|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   EA in glavobol
18.2.2008 14:43:40   
larisa
Pozdravljene,

ker sem resna kandidatka za EA, me zanimajo izkušnje deklet, ki ste rodile z EA, kako je bilo pri vas z glavobolom po EA. Namreč še babica na CTG-ju me nekako straši, da je glavobol zelo pogost, skoraj pri vsaki porodnici z EA in da traja več dni, kar zelo onemogoča stik mamice in dojenčka user posted image .

Prosim za izkušnje iz prve roke in ne za tiste v stilu: ''poznam eno, ki...''

LP in hvala za odgovore

Zdaj pa čakamo pomlad, ki prinaša obilico zdravja ;-)
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: EA in glavobol
18.2.2008 14:49:34   
Slončica
Tud mene so strašili da mi bo glavo razneslo, pa mi ni.Ti sam ne vstajaj po porodu, čim več počivaj in veliko pij.Pa ne se pustit prepričat v nasprotno, EA je pravo olajšanje.
Pa srečno

(odgovor članu larisa)
Neposredna povezava do sporočila: 2
18.2.2008 14:51:10   
gapimasa
Izvoli informacijo iz prve roke. 3.maja lani imeli EA. Babica mi je ful ni priporočala in ji je kar šlo na živce ko sem gnjavla za njo. Vendar sem jo dobila, brez problema, malo zapeče injekcija, ampak sploh ni hudega. Kakšnih glavobolov ali česa potem ni. Nobene reakcije in ničesar. Imela sem drugi porod, sicer ko sem dobila EA sem potem v petih min rodila, tako da mi EA ni nič kaj pomagala, pa vendar mi ni žal. Sem se veliko pogovarjala z drugimi ki so to že imele, in nobena ni imela težav. Tudi ko se za to odločiš imaš predhodni sestanek glede tega, kjer ti vse lepo opišejo in te seznanijo s podrobnostmi (vsaj v MB).

Lep in hiter porod!

(odgovor članu larisa)
Neposredna povezava do sporočila: 3
18.2.2008 15:13:46   
Anonimen
ea ne povzroča glavobole.glavoboli so prisotni po porodu zaradi hormonovuser posted image

(odgovor članu larisa)
  Neposredna povezava do sporočila: 4
18.2.2008 15:13:49   
Anonimen
Informacija iz 1. roke: Nič stranskih učinkov!!!

Kot sem že večkrat napisala na tem forumu (prav ponavljam se), je bila EA ena izzmed najboljših odločitev v mojem življenju! Porod imam v čudovitem spominu.
Toplo priporočam!

(odgovor članu gapimasa)
  Neposredna povezava do sporočila: 5
18.2.2008 16:24:30   
katra55
Jaz sem imela EA in na koncu še CR, pa nisem imela po porodu nobenega glavobola. 

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 6
18.2.2008 17:32:34   
eva78
Zanima me,koliko stane EA, kajti v celjski porodnišnici ni zastonj. Hvala

(odgovor članu katra55)
Neposredna povezava do sporočila: 7
18.2.2008 17:41:32   
larisa
IZVIRNO SPOROČILO: eva78

V Postojni je 190 eur... Mislim, da ni povsod isto.

LP

Zdaj pa čakamo pomlad, ki prinaša obilico zdravja ;-)

(odgovor članu eva78)
Neposredna povezava do sporočila: 8
18.2.2008 17:46:30   
Pia77
IZVIRNO SPOROČILO: Anonimen

ea ne povzroča glavobole.glavoboli so prisotni po porodu zaradi hormonovuser posted image

To ni res.
Po vsaki lumbalni punkciji lahko pride do iztekanja likvorja, to je tekočine, ki obdaja možgane in hrbtenjačo, kar lahko povzroči glavobol. To naj sicer ne bi bilo tako zelo pogosto, možno pa je. Po EA je dobro malo več ležati in piti veliko tekočine, za vsak slučaj.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 9
18.2.2008 17:53:58   
gapimasa
v MB porodnišnici zastojn, vendar če so le anastezisti dosegljivi. Vendar jih je baje vedno več, in kadarkoli ni več problem. Sem rodila ob 12h tak da takrat ni blema.
Sem se pogovarjala z anastezistom in nikoli niso omenili nikakršnega ne počivanja ne tekočine oz. da bi po EA bilo potrebno kakšno drugačno obnašanje.

(odgovor članu Pia77)
Neposredna povezava do sporočila: 10
18.2.2008 18:08:01   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: larisa

IZVIRNO SPOROČILO: eva78

V Postojni je 190 eur... Mislim, da ni povsod isto.

LP

Jaz sem v Postojni septembra dala 177€. Torej so podražali...

