|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   EGIPT
4.2.2006 16:58:32   
clea
Oj,
čez 14 dni grem za en teden v Egipt. pa me zanima a je katera bila kdaj v podobnem času dol?A je mraz? Gremo pa od kaira do assuana, pa z ladjo po nilu, potem pa iz hurgade domov.

V glavnem kakšne so kaj izkušnje?Kako je kaj s čistočo hotelov?

Hvala!
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: EGIPT
5.2.2006 7:55:53   
tascha
Mi smo bili predlani v začetku aprila in so nam rekli, da je to proti koncu njihove zime.user posted image Na enih delih je bilo ful vroče /ko smo šli gledat piramide) v mestu Kairo pa ni bilo pretirane vročine. Je kar naprej nekaj pihalo (v Hurgadi ful - na obali in v mestu), pri hotelskih bazenih pa imajo ograde, ki zadržijo veter. Hoteli so narejeni po kavbojsko, v Hurgadi je v našem hotelu tako grozno vleklo, da nisi vedel kdaj te bo kam vrglo.user posted image
Aja hoteli, v Kairu smo bili v 4 * - star hotel, brez kakšnega groznega udobja (sicer ga tudi ne rabiš, če šibaš okoli), v Hurgadi pa v 3* pa je bil le-ta ful boljši - novejši, večji, lepši...
Predvidevam, da je sedaj tam podobno vreme, tko da vzemi s sabo kratke stvari in tudi dolge, zvečer se grozno shladi in je res mraz. Mi smo zvečer navlekli pa dvoje, troje dolgih rokavov.user posted image
Na ladji mi nismo bili, verjetno pa da za tam rabiš dolge stvari, če piha na celini, verjetno tudi na vodi.user posted image
Čistoča: no ja. Kupi smeti ob NIlu, smeti in umazanci po mestih, trgovinice in lokalčki pa kar čisti. Vode ne pijte iz pipe, brez ledenih kock v pijači, malo viskija je tudi treba user posted image , pa še to bi ti svetovala, da tudi zobe umivaj z vodo iz steklenice. Mi smo se držali veliko tega, le z vodo iz pipe sva si umivala zobe. Pa sva oba imela probleme. Mož je bil ful bogi, jaz malo manj, tamal, ki je bil takrat star 6 let pa je bil OK. Sem mu pač rekla, da mu v času počitnic ni treba umivat zob (sem vedla, da bo vsaj malo vode popil), pa pil je Coca Colo.
Drugače pa, uživaj in če se vodi in raznim svežim solatam odpoveš bo ful dobro!!!user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu clea)
Neposredna povezava do sporočila: 2
5.2.2006 8:06:45   
rija
Midva sva bila lani v drugi polovici marca in pihal je grozno hladen veter. Sonce je že žgalo, samo vseeno nama je bilo žal, da nisva vzela kakšne majice z dolgimi rokavi več s sabo. Sonce zaide okrog šeste ure zvečer in takrat postane zelo hladno.
Hotel sva imela v Hurgadi zelo dober in čist, hiltonov Conrad. Glede tega vsaka jim častuser posted image

Drugače pa moraš biti pač pripravljena, da ne greš v Skandinavijo. Jaz nisem od dopustovanja pričakovala ničesar v smislu čistoče in zato nisem bila niti malo razočarana. Prav nasprotno. Egipt mi je ostal v krasnem spominu, kot eden lepših dopustov. Ljudje so neverjetno prijazni (zaradi napitnin seveda) kar pripomore k zelo dobremu počutju.

Moraš pa res paziti, kaj daš v usta in kje. Jaz sem jedla samo v hotelu, na izlete pa sem raje vzela vodo in si naredila kakšen sendvič s sirom že v hotelu samem ali vzela s sabo kakšne suhe kekse (prinešene od doma) in se "zapijala" pred vsakim obrokom. Pred prvo večerjo po prvem žganju, ker nisem vajena piti, sem bila tako pijana, da sem komaj prišla do jedilnice....user posted image user posted image

Skratka z malo previdnosti in zdrave pameti boš imela verjetno krasen dopust.
Uživaj.

