|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Dva recepta-dve ideji
7.8.2007 8:42:06   
Anonimen
za naše malčke,ki sem ju našla v našem lokalnem časopisju.

Otroška pita (brez pecilnega praška)
Za 5 oseb potrebujemo: 2 dl (1 skodelica) pol bele ali še bolje polnozrnate moke, 2 dl (1 skodelica) rjavega sladkorja, 2 dl (1 skodelica) pšeničnega zdroba (ne instant), 1 kg olupljenih breskev, marelic, jabolk ali drugega sezonskega sadja. Za preliv: 3 dl sladke smetane ali mleka, 3 drobna jajca, 3 žlice oljčnega olja.
Sladkor, presejano moko in presejan zdrob zmešamo v suho zmes. Pekač iz porcelana namažemo z oljčnim oljem ali maslom. Vanj vsujemo polovico pripravljene zmesi. Nanjo zložimo naribano ali narezano sadje, posujemo z drugo polovico zmesi in prelijemo s prelivom, ki ga pripravimo iz razžvrkljanih jajc in smetane ali mleka. Pečemo 45 minut na 200 stopinj Celzija.


Korenčkova juha z zdrobom
Za pet oseb potrebujemo: 1 liter vode ali juhe, žličko oljčnega olja in pol žličke masla, 10 dag očiščenega korenja, 2 žlici pšeničnega zdroba, 2 drobni jajci, 2 žlici parmezana, malo peteršilja.
To je hitra, okusna, zdrava in poceni juha za vso družino.
Rdeč in rumen korenček očistimo in naribamo. V kozici do mlačnega segrejemo maslo in dobro oljčno olje. Dodamo korenje in pšenični zdrob. Kratek čas dušimo, zalijemo s toplo vodo ali juho, solimo in kuhamo 20 minut, da se zdrob skuha. Posebej stepemo jajce, dodamo sveže nariban parmezan in zlijemo v vrelo juho. Vmes neprestano stepamo, da se jajce enakomerno pomeša v juho. Odstavimo in potresemo s sesekljanim peteršiljem.
  Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Dva recepta-dve ideji
14.8.2007 15:57:26   
Yasminka
Sem pravkar spekla pito in je odlična. Vzela sem fige (malce bolj zrele).
Mogoče jo je potrebno malo prepikat, da se sestavine enakomerno navlažijo (sploh če je sadje bolj čvrsto, z manj tekočine).
user posted image user posted image user posted image neva

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 2
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Prehlad, gripa ali angina?
Smrkav nosek, pordele oči, kašelj, kihanje, razbolelo grlo in splošno slabo počutje – vam je znano? Kako prepoznati, ali...
Kdaj je čas za kahlico?
Tako kot na skoraj vseh področjih otrokove vzgoje se tudi pri navajanju na kahlico teorija in praksa skozi čas spreminja...




Jaslice ali varuška
пеперутка16

Bi otroka raje vpisali v vrtec ali najeli varuško?