(odgovor članu larisa)
  Neposredna povezava do sporočila: 11
18.2.2008 18:33:35   
frutka_
Iz prve roke...rodila z EA in nisem imela nobenega glavobola.

Samega glavobola pa ne morejo pripisati EA. Ni nobene znanstvene podlage. Normalno je, da po porodu, ko je ženska utrujena in dehidrirana lahko pride tudi do glavobola. Ne zaradi EA ampak zaradi napora pritiskanja...

(odgovor članu larisa)
Neposredna povezava do sporočila: 12
18.2.2008 18:51:15   
Pia77
IZVIRNO SPOROČILO: frutka
Samega glavobola pa ne morejo pripisati EA. Ni nobene znanstvene podlage. Normalno je, da po porodu, ko je ženska utrujena in dehidrirana lahko pride tudi do glavobola. Ne zaradi EA ampak zaradi napora pritiskanja...

Frutka, oprosti, ampak če 'ni nobene znanstvene podlage' - ni zanimivo, da ta neželeni učinek EA omenijo na predavanju o tovrstnem lajšanju porodne bolečine?

Miller: Miller's Anesthesia, 6th ed., 2005:
A more common complication of spinal anesthesia is postoperative headache. This postdural puncture headache is not exclusively related to spinal anesthesia; it also occurs after myelography and diagnostic lumbar puncture. Lybecker and coworkers[116] popularized a postdural puncture headache rating scale that may make comparison between future studies of postoperative headache more meaningful. Factors increasing the incidence of postdural puncture headache or unrelated to its development are listed in Table 43-7 .[117]

(odgovor članu frutka_)
Neposredna povezava do sporočila: 13
18.2.2008 19:41:29   
Anonimen
evo še mene,iz prve roke.drugi porod,lokacija Feldbach,o poporodnem glavobolu zarad EA -ne duha ne sluha.počutje med epiduralno zakon,med vstavljanjem katetra nisem čutila ne bolečine ne ničesar drugega.samo rahel zbodljaj.potem pa totalna relaksacija do finiša.toplo priporočam.po porodu spočita kot nova.le pogumno.če boš poslušala statistiko in druge ti bo žal.
lp mary

(odgovor članu Pia77)
  Neposredna povezava do sporočila: 14
18.2.2008 19:51:31   
Anonimen
Poleti 07 sem rodila z EA v Postojni, pred mesecem dni pa sem imela operacijo v SA(spinalna analgezija) in niti sledu ni bilo o kakeršnemkoli glavoboluuser posted image

Porod z EA je moja najboljša odločitev everuser posted image user posted image

Ne pusti se prestrašiti!

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 15
18.2.2008 19:59:49   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: larisa

Pozdravljene,

ker sem resna kandidatka za EA, me zanimajo izkušnje deklet, ki ste rodile z EA, kako je bilo pri vas z glavobolom po EA. Namreč še babica na CTG-ju me nekako straši, da je glavobol zelo pogost, skoraj pri vsaki porodnici z EA in da traja več dni, kar zelo onemogoča stik mamice in dojenčka user posted image .

Prosim za izkušnje iz prve roke in ne za tiste v stilu: ''poznam eno, ki...''

LP in hvala za odgovore

o mater, take izjave me pa tolk pogrejejo, mislim pa kak zdravstveni kader pa dela v naših bolnišnicahuser posted image user posted image user posted image ...lari fari, sej ne morem verjet, da si upajo tkole govort...očitno je pri nas še močno zakoreninjen Cankerjev sindrom trpeče matere...mah za kozlat.

Če se boš odločila za EA le pogumnouser posted image Tudi vstavljanje katetra čisto nič ne boli, stranskih učinkov nobenih, jst sem se po porodu počutila tako super, bi lahko šla še na Triglav, res nič utrujena, vesela, zadovoljna..uglavnem res superuser posted image

(odgovor članu larisa)
  Neposredna povezava do sporočila: 16
18.2.2008 20:01:33   
Jančika_
Izkušnja forumovke, ki je po EA imela glavobol:

http://www.ringaraja.net/forum/tm.asp?m=682106&mpage=1&key=glavobol&#685675

Ne vem sicer, kakšna je razlika med EA pri porodu in pri drugih operacijah (tisto menda niti ni prav EA - upam, da katera ve bolj točno): moja mama je imela to anestezijo pri operaciji noge in je imela 5 dni po operaciji po njenih besedah najhujši glavobol v življenju. Anestezist ji je rekel, da je to od tega (tudi pred operacijo jo je opozoril na to). Ko so ji operirali drugo nogo, se je zato raje odločila za polno narkozo.

