|
RE: Ej, kaj pa noseče epileptičarke? 27.9.2007 16:53:08
|
|
|
|
Anonimen
|
IZVIRNO SPOROČILO: Marogica Jaz sem epilptik od svojega 14. leta. Jemljem Tegretol, 500 mg zjutraj in 500 mg zvečer. Res je, da nimam napadov, tudi, če kdaj pozabim vzeti kakšno "dozo"...Tako, da živim relativno normalno. Temu primerno sem doživljala tudi nosečnost in tudi sam porod, ki je trajal, prvi 13 ur, drugi pa 12. Tablete sem jemala tudi v nosečnosti, priporočano pa mi je bilo jemanje Tifola celo nosečnost, ker Tegretol zmanjšuje vsebnost folne kisline še dodatno. In takoj, ko sem rodila, sta otroka dobila vitamin K, pa jaz tudi, ker sem dojila. So pa vedeli za mojo bolezen moj ginekolog in celotno porodniško osebje...za vsak primer.... Če te zanima kaj konkretnega, me lahko vprašaš tudi na ZS. Teme v tej zvezi so že bile, vendar zelo redko in v večini anonimno. Ne vem sicer, zakaj. Sama stojim za tem. Je del mene. Ali me sprejmeš tako ali pa nič.. tole pa zelo drži. Človek v taki okolici ljudi vsaj ve, kaj je to za en hudič, če pride do napada. Predvsem pa veš kako pomagat. Slučajno imam bratranca, kateri je prizadet in ima tudi epilepsijo. Ker ga velikokrat vrže napad, mu znamo vsi v familiji pomagat. V šoli so nas učili samo teorijo, prakso pa pač doživiš kadar jo. Ko je vsaj nebi bilo, če pa že je, sem ponosna, da lahko pomagam.
|
|
|