Mamaja
|
Mi imamo Aventovo silikonsko, ker ima cucelj še najbolj okrogel oz. podoben bradavici. V šoli za starše so nam svetovali, da naj iščemo tako dudo, ki bo najbolj podobna bradavici, pa še iz lateksa. No, jaz takrat take nisem našla, če bi jo, bi jo kupila. Šele kasneje, ko je bil otrok že na svetu in sprejel Aventovo dudo, sem na strani http://www.baby-handling.com/e-trgovina/ odkrila take dude, kot sem jo iskala. A nisem menjala. Naj ima kar to, itak je ne uporablja stalno oz. je vedno manj zanimiva. Ali boš otroku sploh ponudila dudo, se odloči sama. Jaz sem jo kupila bolj "za rezervo", bila sem prej nasprotnica kot zagovornica dude, a ko sem videla, kako lepo jo je sprejela v porodnišnici, kjer so ji jo ponudili prvič, sem se odločila, da naj jo pač ima, če ji paše. Če bi jo zavrnila, ji ne bi ponujala ali kupovala različnih dud, da bi eno pa le sprejela. Kot pišejo že predhodnice, eni otroci dude sploh ne marajo oz. ne rabijo, tudi moj nečak je bil med njimi. Moja 5-mesečna miška se pa z dudo potolaži oz. zaspi v nekaterih primerih veliko hitreje in lepše kot na dojki. Če ujamem pravi trenutek, ko zasitnari zaradi utrujenosti, in ji takrat dam dudo, zaspi praktično v nekaj sekundah (se kar izklopi ) in duda jih po nekaj minutah pade iz ust. Če pa jo takrat, ko zasitnari, skušam pristavit na dojko, običajno traja samo malo dlje (da jo dvignem, pripravim dojko, jo namestim...), a se mala v tistem času že toliko razhudi in zbudi, da jo je treba najprej umirit in traja precej dlje, da potem zaspi. Pa še nekaj je: na sprehodu ali v avtu mi duda pride zelo prav, da otroka pomirim, če se ne morem takrat ustavit, je vzet v naročje in ji ponudit dojke. V morju teorij glede dud in drugih stvari povezanih s starševstvom po mojem mnenju zagotovo velja le eno: pri vsaki stvari je treba "poslušat" svojega otroka in svoj občutek. Tako otroci kot starši smo si različni in tisto, kar je prav in dobro za enega, v večini primerov ni prav in dobro za vse. In tako mora vsaka mama sama pogruntat, kako njenemu otroku in njej paše in si potem rečt, da je pač tako prav zanju. Tako da srečno z izbiro dude in tudi kasneje :)
|