|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Egocentričnost...
6.1.2007 21:33:41   
Anonimen
Tolikim svetujete, dajte, lepo vas prosim, še meni.

Imam kolegico, ne morm reči, da mi je prijateljica, ker se z njo, njenim možem in otrokom družimo, si pa ne zaupamo nobenih intimnosti. Z možem sva uvidela, da sva jim edina družba. Ona je od mene starejša 5 let, on 4, otrok je leto mlajši od našega. Vse lepo in prav. Do tukaj. Vendar pa me v našem odnosu nekaj zeeloo moti, in sicer njuna nastrojenost proti vsem in njuna egocentričnost. Želela bi jima na obziren način povedati, da življenje ni črno belo, ampak je barvno in da moramo ljudi sprejemati takšne, kakršni so.V glavnem, v vsakem in v vsem, kar vidita, najdeta vsaj eno napako.

Nenehno sta na smrt utrujena, čeprav imajo čistilko, ki po stanovanju postori popolnoma vse in še skuha. Ona se nenehno pritožuje, da nima niti trenutka zase in kako je njen mož, ki je včasih na službeni poti ubogi in utrujen. Sama skrbim za celo hišo, kuham in tudi jaz hodim na službene poti (vsakj 2x tedensko, če ne pogosteje), a zanju to ni istouser posted image .

Njena tašča je za njo smotana baba s kurjimi možgani, z mamo se je 2 meseca po porodu na smrt skregala, sestri ni dala otroka v naročje do 5. meseca. Vsi njegovi delavci so zahrbtni in nič ne delajo, dela samo on.user posted image

Sicer doji, a je imela v 6 mesecih najmanj 10x mastitis - ko sem ji rekla, da si mora mleko izčrpavati, mi je odogovorila, da se to njej ne da, hkrati s tem pa v knjigi piše drugače - sem utihnila in več nisem delila nasvetov o dojenju. Pri 3,5 mesecih je otroka začela hraniti s kašicami (z opravičilom, da sedaj vsaj ne bo več tolikokrat dojila), kljub temu,da je ubošček po vsakem "kašastem" obroku bruhal - ji niem mogla dopovedati, da očitno želodček še ne prenese taprave hrane - ona dela po knjigah.user posted image

KO sem sama izgubila pikico (SS) me je prišla gledat in razlagala, kako je njen mož ubogi, ker mora pobirati breskveuser posted image . Ko je bolan naš otrok ali kdo izmed nas, se na to sploh ne ozirajo. Mi vemo za vsak njihov korak pri zdravnikih. Zrihtala sem jim res dobrega zdravnika (saj smo kolegi) pa nista bila niti toliko, da bi se mu (zdravniku) zahvalila.user posted image

To je samo nekaj cvetk iz njunega življenja.

V glavnem, vsi ju obrekujejo in se za njunima hrbtoma smejijo iz njiju. Želela bi jima na obziren način povedati, da moramo ljudem dajati in ne samo jemati. Da so na svetu ljudje z različnimi nazori. Kako naj to storim?

Glede na situacijo vidim, da mi njuno nerganje, večna utrujenost in nezadovoljstvo, gresta vedno bolj na živce. Ne želim jima še jaz obrniti hrbta, ampak nekaj pa moram storiti, ker mi bo enkrat "počil" film in jima bom v faco sesula vse, kar me moti.

KAJ BI NARDILE NA MOJEM MESTU?

< Sporočilo je popravil wahoo -- 6.1.2007 22:04:31 >
  Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Help, plis
6.1.2007 21:52:19   
Blacky30
ker mi bo enkrat "počil" film in jima bom v faco sesula vse, kar me moti.

Verjetno bi naredila kaj takega, samo v normalnem tonu. Jaz sem direkten človek, ki ljudem povem v obraz, kaj me moti, pa četudi mi eni to zamerijo. Žal. Takšna sem. Če te tako zelo moti, boš morala nekaj ukreniti, ker očitno ne bi rada zaključila s tem prijateljstvom. Pogovorite se, ker sicer te bo žrlo vedno bolj, dokler........
Tak je moj predlog.user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 2
6.1.2007 22:02:09   
Anonimen
Jaz vem da bi slej ko prej rekla direkt jim kaj ker ne znam glih "igrat".
Drugače pa se jaz z takimi ljudmi ne družim. Okoli sebe ne rabiš ljudi ki ti samo jemljejo energijo. Ne morem biti prijatla z nekom, ki ima čisto vse lastnosti ki jih pri ljudeh preziram. Res ne no. Zame bi bli oni mogoče znanci nikakor pa ne kolegi ali celo prijateljiuser posted image
Moja definicija prijateljstva je daleč od odnosa ki ga imate vi.

