Nika v službi
|
IZVIRNO SPOROČILO: janapan O madona....pa valjda so nagi na plaži in tudi v morju....ma halo? kopalna plenička z v morje za kaj že? In kaj če se polula, se pač polula....in kaj če se pokaka....pobereš drekec in ga odstraniš....halo....pa saj imajo 2 leti verjetno ne lulajo vsevprek. Vsaj na morju da so mal prosti brez plenic...jao jao kolk komplicirate. Moja ima 14 mesecev in je na plaži naga, v vodi je naga... Ja moraš bit res mal pozoren da se ne pokaka na brisačo od sosedov....sklepam pa da glede na to da ful komplicirate otrokom ne pustite da hodijo po drugih brisačah.....in ja moja hči se je polulala v brisačo ko smo prišli iz vode....pač sem jo oprala - saj perete brisače ne? Naša ni hodila naga naokrog, ker mi to pač ne potegne, pa tudi sama ni marala, da se kamor koli usede z nago ritko, sploh pa v kako mivko, pesek, kamenje. Na brisači je bila občasno naga, sploh ko je spala, pa še takrat je bila pokrita s kako tanko pleničko ali brisačko (ker je seveda ležala v senčki). Osebno ne dovolim, da moj otrok hodi po tujih brisačah - zakaj bi to že bilo dovoljeno in nekaj normalnega?! A je tako težko otroka naučiti olike in spoštovanja do drugih ljudi? Nekaterim - tudi meni, ja - ni všeč, da otroci hodijo po tujih brisačah, kakajo in lulajo vsevprek oz. za prvim drevesom, kamor bo potem nekdo drug položil brisačo, ipd. In ja, seveda, brisače peremo, ampak ne zato, ker bi vanje lulali in zavijali drekce, ampak za to, ker so umazane od tal, peska, soli. In včasih od tujih (in naših) nog. Kopala se je tudi vedno v plavalni plenički, ker osebno ne maram morebitnih kakcev loviti po morju. Tudi sama ne maram opravljati potreb v vodo in tako učim tudi svojega otroka. Vidim, da je to nekaterim kompliciranje. Ampak oprosti, če bi tvoj ali kateri koli otrok prišel k meni na stopnico, kjer grem s svojim otrokom v vodo, in bi se mi skoraj polulal na nogo, bi stegnila jezik in starša opozorila. Nekaj takega sem videla od daleč in je prav nagravžno izgledalo. Že res, da so otroci, ampak določena pravila na organiziranih kopališčih (ja, tudi morskih) morajo biti. Lahko pa nag teka po kakšni privatni ali divji plaži.