(odgovor članu larisa)
Neposredna povezava do sporočila: 17
18.2.2008 22:47:37   
nagica
jaz pa sem sez glavoboli- prav z migrenami spopadala precej let , kar pa sem potem tudi s pomočjo akopunkture nekako skoraj spravila na ničlo. Vmes sem zamenjala tudi službo...Ker pa so tudi pri nas rekli, da je možnost glavobolov povečana pri EA, sem se zelo bala vzeti ta način poroda, ravno zaradi tega, ker sem strašno trpela , kadar sem imela glavobole (ampak to je bilo 4, 5 let nazaj). Za ea sem se vseeno odločila, sem pa potem tako šparala z nji, da mi jo je sestra spustila le enih 3x, tako da mi v bistvu sploh ni olajšala bolečin, kot bi mi jih lahko. Ampak sedaj po porodu se zopet srečujem z glavoboli, kot sem se že pred leti...žal mi je, da sem vzela EA!!!!

(odgovor članu Jančika_)
Neposredna povezava do sporočila: 18
19.2.2008 7:54:55   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: Jančika RR

Izkušnja forumovke, ki je po EA imela glavobol:

http://www.ringaraja.net/forum/tm.asp?m=682106&mpage=1&key=glavobol&#685675

Ne vem sicer, kakšna je razlika med EA pri porodu in pri drugih operacijah (tisto menda niti ni prav EA - upam, da katera ve bolj točno): moja mama je imela to anestezijo pri operaciji noge in je imela 5 dni po operaciji po njenih besedah najhujši glavobol v življenju. Anestezist ji je rekel, da je to od tega (tudi pred operacijo jo je opozoril na to). Ko so ji operirali drugo nogo, se je zato raje odločila za polno narkozo.

jančika tisto je SA(pinalna analgezija) kar je verjetno imela tvoja mami... in pred mesecem dni so meni operirali MV s spinalno( Na mojo željo) in ni bilo niti sledo o glavobolu. Mi je pa sestra razložila, da včasih so dovolili po spinalni vstajati takoj po operaciji sedaj pa tega ne prakticirajo več( prav zaradi strahotnih glavobolov) in jst sem ležala 12 ur , ko pa sem vstala brez vsakršnih glavobolov. Tko, da to je ta razlika...sicer pa SA nikakor ni EA in se težko primerja.

(odgovor članu Jančika_)
  Neposredna povezava do sporočila: 19
19.2.2008 8:50:09   
Jančika_
Poiskala sem razliko med spinalno in epiduralno. Link, če še katero zanima:

http://www.gbmc.org/surgery/anesth/anesfaq.cfm

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 20
19.2.2008 9:10:43   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: Jančika RR

Poiskala sem razliko med spinalno in epiduralno. Link, če še katero zanima:

http://www.gbmc.org/surgery/anesth/anesfaq.cfm

super linkuser posted image

men je bila največja razlika ta( ker jst sem si skoz predstavljala, da sta EA in SA ful podobniuser posted image ), da med epiduralno nisem čutila bolečin lahko pa sem se premikala, čutila sem noge in vse,
pri spinalni je pa tak filing, mislim na začetku je prov hecen...ne znam opisat..v trenutku ti odpovejo mišice in čisto nič ne čutiš, nimaš noge, no way, da karkoli premakneš, totalna paraliza, je kr mal scary in po operaciji sem prav čakala kdaj bom začutila noge, pa sem se trudila, da bi premaknila nogo, sem si jo podpirala , dvigovala ampak nič, noga je šla po svoje, težka je bla pa kot kamen...mislm neverjetno.
to je ogromna razlika med EA IN SA.

In poudarjam, da ni po EA in SA nisem imela nikaršnih najmanjših glavobolovuser posted image

< Sporočilo je popravil poopsie -- 19.2.2008 9:12:27 >

(odgovor članu Jančika_)
  Neposredna povezava do sporočila: 21
19.2.2008 11:34:39   
sinskaT
IZVIRNO SPOROČILO: poopsie

...očitno je pri nas še močno zakoreninjen Cankerjev sindrom trpeče matere...mah za kozlat.

Dobra izjava, se podpišem pod njo user posted image . In to velja za več zadev okrog poroda, vzgoje...

user posted image

♪♫♪♫♫

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 22
19.2.2008 13:27:50   
jaša2
ja, nam so tud rekli na razgovoru, da je glavobol v prvih dneh zelo pogost pojav, ampak pri meni ni blo prav nobenih posledic. pa tud če bi blo...sem rajš  reskirala glavobol za lajšanje bolečin.

Žensko srce je kot globok ocean, poln skrivnosti...

(odgovor članu larisa)
Neposredna povezava do sporočila: 23
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Poglejte, kako se med porodom premaknejo k...
Ta neverjetna fotografija porodnice dokazuje, kako neverjetno je človeško telo. Poglejte, kako je videti anatomija porod...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?