(odgovor članu clea)
Neposredna povezava do sporočila: 3
5.2.2006 9:07:54   
Anonimen
Uh, končno dve, ki govorita (pišeta) resnico. Imam namreč poln kufer tistih, ki pišejo, da se januarja komot kopaš v morju!
Dejstvo je, da je v tem času še dokaj hladno, predvsem zvečer bo prav prišla tudi kakšna jakna, morje lahko pozabiš, no, mogoče za par minut, ker bo imelo okoli 20 stopinj. Piha pa vedno in to dokaj mrzel veter.
Čistoča, razen v nekaterih hotelih, je obupna. Res bodi previdna in si ne privošči ničesar po ulicah. Ne samo zaradi raznih potencialnih prebavnih težav, bolj resni so hepatitis in razni streptokoki, ki jih fašeš mimogrede. Jaz sem iz Egipta prva leta, ko smo hodili dol, prinesla 3 streptokoke, celo zbirko user posted image , pa sem jedla "le" hrano, ki so jo pripravili na barki, ki nas je peljala na izlet. Od takrat naprej jem le hotelsko hrano in pijem le ustekleničeno vodo, na izlete pa vzamem s seboj hrano iz hotela. Zjutraj pač v nahrbtnik nabašem to, kar želim jesti za kosilo.

Hoteli s 4 zvezdicami in več so čisti, vsaj jaz še nisem naletela na umazanega pa gremo dol vsako leto. V hotel z manj kot 4 zvezdicami pa jaz ne bi šla. Ne ker sem fina rit ampak ker se bi bala bolezni.

Egipčani pa so prijazni tudi, če jim ne daš napitnine. Včasih so že preveč prijazni, da ne rečem vsiljivi, predvsem zame, ki imam rada mir.

Pa lepo se imejte!

(odgovor članu clea)
  Neposredna povezava do sporočila: 4
7.2.2006 20:35:09   
andrejaz
Ker sem bila v Egiptu septembra, ne vem kako je tam pozimi.

Glede čistoče pa takole:
Mi smo bili v hotelih in na ladji s 5* in glede čistoče sploh ni bilo nobenih problemov. Še najbolj pa so skrbeli za čistočo (kar naprej so sesali in brisali prah) na ladji po Nilu.
Pri hrani pa le pazi. Jaz sem pred vsakih obrokom popila požirek enega alkoholnega zvarka, ki so mi ga dali starši, da bi razkužila hrano. No ker nisem navajena piti, sem bila pred vsakih obrokom bolj majava. No kljub temu sem dobila želodčne krče, pa sploh ne vem od česa. Zmeraj sem pila ustekleničeno vodo, nisem jedla nobenega svežega sadja in zelenjave, razen banan,...
Pazi pa pri kupovanju ustekleničene vode, ki jo kupuješ na ulici - preden kupiš zmeraj preveri, da je flaša original zaprta. Se je zgodilo, da so nekateri kupili že odrte flaše.

Naš sonček Mark se je rodil 30.8.2004, sončica Sara pa 4.8.2006

(odgovor članu clea)
Neposredna povezava do sporočila: 5
9.2.2006 15:06:53   
Nasy
mene tudi zanima nekaj stvari v zvezi z egiptom, saj se nama bo, kot vse kaže, le posrečilo iti v tiste kraje na poročno potovanje..najraje bi šla na križarjenje, ker baje več vidiš..
koliko denarje ste imeli s seboj oz. koliko ga v bistvu zapraviš, katero valuto ste vzeli s sabo, kam se splača it, čemu se izogibat..in kdaj je pravzaprav najboljši termin za obisk egipta, v vsaki agenciji namreč drugače povejouser posted image meni je jasno le to, da poleti tam nimava kaj iskati, več pa ne vemuser posted image
kaj pa glede agencij, globtur je baje zelo priznanuser posted image ima katera izkušnje? Tudi večina drugih agencij ima vse ali preko kompasa ali globturja, vsaj tako sva opazila, ilirika ima vard..punce, z besedo na plan!

Vsak človek je zase svet- čuten, svetal in lep, kot zvezda na nebu!
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Naši živahni deklici se je pridružil prvoaprilček :)

(odgovor članu andrejaz)
Neposredna povezava do sporočila: 6
9.2.2006 15:19:44   
tascha
Mi smo šli z agencijo GTc travel d.o.o. iz Lj (so nsproti Drame), ki so specializirani za Egipt in Jordanijo. V edu agencija, primerne cene, vodstvo dobro.
Čas se mi zdi najboljši nekje spomladi april, maj, junij, ko ni neke grozne vročine, mraza pa tudi ne user posted image , sploh, če bosta hodila okrog.
Denar: mi smo imeli in Eure in dolarje on oboje smo komot zamenjali, da pa bi se kaj bolj splačalo, pa nisem opazla.user posted image
Denarja smo zapravli kar dost, ker smo hodili še na dodatne izlete ( v faraonsko vas, na križarjenje po Nilu zvečer, z motorji po puščavi, z ladjico na koralne grebene...in je vsk izlet prb 50 USD/ osebo. Pa treba je bilo kupovat pijačo pa še kaj za prigriznit pa spominke.. skratka se da zapravit.

