mojamura
|
No ekola....pa tudi jaz ne vem več kaj naj. Danes zjutraj sva mela jaz pa moj dragi konstruktivno debato, ki pa žal ni prinesla konstruktivnega zaključka. Da povem skrajšano verzijo. Lani nekje takšnega časa so se spet začele frke z bivšim možem glede stikov z sinom. Po domače povedano je spuščal ves bes jezo in gnev, ki ga je čutil (bivši) do mene na sina. Sin mi je to zaupal in zato ga več nisem za nekaj časa pustila k njegovemu očetu. Bivši je posredoval pri CSD-ju in so me klicali na razgovor. Ampak še pred tem sem pa jaz šla na CSD in tam razložila situacijo....in začuda so se strinjali, da naj sin nekaj časa več ne bi šel tja. No po tem sem morala iti na CSD, kjer je bil tudi bivši in še enkrat razložila zakaj ga ne pustim tja, v smislu, da menim da je njegova komunikacija s sinom skrajno nezdrava. Sin je bil takrat star 8 let in je imel nočne more, včasih je celo zmočil še posteljo. No in takrat sem rekla tudi, da bivši neredno plačuje preživnino. Socialna delavka je vprašala na kak način imava to urtejeno, pa sem rekla da mi plačuje na roko, čeprav sem mu že neštetokrat predlagala, da bi naj nakazoval na račun. Takrat je rekel, da bo to uredil. Od tistega časa je minilo eno leto, preživnino pa še zmeraj daje (tu pa tam) na roke. Nazadnje ko sem mu rekla, da bi zdaj pa je že bil skrajni čas, da mi preživnino nakazuje, mi je le zabrusil, da če čem iti jaz v arest naj grem sama. WTF ....kaj je s tem mislil nimam pojma. ker če bi mi preživnine premalo (glede na njegove dohodke--je brez službe dobiva pa nekaj od ZPIZ-a, saj ima III. kategorijo invalidnosti)plačeval, po moje se zato ne gre v arest. mogoče je pa to povezano z njegovimi zadevami, ki jih ima s sodiščem....je bil v kazenskem postopku, če so mu tam kakšno kazen dali, pa pravi, da je ne more plačat....ali kaj??....ne vem no. s partnerjem pa sva mela zjutraj debato, da mi mogoče res premalo plačuje, preživnine mislim, pa tega jaz ne vem. Kako pa lahko pridem do teh informacij , kakšne dohodke ima....saj sem prepričana da mi jih nihče ne bo kar tak na lepe oči posredoval???....niti to ne vem. naj samo povem, da mam sodišč in tega poln kufer, toda če bo treba bi šla tudi na sodišče, ampak kaj, ko nisem 100% v čem je sploh fora in zakaj si ne uredi nakazovanje preživnine. saj bi to bilo dobro tudi zanj, ker bi imel dokaz, da jo sploh plačuje. Partner mi je povedal, da se mu zdi, da se bivši dobesedno dela norca iz mene, saj me bivši, po partnerjevem mnenju, ima za norca. A se da tu sploh kaj narediti ali ne....ker se nočem zaradi tega vsakih tolko prepirat z mojim dragim. A ima kdo kakšno idejo?kako lahko jaz zvem kakšne dohodke ima, saj mi je ena znanka rekla, da bi naj imel baje (ampak to je čula kazala)večje dohoke. Plačuje pa mi preživnine slabih 14 tisoč. Pa še to, ga lahko 'prisilim', da mi preživnino nakazuje na račun?