|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Edinci - prikrajšani?
5.1.2010 14:13:33   
Itkica
Pozdrav!

Zanima me mnenje vseh, ki imate samo enega otroka - se vam zdi da je prikrajšan, ker nima bratcev in sestric? 

Hvala!
Neposredna povezava do sporočila: 1
   [Brisano sporočilo]
5.1.2010 14:19:43   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu Itkica)
  Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: Edinci - prikrajšani?
5.1.2010 15:10:33   
Naja31
IZVIRNO SPOROČILO: UmpaLumpa

Živjo, odvisno v čem misliš prikrajšan. Imava leto in pol starega otroka, drugega ne načrtujeva, tako da je velika verjetnost, da bo sin ostal edinec. Dosti sva premišljevala o tem kaj sorojenec pomeni otroku in ugotovila, da samo iz tega stališča otrok ni prikrajšan. Jaz gledam tako: preden bi se odločila za drugega otroka, bi minilo še par let, se pravi bi bil starajši star nekje 4, 5 let, ko bi se mlajši rodil. V tem času je tako bil sam, potem si pa najde družbo prijateljev, sošolcev, sovrtičkarjev. Da ne omenjam, da se velikokrat otroci sploh ne razumejo, pa tista večna sekirancija otrok, da ima starš nekoga raje. Mislim, da bo najin otrok kot edinec (če bo ostal) kvečjem pridobil, vse se bo dogajalo na njegovi ravni, ne bo prilagajanja vedno še neki drugi starosti mlajšega ali starejšega otroka... Dobil bo več najinega časa, bolj se mu bova posvetila.

Res je, ko bo zrastel, bo morda ostal sam na svetu, a koliko je takih, ki se ne razumejo. midva z bratom sva 5 let razlike, pa sva se celo otroštvo prekregala, zdaj se pa srečava enkrat na sto let, pa živiva v isti hiši user posted image
Edina prednost je, da je otroku manj dolgčas, če ima sorojenca, več ljubkih traparij lahko počneta skupaj, a midva s partnerjem sva se odločila, da bova v igro, dopuste, izlete, večerna spanja pač več vključevala sinove prijatelje.

No, meni pa se to kar ti naštevaš sploh ne zdi pozitivno.
Je pa res, da imam jaz dva otroka in vidim kako veliko je starejši pridobil odkar ima mlajšega sorojenca.
Bolj se zaveda, da ni edini na svetu, da se ne vrti vse okrog njega, da mami in oči ne moreta biti vedno samo njemu na razpolago, ker če zdaj pomislim za nazaj, se je dokler je bil edini vse preveč vrtelo samo okrog njega.  Otrok se mora naučiti, da je treba kdaj tudi počakati in tudi prilagajanje drugim ni slaba stvar.

Midva z bratom imava odličen odnos. Pri 18ih sta umrla oba starša in vedno znova sem hvaležna, da imam brata, ker bi drugače bila sama na svetu.

Pri večjem številu sorojencev pa ni edina prednost to, da jim ni dolgčas, lepo te prosim. 

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 3
5.1.2010 15:17:27   
Arwenko
Jaz imam podobne izkušnje lastne kot UmpaLumpa, zato si tudi jaz želim samo enega otroka. Na mojo srečo je moj mož, ki je sam edinec enakega mnenja. In ja, jaz sem imela konkretne frustracije okrog tega, da imajo mlajšega brata rajši kot mene in sem se jih znebila dokončno šele ko sem šla na faks. Od takrat naprej se z bratom koliko toliko razumeva, ampak nisva si pa posebej blizu, še danes ne, pa sva oba odrasla. Tako da, jaz ne vidim nobene prednosti brata ali sestre oziroma nobene pomanjkljivosti če je otrok edinec, pa tako kot je napisala, na dopust lahko vzameš tudi najboljšega prijatelja/prijateljico, ki si jo/ga otrok sam izbere, ne pa nekoga, ki je "vsiljen" zato ker je pač njegov brat oziroma sestra. 

