|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Dudica :)
2.7.2010 10:49:22   
charlyka
Pozdravljene,

stari smo dober mesec in smo pričeli uporabljat dudo in sicer ji jo dam, ko se previjama na prazen želodček, da lažje počaka na obrok :) (drugače se dere, da se stene tresejo :) ), pa včeraj zvečer sem ji jo dala, da je zaspala, ker je skos nekaj jokala.

Rada pa bi vas v bistvu vprašala koliko oz. kdaj se naj duda uporablja - samo za to, da malčki lažje zaspijo zvečer ali jim dajete dudo tudi čez dan ali jo imajo skos al kako to gre ... user posted image user posted image

Hvala za vaše nasvete in izkušnje. Lp
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Dudica :)
2.7.2010 11:05:59   
ursi
Ko boš spoznala svojega otroka malo bolj, boš točno vedla, kdaj mmu duda pomaga. A če bo eden rekel, da ima dudo npr. 4 ure, mu jo boš pač tiščala tolk časa,da bo izpolnil dnevno normo?user posted image  Verejtno, če bo otrok tiho in zadovoljen, mu je ne boš tiščala, zakaj le jo bi? Če jo zavrača mu jo tudi nebi tiščala. Pa saj ni važno, kdaj jo dobi, če se z njo otolaži mu jo boš dala, če jo ne rabi pač ne. Boš vidla, čimmanj kompliciraj, pa boš sproti kmalu ugotovila, ali jo sploh kaj rabi in kdaj.

(odgovor članu charlyka)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: Dudica :)
2.7.2010 11:28:28   
smokyhawk
IZVIRNO SPOROČILO: ursi

Ko boš spoznala svojega otroka malo bolj, boš točno vedla, kdaj mmu duda pomaga. A če bo eden rekel, da ima dudo npr. 4 ure, mu jo boš pač tiščala tolk časa,da bo izpolnil dnevno normo?user posted image  Verejtno, če bo otrok tiho in zadovoljen, mu je ne boš tiščala, zakaj le jo bi? Če jo zavrača mu jo tudi nebi tiščala. Pa saj ni važno, kdaj jo dobi, če se z njo otolaži mu jo boš dala, če jo ne rabi pač ne. Boš vidla, čimmanj kompliciraj, pa boš sproti kmalu ugotovila, ali jo sploh kaj rabi in kdaj.


se podpišemuser posted image

(odgovor članu ursi)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: Dudica :)
2.7.2010 11:43:55   
nananaja
na deklaracijah piše tolažilna duda, torej z njo poskusiš otroka potolažit.

moje prve  duda ni prav nič potolažila, kadar je jokala, jo je duda še dodatno razdražila.
druga obožuje dudo, z njo vedno zaspi, tudi, ko se je dojila, je zaspala z dudo. nekaj časa smo ji jo dali tudi čez dan, če se je jokala, od nekje 9. meseca pa jo ji dovolimo samo še v postelji, ker drugače pa se ona z njo igra.

(odgovor članu ursi)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: Dudica :)
2.7.2010 12:43:54   
jakipaki83
Jaz se trudim, da jo ima čim manj. Ko je bil mlajši, jo je imel pač malo več, zdaj jo dobi samo v postelji, da zaspi. Nato mu jo vzamem iz postelje, da je nima v ustih celo noč. Pa za dnevno spanje mu jo seveda tudi dam. Sicer mu je nikoli ne silim, tudi če je kaj tečkan ga poskušam potolažiti na 1000 drugih načinov. Se mi zdi res brez veze, ko nekateri starši svojim otrokom dudo non stop tiščijo v usta. Tudi ko so čisto zadovoljni in zaposleni s čim drugim. Sem enkrat kolegico, ko to počne, vprašala zakaj. In je rekla, da za vsak slučaj user posted image . Da noče, da se mali začne dret in mu da dudo že vnaprej. Mislim- bolano.

