sanja nk.
|
Živjo Srša Ja glede Havajev, bili smo tam lansko leto januarja 17 dni in sicer v lastni režiji. Najprej let iz Pariza v New York, potem let do San Francisca, nato pa še let do Havajev. Bili smo ravno v vrhuncu sezone, saj je na Havajih najlepše v času od decembra do aprila, tudi ceno so precej dražje v tem času, samo se pa vsaj dogaja marsikaj, v drugih mesecih pa se gre če želiš bolj mir... Na letališču he he te pričakajo neke plesalke, pač domačinke pa venec dobiš...potem pa te peljejo do hotela, samo to je samo če imaš hotel rezerviran in poveš da prihajaš, ker drugače ni nobenega sprejema, že veliko srečo moraš imeti da dobiš prevoz...boljši hoteli pa imajo vse organizirano. No otoki so res z neokrnjeno naravo, bogato kulturo, zabavo , pa pridihom mešanja vzhoda z zahodom res fenomenalni, večina prebivalstva je polinezijcev. Prve dni smo preživeli v glavnem mestu Honolulu, kje je najbolj znana plaža Waikiki, popoldne varno za vse, zvečer pa bolje da te ni tam, ker plažo zavzamejo klošarji, ki te oropajo mimogrede do golega ...samo obvezno pa počakajte sončni zahod. Mesto ima tudi muzeje , dobro nočno življenje, restavracije , hude lokale pod palmami..tako da ti ni nikoli dolgčas...sploh če imaš sabo mularijo, ki je že malo večja. Otok oahu smo nato z najetim avtom pogledali pač kakor se je dalo, imaš naprimer plažo želv, ampak mi smo vsaj eno ujeli v objektiv, potem smo si ogledali lokacijo in muzej Pearl Harbour, pa krasen nacionalni park je tudi na tem otoku, kjer imajo strupene razstline in živali... Na severni strani otoka oahu je raj za deskarjem, tam sem jaz lenarila, moji trije pobje pa surfali...no se vsaj učili surfat ..Pot smo nato z avionom nadaljevali na otoku Kauai ki naj bi bil najlepši od vseh....res lepih plaž in neokrnjene narave je veliko, samo obvezno najeti avto... na tem otoku so tudi snemali Jurrasic park. Je pa tukaj veliko divjih živali, zato naj vsa divje svinje zjutraj na plaži ne presenetijo ...nikoli ne bom pozabila kako smo tekli pred eno ... ..razlog živali pa je bil nek vihar...v preteklosti, drugače pa lokacij za spanje ni težko dobite kljub sezoni... Nato je sledil Maui, na katerem je tudi potrebno najti avto, sobo, je pa na tem otoku ena najlepših cest po kateri sem se peljala krasen razgled narava, morje...road to hana zadnja destinacija pa je bil Big island, kje je ognjenik, tukaj je tudi plantaža z bananami in mangi ki jih lahko sam trgaš, pa postrežejo ti med sladkornim trsom...je dožitje, še posebej sončni zahod na vrhu hriba..nepozabno pa je bilo tudi pohajkovanje po džungli in kopanje v tolmuni zjutraj ko prideš iz šotora... ..tako vse je še naravno in super družinska destinacija...med vsemi kje smo bili spada med boljše...pot se je končala spet v Honolulu kjer smo še zapravljali na stojnicah pa obiskali restavracijo kjer naj bi zahajali zvezdniki, samo ni bilo nobenega...pa drugič pa vedno sveže sadje, ki ima v sebi tisti pravi okus je tudi nepozabno... uglavnem priporočam, ker je super lokacija, mi smo sicer bili aktvini pa smo po otokih lutal, drugače pa se lahko držiš samo enega, pa je že dovolj vsega...ja pa kar precej denarja potrebuješ sabo, pa avanturistične žilice ....sicer pa bi lahko pisala še 2 dni, uff pa je že zdaj preveč .... lp
|