Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
| Stran: [1] |
Uporabnik | |
|
|
RE: Elevit in rjav izcedek - povezva morda?? 28.11.2008 13:01:20
|
|
|
|
titi3
|
Po moje ti lahko Elevit le pomaga, da se ti kri hitreje obnavlja, ker ima železo. Lahko pa imaš kako vnetje. Kljub Dobrestonu pa bi lahko splavila, če bile težave s samim zarodkom ali kaj podobnega. Dobroston je progesteron, ki po kmečko povedano hrani endometrij (stene maternice) oz. tvojega malega. Skrbi, da endometrij ne bi "zastaral". Je pa rjav izcedek znak, da si imela prejšnji dan krvavitev. Če je sveže je živo rdeča kri. Meni so rekli, da če kri ne teče živo rdeče ni še panike.
|
|
RE: Elevit in rjav izcedek - povezva morda?? 28.11.2008 13:15:33
|
|
|
|
Anonimen
|
Vsi znaki, ki jih opisuješ so zelo tipični za zgodnjo nosečnost. Špikanje je posledica širjenja vezi in je ponavadi zelo intenzivno v prvem tromesečju. Potem se malo umiri. Rjav izcedek pri tvojih tednih pa je posledica vgnezditve. Ko se je posteljica "zažrla" v tvojo maternico, je prišlo do rahle krvavitve. Ker je bila krvavitev tako rahla, da ni prišlo do takojšnega rdečega izcedka - krvavitve, je po parih dneh kri postala rjava in se je sedaj izčistila.
|
|
|
|
RE: Elevit in rjav izcedek - povezva morda?? 28.11.2008 13:25:18
|
|
|
|
Anonimen
|
IZVIRNO SPOROČILO: Anonimen Vsi znaki, ki jih opisuješ so zelo tipični za zgodnjo nosečnost. Špikanje je posledica širjenja vezi in je ponavadi zelo intenzivno v prvem tromesečju. Potem se malo umiri. Rjav izcedek pri tvojih tednih pa je posledica vgnezditve. Ko se je posteljica "zažrla" v tvojo maternico, je prišlo do rahle krvavitve. Ker je bila krvavitev tako rahla, da ni prišlo do takojšnega rdečega izcedka - krvavitve, je po parih dneh kri postala rjava in se je sedaj izčistila. Ampak malo krvi (oz rjavega) je bilo v torek malo pa danes?? je mozno da s par dnevnim zamikom pride do tega? Lp in hvala vam
|
|
|
|
RE: Elevit in rjav izcedek - povezva morda?? 28.11.2008 13:32:23
|
|
|
|
vesela veselka
|
moje osebno mnenje - elevit sem začela jemati 3 mesece pred zanositvijo in ga sedaj že ves čas redno jemljem - eno tableto med obrokom na dan, sem pa na začetku 8. meseca nosečnosti in naj povem, da nisem nikoli krvavela in imela kakšnega rjavega ali rdečega izcedka ali karkoli, tako da resnično mislim, da tvoje težave niso povezane z Elevitom! Mislim, seveda laično, nisem ginekologinja in upam, da se motim, ampak da je pri tebi bolj problem ohranjanje nosečnosti (poznam nekaj punc s takšnimi problemi), zato bi na tvojem mestu večino časa preležala (ne levem boku!!!), redno jemala Elevit in ostale tablete, ki ti jih je dal zdravnik in upala na najboljse! Pa srečno!
|
|
|
|
RE: Elevit in rjav izcedek - povezva morda?? 28.11.2008 13:46:43
|
|
|
|
AnciM
|
Ne je strašit, no! Velika večina nas je imela rjav izcedek tako zgodaj. Sploh pa na žalost ne moremo prav veliko narediti za obstoj tako zgodaj. Lahko le počivamo in pozitivno mislimo. In to vseeno na katerem boku, saj popkovina še ni prevzela svoje vloge. Torej anonimna veseli se svojega otročička, počivaj in čim manj stresa. Optimizem je najboljše zdravilo v življenju!
