Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
| Stran: [1] |
Uporabnik | |
|
|
RE: Dvigovanje starejšega otroka v nosečnosti? 17.2.2009 13:58:28
|
|
|
|
barika
|
moj 14 mesečni ima 13 kg, pa ga hočeš nočeš morem dvigovati , v posteljo iz nje, v stol, iz njega, na previjano, ni da ni.... je pa res, da je tega bolj malo, samo če je res nujno treba, ker me matrajo bolečine v sp. delu trebuha. Čez vikend, ga ima pa ati prek, tak da jaz takrat bolj počivam.
|
|
|
|
RE: Dvigovanje starejšega otroka v nosečnosti? 17.2.2009 14:00:11
|
|
|
|
Anonimen
|
Najprej seveda čestitke Mah. Meni je G na prvem pregledu rekla, da je konec z dvigovanjem sina (ima 8 mesecev oz. 10 kg). Ja le kako naj to izvedem ljubi bog? Ok, zjutraj in zvečer ga že mož popedena a čez dan naj pa kar leži nepremično kot steklena vaza? Mislim, kako lahko sploh predlaga kaj takega Tako da ga vseeno veselo dvigujem naprej, počnem vse stvari kot do sedaj, ko me bo trebuh oviral pa pač ne bom mar ne
|
|
|
|
RE: Dvigovanje starejšega otroka v nosečnosti? 17.2.2009 14:02:38
|
|
|
|
mika
|
IZVIRNO SPOROČILO: florecita LP! Kot kaže, sem se morala preselit na ta forum, ker sta mi dva testa že pokazala ( jutri zjutraj test ponovim...) Zakaj pa toliko testov? Jaz sem naredila samo enega No pa me zanima kako je s tem dvigovanjem otroka? Moj 3. letni ima 18 kg in še kr se rad dvigne k meni... bo moralo biti tega carklanja sedaj konec? Moje prijateljice in sorodnice, so vse normalno nosile svoje starejše otroke, ampak so njihove nosečnosti potekala bp. Tudi tebi želim, da bo tako
|
|
|
|
RE: Dvigovanje starejšega otroka v nosečnosti? 17.2.2009 14:07:10
|
|
|
|
melanija
|
Jaz sem sedaj v 27t nosečnosti, sin ima 1 leto in 11 kg, pa ga še vedno normalno dvigujem. Kolikor je pač nujno potrebno. Se mi pa zvečer pozna bolečine v trebuhu, ko je bolan, ker takrat bi pa se nonstop cartal in nosil po rokah in takrat mi je pa mal hudo. Ponavadi rešim tako da se vsedem na kavč in se cartava, ker drugače ne gre.
|
|
|
|
RE: Dvigovanje starejšega otroka v nosečnosti? 17.2.2009 14:13:37
|
|
|
|
end1
|
jaz sem mojo hčerko (mela je cca.17 kg) na dan PDP po stopnicah nesla dol, ko sva šli v vrtec. Tako lepo me je pogledala in prosila. Pa tudi prej sem jo, res da sem pazla in je tudi sama razumela, da več kot tolko ne morem. Pa srečno.
|
|
|
|
RE: Dvigovanje starejšega otroka v nosečnosti? 17.2.2009 14:21:30
|
|
|
|
zmajaz
|
Mislim, da je dr. Pušnjak na MONu enkrat napisal, da če je nosečnost b.p. lahko dviguješ starejšega otroka težkega do nekje 15 kg. Jaz ves čas dvigujem in nosim našo 13-mesečnico, vendar pa ima komaj 9 kg, tako da ni problema.
|
|
|
|
RE: Dvigovanje starejšega otroka v nosečnosti? 17.2.2009 14:28:08
|
|
|
|
krfjolca
|
Dvigovanje težjih bremen je škodljivo bolj za nosečnico kot za plod, saj so sklepne vezi zaradi hormonskih sprememb razmehčane. Hrbtenico je pametno čuvati. Prezgodnjega poroda ali splava pa samo dviganje ne more povzročiti, če je vse ostalo BP.
|
|
RE: Dvigovanje starejšega otroka v nosečnosti? 17.2.2009 14:32:20
|
|
|
|
StBarbara
|
Jaz sem celo nosečnost normalno dvigovala malega, kot je bilo potrebno.