(odgovor članu nananaja)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: Dudica :)
2.7.2010 12:52:09   
divans1
Naš je pa sploh ne mara. user posted image

(odgovor članu jakipaki83)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: Dudica :)
2.7.2010 13:43:03   
izgubljena_ovcka
Naš prvi tudi nikoli ni maral dude, zato pa imamo na ta račun še danes križ s sesanjem palčka. user posted image

Drugemu sicer tudi ni preveč všeč ampak ko vidim, da začenja sesati prt mu jo obvezno dam pa se nekako sprijazni. Drugače se je pa že navadil zaspat z njo (prvi je zaspal striktno in izklučno samo ob dojenju, ta, ki ima dudo pa noče več vlečt ko je sit in mu gre na jetra ker mleko še teče zato se začne kregat in hoče dudko). Ko trdno zaspi jo enostavno pljune ven. Je pa res, da je pa ta slabost, da če ga kaj predrami na pol, hoče spet dudo in če je ni (sam je še ne more dat v vusta, je star 3m) se zjeza in zajoče.

Sicer pa tako kot so rekle predhodnice...kmalu dodobra spoznaš svoje dete in veš kdaj je bolje da jo ima in kdaj je v bistvu nujno ne rabi. Ni pa priporočljivo, da jo ima kar naprej v ustih ker bo kmalu začel rokice tlačit v usta in jih raziskovat in to MORA počet saj s tem spoznava svet. če pa je v ustih vedno duda mu pa s tem v bistvu omejuje razvoj...

(odgovor članu divans1)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: Dudica :)
2.7.2010 16:53:39   
beba1912
Pri nas jo tud že v bistvu od začetka uporabljamo za potolažit in obvezno za spat. Jaz ji je ne dam vsakič ko malo zasitnari, pač pa to delajo drugi okoli mene ker očitno ne morejo poslušat malo sitnarjenja...user posted image čeprav naša zelo malo joka in se nikoli ne pritožuje če ji nič ne manjka.

Je pa mala zdej očitno pogruntala, čemu je duda namenjena, ker jo sama najde če je kje blizu nje, jo prime in toliko časa obrača, da jo "parkira" v ustauser posted image

Si pa ne predstavljam, kako bi bilo, če dude ne bi marala, ker bi jo sicer težko potolažila. Bolje da vleče dudo kot prst,kako se bomo odvadile dude, se bom pa kasneje ukvarjala.

(odgovor članu izgubljena_ovcka)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: Dudica :)
2.7.2010 20:28:08   
somic
moj ni maral dude niti pod razno, je letela skoraj na drugi konec sobe

zdaj pa se je malček spremenil. ima jo samo za pocrkljat, če težko zaspi. takrat jo sprejme sam, drugače pa jo pljune ven.

odvisno od vsakega malčka user posted image

_____________________________

največje veselje in užitek do sedaj je moj patrik (6.1.2010). bom dočakala še kakšno tako veselje??

(odgovor članu charlyka)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: Dudica :)
2.7.2010 20:32:06   
krtačka
Moj ni imel ne dude in ne palčka. Imel je dojko do 18. meseca.

(odgovor članu somic)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: Dudica :)
3.7.2010 22:42:51   
slovenka
Nam je duda kar lepo služila, pa je tam do 1. leta ni preveč marala, sedaj je stara 2 leti in ima zelo rada dude, jih prav zbira user posted image Je pa tako, da ko mora spat, ji rečem, kje ima dudo, jo poišče in potem vzame ničko in jo dam spat... in zaradi tega, ker spi ne rada, sedaj počasi ne želi več dude... ampak za spanje jo ima še zmeraj. Ji pa jo zmeraj dam, če vidim, da rine prste v usta... Ker od sestrične hčera je vlekla palec do 5. leta in ima vbočeno nebo... Če rečem, naj mi da dudo, ker ni lepa, mi jo pa tudi takoj da... Sedaj mali pa je star 1 mesec in dude nima rad, zaenkrat... user posted image

_____________________________

Ne živite, dokler ne najdete tistega, zaradi česar je vredno umreti!

(odgovor članu krtačka)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: Dudica :)
4.7.2010 10:01:42   
ellie
Mi smo pri tamalem dudo uporabili samo parkrat v avtu...da nismo rabili ustavit, če je prehudo jokal (pa še to samo prve 3 mesece, potem se ga je dalo že drugače zamotit). Jaz drugače ne vidim potrebe po dudi...to je čista razvada. Da bi mu dala dudo samo zato, ker mi ga ni za poslušat...se mi zdi brezveze. Je še samo 1 stvar, ki je ponavadi težavna za odvajanje. Tako kot razne pleničke in krpice in nevemkajševse, kar otroci vlačijo s sabo (znanka vztrajno tamali daje k glavici pleničko, da lažje zaspi). Drugo je, ko si otrok sam izbere kakšno igračko...ampak to je tako potem kasneje.

