kepa*
|
Kot novopecena mamica imam seveda kup vprasanj, pa nikogar, ko bi mi nanje odgovoril, zato se obracam na vas, ki ste izkusene mamice.;) Jih bom kar nastela, pa naj mi katera odg., ce se ji da: - Moj mali je nedonosencek, zahirancek, pa me zanima, a je mozno, da zaostaja v razvoju? Recimo, star bo 2 meseca, a se ogromno prespi (hvala bogu:bravo:). Ko je buden, je sicer zelo zivahen,se smeji, recimo ko je, a ne vem, ce zavestno. A je mozno, da je v bistvu na stopni enomesecnika, kot bi naj bil zdaj star? - Zelo rad spi pri meni, pa me zanima, ali lahko spi na vzglavniku, ali pa naj spi le na jogiju na ravni podlagi? Kako ve to prakticirate? -Vecinoma pije moje mleko, a ker ne zadostuje mu 2x dnevno dam Aptamil AR, ker ogromno poliva, to pa je posebej za take primere. In kar naenkrat ima velike tezave s kakanjem.Prej je kar naprej kakal, zdaj pa pritiska in pritiska, da je ves rdec in jolka. Mu moram kar pomagat s termometrom, ker je ful uboscek. Kaj lahko naredim proti zaprtosti? -Ali naj mu dajam za pit caj ali ne? Se bojim, da bo potem se manj jedel, ker je zelo nejesc. In kateri caj je najboljsi? -Koliko naj bi dojencki pojedli? Kako vedeti, kdaj povecati kolicino? Nas namrec sam ne pokaze zrlje in ga je itak treba ves cas silit. -Koliko casa je primerno biti zunaj v tem mrazu? -Ali lahko pri kopanju uporabljam sampon ali moram res samo trdo milo? Se mi zdi, da se mu po tem lase hitro zmastijo. Ima jih namrec kar nekaj. -Ali mora ves cas lezati, tudi v narocju, ali ga lahko imam bolj pokonci? In ce ne, kdaj lahko? Ali ga lahko polagam na trebuscek, ker ze precej dviguje glavico? -Kdaj lahko pricakujem, da bo zacel ponoci dlje spati? Zdaj se namrec hraniva na 3h. Sem nalozila, kaj?:ups: No, ce se kateri da...hvala. Lep pozdravcek.
|