|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Dvojni presejalni test
11.12.2010 13:46:22   
Anonimen
Pozdravljene  punce!                                                                                                         Opravicujem se,ker sprasujem,mogoce katera ve,ali je mozno opravljati dvojni presejalni test neodvisno od nuhalne v 15.tednu!Odkriva ta test okvare plodu,v primeru da te so? LP                                                                                                            
  Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Dvojni presejalni test
11.12.2010 14:06:40   
Anonimen
oravicujem se:PRAVILNO JE:Dvojni hormonski test krvi!!

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 2
11.12.2010 14:23:09   
tanjusi
Pozdravljene  punce!                                                                                                         Opravicujem se,ker sprasujem,mogoce katera ve,ali je mozno opravljati dvojni presejalni test neodvisno od nuhalne v 15.tednu!Odkriva ta test okvare plodu,v primeru da te so? LP

Dht brez nuhalne ne pomeni nič! Navadno se opravi na isti dan kot nuhalna, od katerega do katerega tedna pa je možno pa ne vem točno, po moje je najbolje da malo pogledaš pri Pušenjaku je bilo že veliko o tem napisano...Okvare plodu, pa še to le kromosomske odkrije le amniocenteze..
Moj primer :Imela sem dobro nuhalno , ki jo je dht katastrofalno pokvaril, prej 1:1257, potem po dht 1:30 , pri 35 letih , pripadla amniocenteza ki pa je pokazala da je plod kromosomsko zdrav...

ne hodi pred menoj, morda ne bom sledil,
ne hodi za menoj , morda ne bom vodil.
hodi ob meni in mi bodi prijatelj.
(a camus)

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 3
12.12.2010 8:23:02   
aprilčica07
Ko je Tanjusi že napisala. Dela se v kombinaciji z nuhalno. Sam po sebi ne pove veliko. Jst sem ga delala, ker je bla nuhalna porazna, dht pa glih malenkost bolši. Itak sem pol šla na amnio in je blo Hb vse ok.

Jakob, 23.04.2007, 3570g/55cm
Julija, 30.08.2009, 3570g/52cm

(odgovor članu tanjusi)
Neposredna povezava do sporočila: 4
12.12.2010 21:06:38   
butt3rfly
evo, jst sm mela nuhalno 2 dni nazaj pri 12ih tednih + 2 dni. izmerili so mi 2,3 mm, verjetnost nekje okoli 1:2000 (stara sem 26 let) in mi je priporočila še DHT, ki sem ga opravila kar takoj po nuhalni. nekak imam občutek, da bo test pokazal še slabši razultat. itak me kr malo zdej skrbi, ko čakam na rezultate.

(odgovor članu aprilčica07)
Neposredna povezava do sporočila: 5
13.12.2010 10:53:30   
matejast
Tud jaz sem imela nuhalno prejšnji četrtek in, ker je rezultat slab mi je rekla, da naj grem dat še kri za dvojni presejalni test in prav opozorila me je, da moram dat kri še isti dan oz. vsaj naslednji, tako, da neodvisno od nuhalne mislim, da tega testa ne moreš delat. Če si zelo v skrbeh, da bi bilo lahko kaj narobe oz. so bili rezultati nuhalne slabi greš v 16. tednu lahko na amniocentezo, kjer zagotovo izveš če so kakšne kromosomske napake. Sama se odločam, ker je bil rezultat pri nuhalni slab in imam občutek, da tudi če bo dvojni presejalni pokazal mal bolš, da še zmeraj ne bom mirna user posted image  A imate izkušnje z amnio- kje ste jo delale, koliko stane?

(odgovor članu butt3rfly)
Neposredna povezava do sporočila: 6
13.12.2010 17:12:02   
aprilčica07
matejast: če imaš rezultat 1:300, oziroma manj, ti amniocenteza itak pripada. Sama sem jo opravila v LJ, sem imela NS 2,9, tveganje pa 1;36, po dvojnem testu pa 1: 123, kar je blo pa še vseeno slabo in pod kritično mejo. No, amniocenteza je pokazala, da je z detecem vse ok. user posted image

< Sporočilo je popravil aprilčica07 -- 13.12.2010 17:13:03 >

Jakob, 23.04.2007, 3570g/55cm
Julija, 30.08.2009, 3570g/52cm

(odgovor članu matejast)
Neposredna povezava do sporočila: 7
14.12.2010 15:55:53   
butt3rfly
evo, dons sm dobla rezultate od DHT in morm rečt, da sem zelo pomirjena, ker so le-ti dosti zmanjšali verjetnost za kako kromosomsko napako. verjetnost zanjo se je iz 1:2000 zmanjšala na 1:13000. hvalabogu, da je konec skrbi.

(odgovor članu aprilčica07)
Neposredna povezava do sporočila: 8
14.12.2010 15:58:36   
tanjusi
 A imate izkušnje z amnio- kje ste jo delale, koliko stane?

v Mariboru, brezplačno zaradi slabe nuhalne... Vse ok, zdravniki ok strokovno opravljen poseg...

ne hodi pred menoj, morda ne bom sledil,
ne hodi za menoj , morda ne bom vodil.
hodi ob meni in mi bodi prijatelj.
(a camus)

(odgovor članu butt3rfly)
Neposredna povezava do sporočila: 9
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

11 dih jemajočih fotografij PORODA DOMA!
Porod doma pomeni absolutno prevzemanje odgovornosti, vračanje k naravi in ??izkazovanje ženske moči – te fotografije to...
10 najpogostejših prvih znakov nosečnosti
Vsaka ženska drugače občuti prve znake nosečnosti, mi vam predstavljamo najpogostejše.

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?