|
|
RE: Dvigovanje starejšega otroka v nosečnosti? 17.2.2009 14:32:24
|
|
|
|
dskubin
|
Jaz sem taprvega nosila, ker nisem imela druge izbire (sem pa zanosila, ko je imel 9 mesecev). Je pa blo tako, da smo se trudili pri tem, da je pazil, da ni glih skakal po trebuhu in sem pazila, da počepnem, ko sem ga dvigovala. Proti koncu pa sem ga takrat, ko se je hotel nosit, prijela za rokico in sva šla na kavč al pa klopco zunaj, pa sem ga tam popestovala in ga pocrkljala.
|
|
RE: Dvigovanje starejšega otroka v nosečnosti? 17.2.2009 14:37:24
|
|
|
|
Lunca1
|
Najprej čestitke. No jaz sem bila tudi prisiljena dvigovat, ker se je naša gdč hotela nosit pri meni in očka ni bil dovolj dober. Imela je pa takrat 14 kg. Dvigneš in pač ne razmišljaš kaj vse bi se lahko zgodilo. No jaz nisem imela nobenih problemov. Poskusi pa omejit dviganje na minimum.
|
|
|
|
RE: Dvigovanje starejšega otroka v nosečnosti? 20.2.2009 9:32:29
|
|
|
|
Anonimen
|
Telo ti samo pove, koliko lahko dvigneš. Jaz starejše ne morem toliko nositi kot prej. Seveda jo dvigujem in nosim, samo ne toliko kot prej. Ampak nikoli mu/ji ne smeš reči, da je ne moreš nosit, ker imaš dojenčka v trebuhu, ker potem lahko postane jezna in ljubosumna na dojenčka. Jaz obrnem in rečem: Ne morem te več nest, ker si težka in moram malo počivat...
|
|
|
|
RE: Dvigovanje starejšega otroka v nosečnosti? 20.2.2009 10:49:11
|
|
|
|
tojeto1
|
Kolkr sama čutiš. Če te potem boli se raje izogibaj, če je vse OK pa dviguj. Drgač pa ni takšen problem z nošenjem temveč predvsem z dvigovanjem (npr. iz tal do naročja). Jaz mojem 1,5 letnemu kar rečem, naj spleza na posteljo, pa ga pol dvignem, previjam ga pa kar na postelji in dam tisto desko gor, ker lahko sam spleza gor. Tako mi ga ni potrebno dvigovati na previjalno mizo. Po hranjenju ko ga je potrebno umiti, pa sam stopi na pručko in da rokice pod pipo. Tko, mal kombiniramo, da mi je lažje.
|
|
|
|
RE: Dvigovanje starejšega otroka v nosečnosti? 20.2.2009 10:54:10
|
|
|
|
lilka
|
Ja to se jaz tudi sprašujem, naša 22 M ima okoli 13 kg in jo seveda dvignem na povijalno in nazaj, na stol in nazaj, pa ko reče mami nest to pomeni da jo moram dvignit in stisnit, če počepnem k njej ne velja, jaz sem pa ravno to zmeraj bleknila, da je ne morem po klancu gor ves čas nest, ke rimam dojenčka , no zdanjič sem ji pa le rekla, da je težka, ker je že velika punca in da nisem dovolj močna, da ati jo lahko nese... Jaz jo pč dvignem iz posteljice v mojo tudi, pa za enkrat gre, kaj bo v kasnejših mesecih pa ne vem....
|
|
RE: Dvigovanje starejšega otroka v nosečnosti? 20.2.2009 17:34:28
|
|
|
|
nincrli
|
kaj pa dvigovanje in prenšanje potovalk oz. nahrbtnikov in + laptop
|
|
|
|
RE: Dvigovanje starejšega otroka v nosečnosti? 20.2.2009 20:31:47
|
|
|
|
Anonimen
|
Drugič sem zanosila ko je bila naša stara 5 mesecev. Nisem imela izbire kot da sem jo dvigovala. Je baje bolj škodljivo zate kot za otročka v trebuhu. Ko pa so se začele težave, sem jo morala še vedno dvigovati, saj sem bila cele dneve sama doma. Se, pa pazila da sme jo čim manj in da sem jo potegnila na stol, na posteljo...Če je otrok starejši se ga da naučit da marsikam sam pride, seveda z pomočjo.
|
|
|
| Stran: [1] |
Razpoloženje v času nosečnosti.
Admin
Ste med nosečnostjo imeli nenadne spremembe razpoloženja?