(odgovor članu Naja31)
Neposredna povezava do sporočila: 4
5.1.2010 15:22:25   
Kerensa*
Jaz imam sicer dva otroka, ampak sem pa sama edinka in moram reči, da nisem bila za nič prikrajšana zaradi tega. Materialno je bilo vse moje (nikoli mi ničesar ni bilo potrebno deliti), čas, ki ga je imela družina, ga je posvečala samo meni, enako velja za sorodnike in prijatelje. Ko sem ostala brez staršev, pa se nisem niti pod razno počutila sama na svetu. Imam toliko prijateljic in prijateljev, da mi z lahkoto nadomestijo "manjkajoče" družinske člane. Ne dobesedno, seveda, ampak toliko pa zagotovo, da ne morem reči, da sem sama. Ima pa moj mož še mlajšo sestro in ko ju gledam skupaj na trenutke, sem še bolj vesela, da sem edinka. Kar naprej si je treba nekaj pomagati (pa ne zato, ker bi res hotel, ampak zato, ker se za družino "tako pač spodobi"), pa ob živih in zdravih starših že teče boj za dediščino, katere morda sploh ne bo, pa neprestano medsebojno tekmovanje (ko sva midva povedala, kam greva poleti za 10 dni na dopust, so nasprotniki takoj izbrali še dražjo destinacijo).

Prijatelje si lahko izbiramo, družinskih članov pa ne. Jaz vztrajam pri tem.

(odgovor članu Arwenko)
Neposredna povezava do sporočila: 5
5.1.2010 15:25:11   
Anonimen
jaz bi rekla, da edinci SO prikrajsani za brate in sestre. sorojenci pa SO prikrajsani za 100% pozornost starsev.tko da....vse je za nekaj dobro in vse je za nekaj slabo...

(odgovor članu Kerensa*)
  Neposredna povezava do sporočila: 6
5.1.2010 15:25:28   
majch
Midva z bratom sva 4 leta razlike. Ko sem bila majhna, mi je šel grozno na živce. Zdaj se odlično razumeva, čeprav se ne vidiva več veliko. Tako da po moje je fajn imeti sorojence. Čeprav za najino pupo še ne veva čisto dobro, če bo imela kakega bratca ali sestrico. Mogoče je celo, da bo res edinka...tako da...vsak po svoje.

I'm back and I'm bad.

(odgovor članu Arwenko)
Neposredna povezava do sporočila: 7
5.1.2010 15:37:43   
itata
jaz imam brata pa se nikoli nisva super razumela, zdaj ko sva odrasla in živiva vsak po svoje verjetno bolje kot prej. nikoli kaj preveč skupaj igrala... vedno sem imela svojo družbo svojih vrstnikov (pa sva samo 2 leti narazen), ker sva karakterno tako različna, da pač nimava nič skupnega... tako da bi težko rekla, da sem imela ful od brata v mladosti.
moj otrok ima še polsestro, s katero se odlično razumeta, ker sta vsak na svojem koncu in se vidita pač 2x na teden. tko da ima družbo, ampak ne skoz in se mi zdi to čist ok.
se mi zdi super, če se odločiš imet več otrok, predvsem ker je za otroke fajn, da imajo družbo drugih otrok (starš ne more nadomestit tega po mojem mnenju), ampak lahko sta si pa tako različna, da je non stop kaos v hiši. kot je karensa rekla drži kot pribito: prijatelje si izbereš, sorodnikov pa ne! jaz se nikakor ne morem prisiliti, da bi bila z mojim bratom najboljša prijatelja, ker pač karakterno ne greva skup in če ne bi bil moj sorodnik, ne bi šla nikol v svojem življenju niti na kavo z njim, pa vem, da se sliši grozno, ampak tako jeuser posted image

www.pravni-nasvet.si

(odgovor članu majch)
Neposredna povezava do sporočila: 8
5.1.2010 15:38:01   
Zofy
IZVIRNO SPOROČILO: miska_mccute

jaz bi rekla, da edinci SO prikrajsani za brate in sestre. sorojenci pa SO prikrajsani za 100% pozornost starsev.tko da....vse je za nekaj dobro in vse je za nekaj slabo...

