ronja
|
A ve veste, da sem zelena od zavisti? Moja 2letna R. je nehala spat popoldne, ker sva jo upsavala (neuspešno) po več kot 1 uro, sama od sebe itak nikoli ni zaspala, zvečer je hodila spat ob 8h, zdaj ob 9+, vstajala je ob 6-, zdaj ob 6-7... Ko je šla v vrtec, je tam morala spat in se je navadila in doma je šla posledično pač kasneje spat. Ok, dokler je bilo to ob 9-10h. potem pa ni mogla zaspat do 12h... Sem mislila, da se mi bo utrgalo, ker tamala je pa vstajala ob 5:30 najkasneje... Komaj sem prepričala vzg., da je ne dajejo spat, ker ona res ne rabi. Sta bili prepričani, da mučim svojega otroka... Ampak zame je mučenje to, da moraš 2 uri+ v luft gledat in ne moreš zaspat zvečer... Mali še spi popoldne, ampak tudi ne več kot 45 min. Tudi v vrtcu je prvi, ki se zbudi... Zvečer zaspi ob 9:30, zbuja se med 6 in 7... Vsake toliko me kdo vpraša, kako jih potem zjutraj zbudiva, ko grejo tako pozno spat ali pa ker ne spita popolnde... Zbudiva??? Midva nikogar ne zbujava, oni zbujajo naju in to tako zanesljivo, da se ne spomnim, kdaj sem si nazadnje naštimala budilko . Različni so, nimaš kaj. Tamala nima problemov zaspat, doma sicer nikoli ne spi popoldne, ampak v vrtcu pa včasih še spi, pa vseeno lepo zaspi zvečer in mi je čisto ok, če spi v vrtcu - če to ne pomeni, da bo z nama žurala do 24h... Taprva pa nikoli ni rabila kaj dosti spanja in tudi zelo težko zaspi, če ni res zaspana...