(odgovor članu Blacky30)
  Neposredna povezava do sporočila: 3
6.1.2007 22:49:06   
Anonimen
No, kolikor poznam sebe, bi jima že zdavnaj povedala, da nista edina na svetu, če mi je že toliko do njiju. SIcer pa takšnih ljudi jaz enostavno ne razumemuser posted image

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 4
6.1.2007 23:47:29   
ronja
Hm, sama sem imela egocentrično prijateljico. Vedno je imela neke težave, vedno sem ji stala ob strani, nisem pričakovala, da bi ona meni, pa niti ni bilo treba, ker nisem imela takih težav in ker mi je ob strani stal fant, pa tudi to ni bilo dovolj. POtem je bil problem to, da nimam takih težav - kaj naj jih naredim, si jih zmislim, da bo ona srečna?user posted image Sva imeli pogovore dolge ure in ure, fant mi je 100x rekel, naj jo "skenslam", ker se samo sekiram zaradi nje, prijateljsvo pa naj bi iblo nekaj lepega... Na koncu sva se res razšli in moram priznat, da sem zdaj bolj srečna... Zdaj sem s prijatelji, s katerimi mi je lepo - v splošnem, seveda jim stojim ob strani, če imajo kakršen koli problem, ampak ni treba met non stop nekih hudih pogovorov, lahko se imamo kar tako lepo...

Tako da - ja, pogovori se z njima, povej jima, da ni tako, kot onadva vidita, da so tudi drugi ljudje bogi itd... Ampak to naredi največ 3x, če ne bo palilo, pa POJDI!!! Ker je brezveze si uničevat življenje s pijavkami in večno nezadovoljnimi godrnjači! Lahko nekdo godrnja in je žrtev, ki ga vedno nekdo na*, ampak samo če je po drugi strani pa dober človek in tudi daje... Če pa je hkrati še egoist in tega noče uvidet, pa si je čisto sam kriv, če ga vsi zapustijo!

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 5
6.1.2007 23:51:57   
Marogica
Jaz jima o tem ne bi nič govorila. če sta stakšna kot sta, se zaradi enega pogovora ne bosta spremenila. Pa tudi zaradi dveh ne. Ali bosta sama uvidela, ali pa pač nič.

Najboljše kar lahko ti narediš, je to, da se nehaš z njima obremenjevati, ker škodi samo tebi.

"Vrabec zavida pavu breme njegovega repa".
R. Tagore

(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 6
7.1.2007 0:01:29   
lojzika
Po moje naj hodita še na obiske ko se obisk konča zaprite vrata in ne razmišljajte o njih

(odgovor članu Marogica)
Neposredna povezava do sporočila: 7
7.1.2007 0:15:01   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: Marogica

Jaz jima o tem ne bi nič govorila. če sta stakšna kot sta, se zaradi enega pogovora ne bosta spremenila. Pa tudi zaradi dveh ne. Ali bosta sama uvidela, ali pa pač nič.

Najboljše kar lahko ti narediš, je to, da se nehaš z njima obremenjevati, ker škodi samo tebi.

Se strinjam. Sicer pa zame tak odnos ni ravno prijateljstvo - ne z vaše, niti z njihove strani.

(odgovor članu Marogica)
  Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: Egocentričnost...
7.1.2007 9:13:53   
Magi*
jaz vas zares več ne razumem, (skoraj) vse po vrsti jamrate kake "priajtelje" imate. pol ste na nek način enake njim, saj govorite čeznje.

če vam kdo ne odgovarja, prekinite stike z njimi, jim bo že potegnilo. pa še manj razumem, da sploh človek rabi toliko "prijateljev" za stalno druženje in takouser posted image  mi jih imamo kar nekaj, ampak se z njimi dobimo tako redko, da se imamo takrat neznansko radiuser posted image  sploh ne čutimo potrebe, da bi za vsako malenkost kdo pri nas visel in obratno. da bi pa vedela vsako podrobnost v življenju koga, me pa še manj briga.

Two things are infinite: the universe and human stupidity; and I'm not sure about the universe. Albert Einstein

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 9
7.1.2007 9:44:23   
Laubica
IZVIRNO SPOROČILO: Magi*

jaz vas zares več ne razumem, (skoraj) vse po vrsti jamrate kake "priajtelje" imate. pol ste na nek način enake njim, saj govorite čeznje.