Se podpišem. Ne moreš posplošit. Mislim, da edinci niso neki prikrajšani, jaz se ne bi za 2. user posted image nikoli odločila zaradi prvega otroka ampak sem se zaradi sebe. So prednosti in slabosti biti edinec in so prednosti in slabosti imeti brate/sestre. Moje mnenje.

Svet je poln lepote, ko je srce polno ljubezni.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   [Brisano sporočilo]
5.1.2010 15:54:12   
Brisani uporabnik

(odgovor članu Zofy)
  Neposredna povezava do sporočila: 10
5.1.2010 16:00:03   
gita10
Moj najboljši prijatelj je moj brat in jaz sem njegov najboljši prijatelj. Večina stvari v življenju doživljava skupaj- nikoli ni bilo nikakršnega tekmovanja med nama, prepir traja samo kakšno minuto uglavnem življenja, da se vsaj enkrat na dan vsaj ne slišiva  si ne predstavljam.
Jaz imam edinca in tako bo verjetno tudi ostalo, ker enastvno nisem preveč materinski tip in se mi zdi, da včasih naredim več škode kot koristi ko vzgajam svojega sina.
Kar se pa njega tiče bi mu pa želela, da ima nekoga takega kot imam jaz svojega brata ampak ima srečo, da ima svojega prijatelja, ki je tudi edinček in sta že nekaj let kot brata.
Je pa res, da nikoli nisem imela prijatelja, ki bi mu zaupala, ker sem vedno imela njega in je on bil moj najboljši prijatelj in tako je tudi z njim- enostavno nisva potrebovala nikogar, ker sva imela drug drugega.

(odgovor članu Zofy)
Neposredna povezava do sporočila: 11
5.1.2010 16:02:40   
rija
IZVIRNO SPOROČILO: Itkica

Pozdrav!

Zanima me mnenje vseh, ki imate samo enega otroka - se vam zdi da je prikrajšan, ker nima bratcev in sestric? 

Hvala!

seveda. v tem smislu, da pač nima bratca ali sestriceuser posted image

moj je imel eno krizno obdobje, ki pa se je zdajle malo umirilo.

...vox populi...

(odgovor članu Itkica)
Neposredna povezava do sporočila: 12
5.1.2010 16:24:07   
pety78
Moja sestra je moja najboljša prijateljica. Imam še dva mlajša brata, s katerima smo imeli kar velik fajtov, pa se sedaj super razumemo. Sicer se ne vidimo pogosto. S sestro se pa slišiva skoraj vsak dan. Za praznike pa obvezno skupaj.

Jaz osebno sem vesela, da jih imam. Tudi zato sem si želela več kot enega otroka. Sedaj imamo dva, mogoče v prihodnosti še kakšen.

(odgovor članu rija)
Neposredna povezava do sporočila: 13
5.1.2010 16:42:23   
korinca
Jaz mislim, da tu ni nekega pravila. Veliko je odvisno od samih karakterjev otrok in seveda od vzgoje in zgleda staršev.Jaz sem odraščala s 6 let mlajšim bratom, s katerim sva imela ravno toliko prepirov kot prijateljskih, oziroma lepih bratskih trenutkov. Danes sva oba odrasla in imava lep, prijateljski odnos. Imam pa jaz 13 letno pubertetnico doma, ki komaj čaka, da razglasimo nosečniško stanje in, da dobi še eno sestrico ali bratca. V tem primeru bomo imeli  zaradi tolikšne razlike v letih doma dva edinca.

