SaaS
|
Jaz imam razliko 18 in pol mesecev. Mali je malo manj kot tri mesece, večji pa ravno 21. Sem se bala, da bo težje, preden sem šla rodit. Nekako kar gre. Moža sicer cele dneve ni z nami, dela do večera (okoli 8h pride noter). Imam pa na veliko srečo spodaj taščo, ki mi z največjim veseljem pomaga pri otrocih. Če rabim kam na banko ali kaj podobnega, jih popazi. Včasih popldne večjega vzame in gresta ven. Skratka v veliko pomoč. Tudi moja mami in oči mi veliko pomagata, če rabim. Brez babic bi bilo težje. Zvečer pa hodimo spat takole. Mož gre spat z večjim. Jaz malega v dnevni še podojim in čez kakšne pol ure prideva še midva v sobo, ko starejši že spi. Če pa slučajno še ne, imamo pa tudi mi včasih manjšo žurko. Ene trikrat sem bila zvečer sama z njima in prve dvakrat je bila groza. Sploh nisem vedla kaj naredit. Oba sta se drla, noben ni hotel zaspat... Potem sem pogruntala, da starejšega pustim da se pač pozno igra. Podojim in dam spat malega in potem še starejšega. Enako delamo pri popoldanskem počitku, ko sem sama z njima. Najprej mali, starejši se kar pridno takrat igra. Ko pa mali spi je pa starejši na vrsti za crkljanje in zaspi pri meni v naročju. Ja, tudi jaz imam zaenkrat oba doma. Je že hodil v vrtec (pol leta), a ker je zdaj v času moje porodniške nemogoče, ga vozit tja, sem ga za nekaj mesecev vzela ven. Septembra pa začne spet v drugem vrtcu, tu čisto blizu. In moram reči, da mi je všeč da imam oba doma in mi ni žal, da sem se tako odločila, čeprav mi je bilo kar hudo, ko sem ga izpisovala iz vrtca. Čas zase? Kaj je že to? Sem kar sprejela, da so moji trenutki tisto, ko sem pod tušem, na stranišču ali ko kuham kosilo... , no in kakšna minuta na internetu. Časopis? Ja, vsake tri ali štiri dni. Tv? Vsake toliko ujamem dnevnik, pa jasno Nodi in Telebajski. Celo na kavo mi uspe iti zjutraj. Popokam oba. Mali spi v vozičku, starejši je pa kar priden in kakšne pol ure ali urco zdrži da se pogovarjava, pijeva sok in jeva sladoled. Potem je treba pa na gunco ali tobogan... Mogoče imaš bolj živahne otroke in je vsekakor težje. Poskusi s kakšni varstvom vsake toliko mogoče. Če nimate babic na voljo pa mogoče kakšna varuška, vsaj za urico ali dve.
|