3.10.2010 13:36:16   
zmajaz
IZVIRNO SPOROČILO: levinjica
Glede nato kar ste napisale,še jaz dodan nekaj stavkom.Moja prijateljica ima 2 otroka ,ni dobila za enega vrteca v svoji občini ,je dobila v drugi občini .Ima stare 1let ,pa 2 leti ,pa za tadrugega plačuje,ker ni v isti občini.Je pa preverjeno ,da je res...

Pol je pa prišlo do napake - al je sama kaj zamutila ali pa so na občini (v tem primeru bi se morala pritožiti) - jaz sem to vprašanje postavila neposredno tisti osebi, ki na občini izdaja odločbe za znižano plačilo (ga osebno poznam) in mi je potrdil, da je VSEENO, kje je kateri otrok v vrtcu - ta 2. mora imeti v vsakem primeru brezplačno, ker ga itak financira DRŽAVA in ne občina.

In koliko potem plačuje za ta 2.? Me prav zanima, po kakem ključu so ji izračunali ceno za 2., glede na to, da ima po zakonu brezplačno in zanj ni posebnega ključa za izračun.

< Sporočilo je popravil zmajaz -- 3.10.2010 13:37:24 >

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 16
5.10.2010 12:04:04   
petea
levinjica,
ali sta se s prijateljico nista dobro razumeli, kaj plačuje, ali pa je kdo naredil napako.

Kopirano iz 32. člena Zakona o vrtcih:"Če je v vrtec vključen več kakor en otrok iz družine, starši za starejšega otroka plačujejo za en razred nižjo ceno, za mlajše otroke pa so plačila oproščeni. Za otroka, vključenega v program vrtca, ki je dopolnil starost treh let, starši plačajo 50% plačila, ki jim je v skladu z zakonom določeno kot plačilo staršev za vrtec."
Ni važno, v katerih občinah otroci iz ene družine obiskujejo vrtec, saj obračune za plačilo vrtca delajo v domači občini, ki tudi krije razliko do polne cene.
Prav tako oddaš ENO vlogo za vse otroke iz ene družine hkrati, tako da se že iz vloge vidi, koliko je otrok v vrtcu. Na vlogi pa tudi napišeš, v kateri vrtec hodi kateri otrok. Uradnik izda ENO odločbo za starša-vlagatelja za vse otroke iz ene družine hkrati. Na odločbi piše, v kateri razred so otroci razvrščeni, prav tako pa piše, da za 1. otroka plačajo določeno oskrbnino starši, za ostale pa država.

Da bi morali plačevati vrtec za oba otroka iz ene družine, se mi zdi možno samo v primeru, da bi bil en otrok prijavljen npr. pri očetu, drugi pa pri mami na različnih stalnih naslovih (torej 2 samohranilski družini).

Ali če starši niso zavezanci za dohodnino v Sloveniji.

(odgovor članu zmajaz)
Neposredna povezava do sporočila: 17
5.10.2010 13:39:17   
sazi
IZVIRNO SPOROČILO: levinjica

Zagotovo so nekaj zamutili - pa kdorkoliže. Namreč za 2. otroka vrtec plača država in ne občina - zato je res čisto vseeno, v kateri občini je otrok v vrtcu. Drugo je to za občinske popuste in podobno, ampak za 2. in naslednje otroke, je pa zagotovo zastonj.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 18
8.10.2010 14:03:50   
ROmama
Sem šla danes preverit na občino, vrtec za drugega otroka je brezplačen, ne glede na to, kje je v vrtcuuser posted image .

Levinjica - reci svoji prijateljici, naj se pozanima in da pritožbo, občina služi na njen račun.

(odgovor članu sazi)
Neposredna povezava do sporočila: 19
8.10.2010 14:11:35   
zmajaz
občina služi na njen račun.

Za 2. sicer itak plačuje država, ne občina, tako da nima občina konkretno nič od tega. user posted image
Aja - razen če občina alučajno pokasira od države in od nje ... user posted image

< Sporočilo je popravil zmajaz -- 8.10.2010 14:12:28 >

(odgovor članu ROmama)
Neposredna povezava do sporočila: 20
8.10.2010 15:01:37   
ROmama

občina služi na njen račun.

Za 2. sicer itak plačuje država, ne občina, tako da nima občina konkretno nič od tega. user posted image
Aja - razen če občina alučajno pokasira od države in od nje ... user posted image

to bi jaz rekla....

(odgovor članu zmajaz)
Neposredna povezava do sporočila: 21
13.10.2010 12:08:20   
sončnica24
Nima nobene veze če otrok ni v isti občini v vrtcu, važno je samo da oba živita na istem naslovu to pa je važno, drugo spusti skozi aplikacija.

(odgovor članu ROmama)
Neposredna povezava do sporočila: 22
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Norice ali vodene koze
photo
Norice ali vodene koze so najpogostejša nalezljiva bolezen z izpuščaji. Bolezen se pojavlja skozi vse leto, v večjem šte...
Pravice iz naslova krajšega delovnega časa
photo
Eden od staršev, ki neguje in varuje otroka do tretjega leta starosti, ima pravico delati krajši delovni čas, ki pa mora...

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?