(odgovor članu pety78)
Neposredna povezava do sporočila: 14
5.1.2010 16:50:21   
Katy78
IZVIRNO SPOROČILO: Naja31

Živjo, odvisno v čem misliš prikrajšan. Imava leto in pol starega otroka, drugega ne načrtujeva, tako da je velika verjetnost, da bo sin ostal edinec. Dosti sva premišljevala o tem kaj sorojenec pomeni otroku in ugotovila, da samo iz tega stališča otrok ni prikrajšan. Jaz gledam tako: preden bi se odločila za drugega otroka, bi minilo še par let, se pravi bi bil starajši star nekje 4, 5 let, ko bi se mlajši rodil. V tem času je tako bil sam, potem si pa najde družbo prijateljev, sošolcev, sovrtičkarjev. Da ne omenjam, da se velikokrat otroci sploh ne razumejo, pa tista večna sekirancija otrok, da ima starš nekoga raje. Mislim, da bo najin otrok kot edinec (če bo ostal) kvečjem pridobil, vse se bo dogajalo na njegovi ravni, ne bo prilagajanja vedno še neki drugi starosti mlajšega ali starejšega otroka... Dobil bo več najinega časa, bolj se mu bova posvetila.

Res je, ko bo zrastel, bo morda ostal sam na svetu, a koliko je takih, ki se ne razumejo. midva z bratom sva 5 let razlike, pa sva se celo otroštvo prekregala, zdaj se pa srečava enkrat na sto let, pa živiva v isti hiši user posted image
Edina prednost je, da je otroku manj dolgčas, če ima sorojenca, več ljubkih traparij lahko počneta skupaj, a midva s partnerjem sva se odločila, da bova v igro, dopuste, izlete, večerna spanja pač več vključevala sinove prijatelje.

Je pa res, da imam jaz dva otroka in vidim kako veliko je starejši pridobil odkar ima mlajšega sorojenca.
Bolj se zaveda, da ni edini na svetu, da se ne vrti vse okrog njega, da mami in oči ne moreta biti vedno samo njemu na razpolago, ker če zdaj pomislim za nazaj, se je dokler je bil edini vse preveč vrtelo samo okrog njega.  Otrok se mora naučiti, da je treba kdaj tudi počakati in tudi prilagajanje drugim ni slaba stvar.

Midva z bratom imava odličen odnos. Pri 18ih sta umrla oba starša in vedno znova sem hvaležna, da imam brata, ker bi drugače bila sama na svetu.

Pri večjem številu sorojencev pa ni edina prednost to, da jim ni dolgčas, lepo te prosim. 

Sama si lepo odgovorila, zakaj lahko edinec misli, da je edini na svetu. Starši so tisti, ki mu dajo vedeti, da je kao edini in ga razvajajo in podobno do onemoglosti in starši so tisti, ki naj bi ga naučili, da je treba za kakšno stvar tudi počakat in da se je treba prilagajat drugim. Če tega ne naučiš prvega otroka, ga tudi mlajši sorojenec ne bo ion tudi ti ga kasneje ne boš. Jaz sicer imam brata, ki pa je 11 let starejši od mene. Da nisem razvajena in podobno, kar si navajala zgoraj, gre zasluga izključno mojim staršem, ki bi z mano ravnali enako tudi če ne bi imela starejšega brata.

Meni osebno se bolj zdijo prikrajšani tisti otroci, ki dobijo sorojenca zelo zgodaj, kjer je razlika manj kot 2 leti.  

(odgovor članu Naja31)
Neposredna povezava do sporočila: 15
5.1.2010 17:44:17   
eva1
Jaz imam 4 sestre in brata-enostavno si ne znam predstavljati življenja brez njih-med mano in nastarejšo sestro je 8 let razlike, med mani in najmlajšim bratom pa 12 let! Kaj naj rečem, nikoli se nismo pretirano kregali, vedno smo si vse delili, pomagali učiti en drugim, se smejali in jokali skupaj..sedaj ko smo starejši pa se sploh zastopimo, smo najboljši prijatelji, si zaupamo, kadar kdo kaj potrebuje točno vemo da se lahko obrnemo na en drugega! Enostavno če bi bila edinka bi bila prikrajšana za vse to kar si niti podrazno ne želim! moja družina mi ogromno pomeni!