< Sporočilo je popravil ellie -- 4.7.2010 10:02:21 >

(odgovor članu slovenka)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: Dudica :)
4.7.2010 16:12:36   
mamsi
Moje prve dve hčere nista marale dude na začetku in ju nisem silila. Sta pa mene okupirale do konca, skos v naročju ali na joški do 1 leta, pa še potem precej do 3 leta. V vozičku in avtosedežu sta zdržale max. 15 minut. Tko da sem pri tretji hčeri že v porodnišnico nesla dudo in ji po treh urah dojenja v porodni sobi dala dudo in je vlekla k norc. Ne zdi se mi nič narobe s to tolažbo, pač otrok nekaj rabi in duda je dobra pogruntavščina. Dodo zdaj ne porajta zmerej, pač probaš in vidiš, če jo vleče, ok, če ne, pač si na vrsti ti.

LP

(odgovor članu charlyka)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   RE: Dudica :)
4.7.2010 21:02:24   
Buhteljcek
Jaz sem na začetku hotela, da bi jo imela samo za zaspat, v drugih primerih sem jo probala zamotit drugace. in je slo, dokler ni izumila pri ene treh mesecih - palcka!in od takrat naprej cuza palcka, ce ji dam dudo, sprejme dudo, ce je pa duda ponoci padla ven, se je slisal cuz cuz in mama hop vstani, dudo notr. zdaj pa cuza bolj prefinjeno in je niti ne slisim vec ponociuser posted image

moje mnenje: uporabljat dudo cim manj, takrat ko se samo na ta nacin pomiri, zaspi. ce je otroku pa mal dolgcas vmes (takrat pri men zacne tud cuzat palcka, a ne nadomestim z dudo), takrat pa kaksna igracka ipd.sicer je pa res, da sam potuhtas kdaj tvoj otrok rabi dudo. moja si jo pri 7 mesecih ze sama montira kdaj ce jo najde kje da lezi, takrat jo dam ven, ker jo ne rabi.

(odgovor članu mamsi)
Neposredna povezava do sporočila: 14
   RE: Dudica :)
5.7.2010 21:30:57   
jagnje
Naša 5-mesečnica niti ne ve, kaj je duda, ker ji je nismo nikoli ponudili. Škoda se nam je zdelo otroka navaditi na nekaj, kar lahko postane grda razvada, ki jo je potem morda težko odvaditi. Sicer sem jo pri 2 mesecih skoraj kupila, ko je imela (verjetno) krče, a je bil očka odločno proti. Nekajkrat je poskusila sesati palec, a smo ji ga vedno izmaknili in potem je nehala. Sem se pa vedno trudila, da je svoje sesalne potrebe zadovoljila na dojki. In tudi za tolažbo je vedno dobila dojko.
Sedaj mi ni žal. Še vedno se polno dojiva in nobene potrebe ne čutim, da bi ji v usta tiščala tisti kos plastike, saj vidim, da postopoma reducira čas sesanja (ki ni namenjen hranjenju). Tako da je ni treba imeti non-stop na dojki, pa tudi zaspati zna brez dojke.
Pa tudi lep je občutek, ko vidim, da svojega dojenčka potolažim JAZ in ne duda.
Kakorkoli....vsak naj pač dela po svoje...kot se mu zdi najbolje.

(odgovor članu Buhteljcek)
Neposredna povezava do sporočila: 15
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Kakšna je prava postelja za dojenčka in ot...
Ko se odpravite v trgovino z otroško opremo, osupli obstanete: koliko različnih posteljic in zibelk! Le katera bi bila n...
Meningokokna okužba najbolj ogroža otroke ...
Invazivne meningokokne okužbe so med najpogostejšimi vzroki za gnojno vnetje možganskih ovojnic ali meningokokni meningi...




Najbolj naporno obdobje.
пеперутка16

Kdaj vam je bilo najbolj naporno biti z vašim/vašo malčkom/malčico?