Uživajta!

Skratka

(odgovor članu Nasy)
Neposredna povezava do sporočila: 7
9.2.2006 15:32:16   
Nasy
hvala tascha, si bova malo še pogledala pri tej agenciji

(odgovor članu tascha)
Neposredna povezava do sporočila: 8
10.2.2006 1:20:36   
Suzi*
Midva sva bila pred letom in pol, v oktobru, na poročnem potovanju za 14 dni v Hurgadi, v hotelu s 5*, all inclusive. Šla sva preko Ilirike, letela v in iz Hurgade. Bila sem 4,5 m noseča, pa glede hrane in vsega nisva hotela nič reskirat. Voda-samo ustekleničena, originalno zaprta, tudi za umivanje zob. Nič hrane z ulic. Sva jedla le v hotelu. Čistoča uredu. Vozniki so nori, tako da izposoje avtomobilov ne priporočam. Nimajo prometnih znakov, ponoči vozijo brez luči, le s prižganimi žmigovci, lako tudi v nasprotno smer vožnje. user posted image  Hrana je bila uredu (samo se jo v 14 dneh naveličaš in si želiš kaj domačega user posted image ), nisva imela nobenih težav, nekateri iz skupine pa tudi, samo ne vem kaj so jedli.
Vreme je bilo pa super, podnevi okoli 30 st., morje toooploo, ves čas za kopat (snorklanje je ZAKON!) in sončno, le zelo zgodaj se je zdanilo, mislim da okoli 5 ure in hitro znočilo, okoli 17 ure. Ponoči je pa že malo zahladilo, je bilo za dolge hlače in ene dolge rokave. Drugače pa podnevi ob morju piha veter in je prijetno toplo, če je pa brezveterje je pa sonce ubijalsko vroče.
Denar: mislim da evre in dolarje dobro menjajo. Vsekakor moraš zamenjat v njihov denar, napitnine so veseli v tuji valuti user posted image . Glej, da boš ves njihov denar porabila, ker ga pri nas ne menjajo nazaj! Kupovanje stvari je pa pustolovščina - za vsako malenkost moraš barantat, kar je na koncu lahko že malo utrudljivo. Ljudje so ful prijazni, že kar osladno prijazni (sploh do mene ki sem imela nosečniški trebušček), pa ful počasni, tako da se je treba kar navadit na počasnejši ritem. 

Prihodnjič gremo pa definitivno na križarjenje po Nilu, da še kaj vidimo. user posted image

< Sporočilo je popravil Suzi* -- 10.2.2006 1:23:04 >

Vedno imej pred očmi nekaj lepega,
pa čeprav je to le marjetica v kozarcu od marmelade!

(odgovor članu Nasy)
Neposredna povezava do sporočila: 9
24.2.2006 7:48:03   
Nasy
Se pravi, da je treba imeti s sabo obvezno dolge reči in le nekaj kratkega ali kako?! Čez dan naj bi bilo okoli 25 stopinj, tako so nama rekli?! Ne pričakujem, da se bom sončila na 30 stopinjah, saj to tudi ni namen tega potovanja ampak, da vsaj vem, kaj naj vzamem s sabo 

(odgovor članu Suzi*)
Neposredna povezava do sporočila: 10
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Nepozabni tematski vikendi v Falkensteinerju
photo
Falkensteiner v Zadru to jesen ponuja tematske vikende za družine, polne zabavnih delavnic, predstav in aktivnosti. Od H...
Ideje za igre v gozdu
Otrok lahko v gozdu teče, skače, preskakuje, pleza, čofota, se igra z blatom in peskom, se drsa in sanka, raziskuje in o...

sindarin

Koliko evrov približno na leto zapravite za igrače za enega otroka?

pod 50 (31%)

50-100 (18%)

100-150 (17%)

150-200 (12%)

200-250 (5%)

nad 300 (16%)

Število vseh glasov: 360

Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš svojo anketo!