Sama imam 3 otroke, med prvim in drugo je slabe 2 leti razlike med drugo in tretjim pa 3 leta...tavelka dva se super razumeta, sta zaveznika, ne rečem tu in tam imamo tudi fajte, ampak glede na leta je to normalno(3 in 5)...tamali pa je itak šele 1 mesec star, ampak ga oba obožujeta, mi pomagata previjat, data mu dudo, ga božata in lupčkata! To da pa ni vse podrejeno le enemu otroku pa jaz vidim le plus...življenje je takšno da je treba včasih malo počakat da dobiš, ne moreš pač imeti vsega, treba je deliti in se prilagajatio drugim...to slej ali prej doleti vsakega...edinčka ali pa tistega ki ima sorojence...

(odgovor članu Katy78)
Neposredna povezava do sporočila: 16
5.1.2010 18:19:18   
miapia

Bolj se zaveda, da ni edini na svetu, da se ne vrti vse okrog njega, da mami in oči ne moreta biti vedno samo njemu na razpolago, ker če zdaj pomislim za nazaj, se je dokler je bil edini vse preveč vrtelo samo okrog njega. Otrok se mora naučiti, da je treba kdaj tudi počakati in tudi prilagajanje drugim ni slaba stvar.

Ne rabiš bit pokroviteljska, ker ni edino tvoje mnenje pravilno. Mnenje pomeni, da ima vsak svojega.
Mislim pa da si malo pomešala hruške in jabolka pri mojem postu. Ne vem namreč kje sem napisala, da moj otrok takoj dobi vse in ne rabi čakati v vrsti. Napisala sem, da sem STAROSTNo ni treba prilagajat mlajšemu ali starejšemu sorojencu. Kar pomeni skozi moje oči, da so določene stvari, za katere je naprimer 1 letnik premajhen, 5 letnik pa prevelik ali ravno prav.

Tudi po tvoji teoriji bi vsi edinci bili razvajeni in nevajeni čakat, ker bi bili središče sveta. Si upam trditi, da je moj sin dosti bolj vzgojen kot marsikateri otrok, ki ima več bratov in sester, namreč zato, ker za to, da se otrok zaveda, da se svet ne vrti okoli njega, še zdaleč ne potrebuje sorojenca.

Torej, če zaključim, vsak bo zagovarjal svoje, ni pa nobene potrebe po tem, da se zdaj bockamo kdo ima bolj prav. Ker nima nihče. Iz moje strani pač, se edincu godi bolje.

Ps. zakaj je slabo, če ima otrok več kvalitetnega časa s starši kot če bi le tega starši delili na več otrok?

Se bom kar strinjala s tem.

Sama sem edinka in daleč od tega, da bi bila razvajena. Sem v bistvu zelo strogo vzgojena, vcepljene so mi bile prave vrednote, Svojo prvo težko pričakovano barbiko sem dobila pri nekje 12 letih, svoje gorsko kolo sem čakala 7 let in tako naprej, medtem ko so imele sošolke in sošolci, ki niso bili edinci, mnogo več igrač, celo denarja za sladkarije in cocacolo. Pa ni razlog v slaben standardu naše družine. Do 19. leta sem morala biti ob 22h doma, čeprav sem nekajkrat prišla zgodaj zjutraj. Od končane osnovne šole pa do končane gimnazije sem morala delati kar precejšen del počitnic v podjetju, kjer je zaposlen moj oči. Toliko o razvajenosti. In daleč od tega, da bi bila kot osebnost egocentrična, egoistična, narcisoidna in mislila, da sem središče sveta. Nisem pa pogrešala bratca ali sestrice, ker jih pač ni bilo. In se tudi ne počutim prikrajšano. Moji starši so imeli pač razlog, da sem edinka, o katerem nikoli nisem premišljevala, ali je tehten ali ne, pravičen ali nepravičen, utemeljen ali neutemeljen.
So edinci, ki so razvajeni, srečni ali pa trpinčeni, in so družine z večimi otroki, ki so prav tako razvajeni, srečni ali pa prav tako trpinčeni.

