Anonimen
|
Nam je babica na predavanjih o porodu v Štorklji povedala takole: za EA se moraš najaviti pri dr. Zabavniku, ki ga pokličeš, potem moraš na nek razgovor, to menda moraš storiti do 36. tedna ali tam nekje. Je pa tako, anestezisti niso zaposleni v porodnišnici, pač pa so kao privat in ko pride nosečka rojevat in pove, da se je dogovorila za EA, jih pokličejo. Ker pa je problem, da hočejo oni imeti to posebej plačano, kar bi me z veseljem plačale, če bi bilo potem fiksno, pa žal direktor porodnišnice g. Pivec niti slišati ne želi o kakšnem plačilu in mamicam noče kasirati, pa tudi sama porodnišnica ne misli tega posebej plačevati. No, kot posledica teh njihovih nesporazumov je ta, da se anestezisti maščujejo tako, da enostavno nočejo dvigniti telefona, ko jih kličejo. In tako se skoraj 70% vseh porodov, dogovorjenih za EA konča brez le-te. Poleg tega so babice ful proti EA, ker je v nasprotju z njihovim delom. One namreč lahko vodijo porodnico na podlagi njenih bolečin, medtem, ko jih anestezist zmanjšuje. Potem pa se na koncu, ko so popadki vedno hujši, on viša dozo, babica jo znižuje, da bi ženska čutila, kako mora pritiskati in tako pride do prepirov in se skoraj vsi porodi z EA končajo z vakuumom. Saj vem, zdaj me boste katere napadle, da pri vas ni bilo tako, a tako nam je povedala na predavanjih,kjer smo velik del časa posvetili najbolj EA, ker nas je to ful zanimalo. Jaz nisem rodila z EA, sem hotela naravni porod, naslednjič (če kdaj bo!;)) pa bom krepko razmislila, preden grem rodit.
|