Suzi*
|
Midva sva bila pred letom in pol, v oktobru, na poročnem potovanju za 14 dni v Hurgadi, v hotelu s 5*, all inclusive. Šla sva preko Ilirike, letela v in iz Hurgade. Bila sem 4,5 m noseča, pa glede hrane in vsega nisva hotela nič reskirat. Voda-samo ustekleničena, originalno zaprta, tudi za umivanje zob. Nič hrane z ulic. Sva jedla le v hotelu. Čistoča uredu. Vozniki so nori, tako da izposoje avtomobilov ne priporočam. Nimajo prometnih znakov, ponoči vozijo brez luči, le s prižganimi žmigovci, lako tudi v nasprotno smer vožnje. Hrana je bila uredu (samo se jo v 14 dneh naveličaš in si želiš kaj domačega ), nisva imela nobenih težav, nekateri iz skupine pa tudi, samo ne vem kaj so jedli. Vreme je bilo pa super, podnevi okoli 30 st., morje toooploo, ves čas za kopat (snorklanje je ZAKON!) in sončno, le zelo zgodaj se je zdanilo, mislim da okoli 5 ure in hitro znočilo, okoli 17 ure. Ponoči je pa že malo zahladilo, je bilo za dolge hlače in ene dolge rokave. Drugače pa podnevi ob morju piha veter in je prijetno toplo, če je pa brezveterje je pa sonce ubijalsko vroče. Denar: mislim da evre in dolarje dobro menjajo. Vsekakor moraš zamenjat v njihov denar, napitnine so veseli v tuji valuti . Glej, da boš ves njihov denar porabila, ker ga pri nas ne menjajo nazaj! Kupovanje stvari je pa pustolovščina - za vsako malenkost moraš barantat, kar je na koncu lahko že malo utrudljivo. Ljudje so ful prijazni, že kar osladno prijazni (sploh do mene ki sem imela nosečniški trebušček), pa ful počasni, tako da se je treba kar navadit na počasnejši ritem. Prihodnjič gremo pa definitivno na križarjenje po Nilu, da še kaj vidimo.
< Sporočilo je popravil Suzi* -- 10.2.2006 1:23:04 >