Tri stvari so nam ostale iz raja: zvezde, cvetlice in otroci. (Dante Alighieri)

Neposredna povezava do sporočila: 17
   [Brisano sporočilo]
5.1.2010 19:14:23   
Brisani uporabnik

(odgovor članu korinca)
  Neposredna povezava do sporočila: 18
5.1.2010 19:44:37   
lex
Jaz imam 4 leta mlajšega brata in si sploh ne znam predstavljati življenja brez njega. Pa se niti ne slišima in vidima velikokrat ampak ko ga rabim je preprosto tam in se lahko zanesem nanj, on pa name.

Sama imam 3 otroke, nimam jih glih za to da bi Aleksu naredila uslugo, da bo imel družbo. Imam jih zato ker sem pač to jaz in se tako čutim. Res je, da starejši ZELO poegne mlajšega za sabo, ga nauči od vragolij do plezanja, skakanja, umivanja zob,............................ skratka mu je zgled, mlajši pa starejšega nauči da je treba zakaj tudi počakati. Ampak drugače počakat kot edinca ko mu rečeš počakaj in se tisti trenutek že posvečaš temu kar želi. Ko imaš več otrok hkrat mora kateri počakat da mlajšega previješ do konca, da starejšemu obrišeš ritko, ...........

medtem ko govorite o kvaliteti časa in imeti rad 1,2,3 otroke - ko jih imaš več imaš 3 srca in ne srce razdeljeno na 3 dele, čas si razporediš tako, da se vsakemu posebej posvetiš. Moj si je danes vzel dopust da je šel z najstarejšim smučat - tako sta bila sama in sta tako preživljala skupaj čas, v nedeljo smo bili pa vsi skupaj, me smo se sankale ona dva smučala (skupaj smo bili na progi) in smo skupaj delali to kar je nam najbolj fino.
Mene so že vprašali katerega otroka imam najraje - vse tri

pa še en primer iz vikenda: zjutraj se zbudimo se najmeo in gremo ven, po kosilu punci zaspita, aleks ta čas izkoristi za to, da je sam z nama ampak po dobri uri že sprašuje kak dolgo bosta še spali, kdaj se bosta zbudili, da se bodo lahko skupaj igrali (jih ima pa pod komando to pa ja - tu pa se ne dauser posted image )

Najlubkejša stvar, ki se nam lahko zgodi, je dojenčkov smeh. (Sigmund Freud)
-----------------------------
Takole pa napreduje naša hiška. http://www.podsvojostreho.net/weblog.php?w=120

(odgovor članu miapia)
Neposredna povezava do sporočila: 19
   [Brisano sporočilo]
5.1.2010 19:46:21   
Brisani uporabnik

Neposredna povezava do sporočila: 20
5.1.2010 21:34:33   
kajajaka
Oba z možem sva edinca.
Najina hčerka je zaradi tega prikrajšana - nima ne tete, ne strica in nikoli ne bo imela ne bratranca, ne sestrične...user posted image
Zato zagotovo ne bo edinka, da bo imela vsaj bratca in sestrico.
Mislim, da sva tudi midva z možem prikrajšana, ker sva edinca. Pripadnost, ki jo nekdo čuti do svoje družine je velik problem, ko npr. umrejo starši. Edinci so takrat res edini, sami. Lahko imajo še tako popolnega partnerja in prijatelje- samo brat ali sestra lahko v tistem trenutku rečeta, da razumeta kako je in pomagata eden drugemu skozi bolečino (in ostale tegobe življenja).
Ja, menim, da so edinci prikrajšani za marsikaj lepega!