če vam kdo ne odgovarja, prekinite stike z njimi, jim bo že potegnilo. pa še manj razumem, da sploh človek rabi toliko "prijateljev" za stalno druženje in takouser posted image  mi jih imamo kar nekaj, ampak se z njimi dobimo tako redko, da se imamo takrat neznansko radiuser posted image  sploh ne čutimo potrebe, da bi za vsako malenkost kdo pri nas visel in obratno. da bi pa vedela vsako podrobnost v življenju koga, me pa še manj briga.

se podpišem pod ta post

(odgovor članu Magi*)
Neposredna povezava do sporočila: 10
7.1.2007 9:51:51   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: Anonimen

Tolikim svetujete, dajte, lepo vas prosim, še meni.

Imam kolegico, ne morm reči, da mi je prijateljica, ker se z njo, njenim možem in otrokom družimo, si pa ne zaupamo nobenih intimnosti. Z možem sva uvidela, da sva jim edina družba. Ona je od mene starejša 5 let, on 4, otrok je leto mlajši od našega. Vse lepo in prav. Do tukaj. Vendar pa me v našem odnosu nekaj zeeloo moti, in sicer njuna nastrojenost proti vsem in njuna egocentričnost. Želela bi jima na obziren način povedati, da življenje ni črno belo, ampak je barvno in da moramo ljudi sprejemati takšne, kakršni so.V glavnem, v vsakem in v vsem, kar vidita, najdeta vsaj eno napako.

Nenehno sta na smrt utrujena, čeprav imajo čistilko, ki po stanovanju postori popolnoma vse in še skuha. Ona se nenehno pritožuje, da nima niti trenutka zase in kako je njen mož, ki je včasih na službeni poti ubogi in utrujen. Sama skrbim za celo hišo, kuham in tudi jaz hodim na službene poti (vsakj 2x tedensko, če ne pogosteje), a zanju to ni istouser posted image .

Njena tašča je za njo smotana baba s kurjimi možgani, z mamo se je 2 meseca po porodu na smrt skregala, sestri ni dala otroka v naročje do 5. meseca. Vsi njegovi delavci so zahrbtni in nič ne delajo, dela samo on.user posted image

Sicer doji, a je imela v 6 mesecih najmanj 10x mastitis - ko sem ji rekla, da si mora mleko izčrpavati, mi je odogovorila, da se to njej ne da, hkrati s tem pa v knjigi piše drugače - sem utihnila in več nisem delila nasvetov o dojenju. Pri 3,5 mesecih je otroka začela hraniti s kašicami (z opravičilom, da sedaj vsaj ne bo več tolikokrat dojila), kljub temu,da je ubošček po vsakem "kašastem" obroku bruhal - ji niem mogla dopovedati, da očitno želodček še ne prenese taprave hrane - ona dela po knjigah.user posted image

KO sem sama izgubila pikico (SS) me je prišla gledat in razlagala, kako je njen mož ubogi, ker mora pobirati breskveuser posted image . Ko je bolan naš otrok ali kdo izmed nas, se na to sploh ne ozirajo. Mi vemo za vsak njihov korak pri zdravnikih. Zrihtala sem jim res dobrega zdravnika (saj smo kolegi) pa nista bila niti toliko, da bi se mu (zdravniku) zahvalila.user posted image

To je samo nekaj cvetk iz njunega življenja.

V glavnem, vsi ju obrekujejo in se za njunima hrbtoma smejijo iz njiju. Želela bi jima na obziren način povedati, da moramo ljudem dajati in ne samo jemati. Da so na svetu ljudje z različnimi nazori. Kako naj to storim?

Glede na situacijo vidim, da mi njuno nerganje, večna utrujenost in nezadovoljstvo, gresta vedno bolj na živce. Ne želim jima še jaz obrniti hrbta, ampak nekaj pa moram storiti, ker mi bo enkrat "počil" film in jima bom v faco sesula vse, kar me moti.

KAJ BI NARDILE NA MOJEM MESTU?

Naštela si en kup slabih lastnosti, ugotovila si da se z njima skoraj v ničemer ne strinjata in ti še vedno razmišljaš o smiselnosti druženaj z njima. Tako kot govorita o ostalih govorita tudi o vaju. Zakaj vztrajati? Tudi če jim skrešeš vse v faco ne bo pomagalo, stvar bosta obrnila sebi v korist in zopet boš ti teslo! Kako človeku, ki je prepričan o svoji nezmotljivosti dokazati nasprotno?