|
|
|
|
RE: Elevit in rjav izcedek - povezva morda?? 28.11.2008 13:53:05
|
|
|
|
vesela veselka
|
ne, saj jo ne strašim, sem samo realno napisala kako vidim ''zadevo''. Mislim pa, da sem ji dala dober nasvet, kar lahko sama zase največ naredi - mirovanje, redno jemanje zdravil, ki jih je predpisal zdravnik, torej ne pauza 2 dni čisto brez tablet. Pa pozitivno razmišljanje. Če pa ona s takšnimi in drugačnimi izcedki ne bo mirovala, tablete za ohranjanje nosečnosti pa bo povšrno jemala, pa me ne čudi če pride še do večjih komplikacij in slabega končnega rezultata.
|
|
|
|
RE: Elevit in rjav izcedek - povezva morda?? 28.11.2008 13:55:15
|
|
|
|
Anonimen
|
No saj nekako se mi je zdelo da Elevit nima veze, le ko ga nisem 2 vzela izcedka ni bilo, zato sem pomislila tudi na to ocijo. No skratka malo sem se bala da je s plodom kaj narobe in da bi dabroston preprečil morebitni splav. Ampak če sem prav razumela, v kolikor ima plod okvare, dabroston ne prepreči morebitnega splava. Kar mi je nekako prav. Saj jaz razumem splav na začetku nosečnosti kok nekakšno naravno selekcijo... Vseeno pa si želm, da je moja pikica zdrava , in da bo še vse ok...
|
|
|
|
RE: Elevit in rjav izcedek - povezva morda?? 28.11.2008 13:58:31
|
|
|
|
Anonimen
|
IZVIRNO SPOROČILO: vesela veselka ne, saj jo ne strašim, sem samo realno napisala kako vidim ''zadevo''. Mislim pa, da sem ji dala dober nasvet, kar lahko sama zase največ naredi - mirovanje, redno jemanje zdravil, ki jih je predpisal zdravnik, torej ne pauza 2 dni čisto brez tablet. Pa pozitivno razmišljanje. Če pa ona s takšnimi in drugačnimi izcedki ne bo mirovala, tablete za ohranjanje nosečnosti pa bo povšrno jemala, pa me ne čudi če pride še do večjih komplikacij in slabega končnega rezultata. Počivam in mirujem non stop. Danes sem imela zdravnika ni šlo drugače. Drugače pa vse kar mi je zdravnik predpisal redno jem - tako buscopan kot Dabroston. Le elevit 2x nisem vzela ampak te sem šla sama od sebe kupit zdravnik mi jih tudi omenil ni (ne kakšnih podobnih). Še nekaj me zanima - v kolikor krčev ni ali buscopan lahko spustim ali vseeno naj jemljem 2 na dan.
|
|
|
|
RE: Elevit in rjav izcedek - povezva morda?? 28.11.2008 14:01:17
|
|
|
|
Najaa
|
Ne verjamem, da je kakšna povezava. Meni je elevit super, samo zaprta sem po njemu.
|
|
|
|
RE: Elevit in rjav izcedek - povezva morda?? 28.11.2008 14:05:07
|
|
|
|
vesela veselka
|
moj nasvet - pojdi k čisto enemu drugemu ginekologu po natančen ultrazvočni pregled in mnenje. Jaz bi na tvojem mestu šla, bi potem vsaj bila bolj pomirjena, denarja mi pa za takšne stvari ne bi bilo žal dati. Bom pa šla na kakšno večerjo ali kosilo manj, pa kakšno coto manj si bom kupla ipd. Novo strokovno mnenje, pregled in nasvet ti lahko veliko koristita. Pa srečno! Vedi, da nobena punca tu ni ginekologinja in vsaka piše o svojih izkušnjah in svojih mnenjih in prepričanjih, ki pa so lahko zelo zmotna, tudi moje med njimi.
|
|
|
|
RE: Elevit in rjav izcedek - povezva morda?? 28.11.2008 14:20:13
|
|
|
|
os*
|
joj, jaz ko kihnem, mislim, da mi bo trebuh odprlo.....
|
|
|
| Stran: [1] |
Najbolj brane vsebine v rubriki Koliko se lahko zredim med nosečnostjo?Telesna teža med nosečnostjo ne narašča enkomerno. Koliko kilogramov je ravno prav, koliko preveč in koliko premalo?
Zadnje s foruma
Za doječe matere.
пеперутка16
Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?