Neposredna povezava do sporočila: 21
5.1.2010 23:41:20   
Naja31

Bolj se zaveda, da ni edini na svetu, da se ne vrti vse okrog njega, da mami in oči ne moreta biti vedno samo njemu na razpolago, ker če zdaj pomislim za nazaj, se je dokler je bil edini vse preveč vrtelo samo okrog njega. Otrok se mora naučiti, da je treba kdaj tudi počakati in tudi prilagajanje drugim ni slaba stvar.

Ne rabiš bit pokroviteljska, ker ni edino tvoje mnenje pravilno. Mnenje pomeni, da ima vsak svojega.
Mislim pa da si malo pomešala hruške in jabolka pri mojem postu. Ne vem namreč kje sem napisala, da moj otrok takoj dobi vse in ne rabi čakati v vrsti. Napisala sem, da sem STAROSTNo ni treba prilagajat mlajšemu ali starejšemu sorojencu. Kar pomeni skozi moje oči, da so določene stvari, za katere je naprimer 1 letnik premajhen, 5 letnik pa prevelik ali ravno prav.

Tudi po tvoji teoriji bi vsi edinci bili razvajeni in nevajeni čakat, ker bi bili središče sveta. Si upam trditi, da je moj sin dosti bolj vzgojen kot marsikateri otrok, ki ima več bratov in sester, namreč zato, ker za to, da se otrok zaveda, da se svet ne vrti okoli njega, še zdaleč ne potrebuje sorojenca.

Torej, če zaključim, vsak bo zagovarjal svoje, ni pa nobene potrebe po tem, da se zdaj bockamo kdo ima bolj prav. Ker nima nihče. Iz moje strani pač, se edincu godi bolje.

Ps. zakaj je slabo, če ima otrok več kvalitetnega časa s starši kot če bi le tega starši delili na več otrok?

[/quote

Moj namen vsekakor ni bil, da bi bila pokroviteljska, tako da če si dobila tak občutek, se opravičujem.
Pa saj je logično, da vsak zagovarja svoje stališče glede na svoje izkušnje: ti ki imaš za zdaj samo enega otroka in slabe izkušnje z bratom in jaz, ki imam za zdaj samo dva otroka in odlične odnose z bratom.

Drugače pa jaz mislim, da so edinci lahko prej razvajeni kot tisti ki imajo sorojenci. In seveda so starši krivi za to. Saj to, da se je pri nas vse vrtelo okrog prvega otroka, sva midva dovolila. In ko je prisel drugi sva tudi ugotovila, da je bilo narobe in je vse nas drugi otrok naučil ali pa prislil, da smo se spremenili. Vseeno menim, da edinec veliko zamuja, saj mu niti starši niti drugi otroci-prijatelji ne morejo nuditi takšega odnosa kot lahko sorojenec.

Neposredna povezava do sporočila: 22
6.1.2010 9:41:56   
TRIŠ
Jaz jih imam 4 in najstarejši (star 11 let)je danes rekel kako lepo je imeti bratce in sestro.S tem da ga že močno prijema pobrtetauser posted image Naš Žan(2 leti) je zjutraj splezal na pograd mu dal lupčka in ga zbudil.Tako je vsako jutro,en brez drugega ne morejo.Tako da......vse je odvisno od vzgoje pa naj bo edinec ali pa naj jih bo v družini 10.Že sedaj pa me boli ,če se kot odrasli ne bodo razumeli.Mislim da je to najhuje za starše

(odgovor članu majch)
Neposredna povezava do sporočila: 23
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Heroji furajo v pižamah
8. sezona prinaša osredotočenost na odnose, zaupanje in odgovornost. S Krisom Guštinom in Guštijem odpirajo tematiko odn...
Praznična okrasitev: Papirnate snežinke
photo
Papirnate snežinke so klasika za okrasitev doma pred prazniki. Z njimi lahko okrasite okna, vrata, jih obesite na luči ....

Jaslice ali varuška
пеперутка16

Bi otroka raje vpisali v vrtec ali najeli varuško?