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 11
7.1.2007 10:39:29   
Anonimen
Magi*

Jaz tudi ne razumem.

da bi pa vedela vsako podrobnost v življenju koga, me pa še manj briga.

A vam je res tako dolgčas, da si moorate življenje zapolniti s takimi trivialnostmi?

Večkrat dobim občutek, da se naslanjate na napake drugih, zato da bi sebe povzdignili, češ, mi pa nismo takšni.
Kot

(odgovor članu Magi*)
  Neposredna povezava do sporočila: 12
7.1.2007 10:47:39   
VERONICA
Prašaj sebe iskreno zakaj potrebuješ družbo takih ljudi. Če je edini razlog ta da ti jih je žal ker brez vas sploh ne bi imeli prijateljev pejdi rajši delat družbo kaki osamljeni stari osebi ali komu drugemu ki si to ZASLUŽI.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 13
7.1.2007 11:33:30   
Micy
Ne želim jima še jaz obrniti hrbta, ampak nekaj pa moram storiti, ker mi bo enkrat "počil" film in jima bom v faco sesula vse, kar me moti.
IZVIRNO SPOROČILO: Anonimen

To bi mogla že zdavnej nardit, seveda na obziren način.
Jaz mam navada da ko minekaj ne paše ali mi ni všeč mi gre na živce to povem direkt, pa če mi zamerijo ali ne.

Sem imela spor z fantovo sestrično, ki sva ble full dobre kolegice, in je nonstop najedala sm ji enkat u faco zmetala vse, se tri mesece nisve pogovarjale, potem pa je ugotovila da sem imela prav in zdaj sva spet the best frendici. Ona mi je namreč mojega dragija predstavla zato mi ona v mojem življenju full pomeni, in bi naredila vse da,bi ostale prijateljice ker je res full uredu oseba, ampak z svojimi napakami kot vsak normalen čovek.

To jim moreš povedat lepo al pa grdo.

Love is in di er.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 14
7.1.2007 11:38:42   
Anonimen
Jaz ne bi naredila nič, ker mislim, da itak ne bi čisto nič zaleglo. Onadva sta, kakršna sta, odrasla, ne verjamem, da bi se zato, ker jima boš ti karkoli svetovala, spremenila. Jaz sem svoji "prijateljici", ki je tudi en svetovni kaliber, že večkrat povedala svoje, pa ona fura svoje dalje. To so pač taki ljudje.

(odgovor članu Micy)
  Neposredna povezava do sporočila: 15
7.1.2007 13:12:14   
tulip
Imejte manj časa za njih in ko jih ni, ne razmišljajte o njih.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 16
7.1.2007 15:05:13   
Pupica
Jst bi te zastopla, če bi govorila o družinskih članih.Tiste pač take z napakami morš gledat.Ampak nisem tih.In jih probam spremenit.Sem "priženila"eno osebico, k je sam druge ljudi opravljala.Samo skoz vrata je stopila in že je bilo, a veš gun je to, ta je to, pa gun je spet to...
In sem rekla ene 10 x mene to prav nič ne zanima, kar so kupl so z svojmu kešam, kar so naredili so zasebe,..v glavnem dala sem vedet, da me ne zanima, niti se me ne tiče. Indirektno sem pa namignila, da se tut te osebe to ne tiče.
In morm pohvaltuser posted image sedaj je to čisto druga osebica.Nobenega opravljanja, nobenih zgodbic.Tako da...da se če se hoče.
Ampak če je pa to en **** človek, potem se pa ne obremenjuj.Prjatli morajo bit prpravlen pomgat, ne pa da ti sam o sebi težijo.Kaj če boste v težavah.Oni ti ne bodo niti prisluhnili, pač pa boš poslušala, kaj vse gre pa njim narobe.Adijo pamet!Tulip ti je vse povedala:

Imejte manj časa za njih in ko jih ni, ne razmišljajte o njih.

(odgovor članu tulip)
Neposredna povezava do sporočila: 17
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Ovulacija in plodni dnevi
Kaj je ovulacija? Kako izračunati kdaj ovulacija nastopi? Načini ugotavljanja ovulacije.
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Učenje skozi igro: Zakaj je igra najboljša...
Učenje skozi igro omogoča otrokom naraven razvoj, izboljšuje njihove kognitivne, socialne in čustvene veščine. Otroci se...
Zdravo prehranjevanje se začne že v vrtcu
Marjeta Podpečan, odgovorna za prehrano predšolskih otrok v zavodu Kranjski vrtci, nam je pojasnila, zakaj pogosto vklju...

Risanke.
пеперутка16

So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?