|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Duda - termometer
6.12.2007 18:31:04   
BAMBINA_
Me zanima, če ima katera izkušnje z dudo - termometrom. Kako je kaj izmerjena temperatura točna? Razmišljam o nakupu termometra, ki bi hitro in točno izmeril temperaturo. Punce so mi sicer svetovale Braunov ušesni termometer. Vem, da je živosrebrni termometer še najbolj točen, vendar pa pri 6 mesečnem dojenčku takšen način merjenja (rektalno ali pod pazduho) smotan, sploh, če ima otrok vročino in jo je potrebno izmeriti večkrat dnevno.

•*´¨`*•.¸¸.•*´¨`*•.¸¸.•*´¨`*•.¸¸.•*´¨`*•.¸¸.•
*...*..:::: ...*...*...*...*...*...*...*...*...:::::..*...*
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Duda - termometer
6.12.2007 18:36:13   
Anonimen
Mi imamo tega:

http://www.star2000.si/dok/termometer-brezkontaktni-thermofocus-uporaba.htm

(odgovor članu BAMBINA_)
  Neposredna povezava do sporočila: 2
6.12.2007 19:17:37   
Anonimen
Kako pa dudo razkužiš?

Moja sicer rada žveči dudo, zlasti kadar gre spat, ampak da bi ji jo pa uturila kadar bi meni pasalo pa ne gre.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 3
6.12.2007 19:26:15   
Petraa
jaz sem kupila v baby centru termometer,vedno pokaže prav,je pa čelni in ušesni. v sekundi izmeri temparaturo

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 4
6.12.2007 20:45:31   
ajdaN
Mi jo imamo. Sem jo uporabljala pri Lovru in sem prej ene parkrat sprobala še z digitalnim v ritki, pa je kazalo enako 0,1-0,2 stopinje razlike.

Zdaj sem pa že mal pozabila nanjo (dobro da si me spomnila). Bo še prišla v poštev. Za občasno merjenje jaz uporabljam kar digitalnega v ritki - par sekund pa je fertik. Je pa to smotano ponoči.

V glavnem jaz smo zadovoljni. Je pa res da včasih fuuuul traja, da izmeriuser posted image . Nimam pojma zakaj.

Aja razkužujemo je pa ne - smo pač bolj pujsi in se mi zdi dovolj če jo oplaknem pod vodo. Sploh če jo uporablja en sam user posted image . Zdaj ko sta dva bom pa še videla kako bo.

(odgovor članu BAMBINA_)
Neposredna povezava do sporočila: 5
6.12.2007 20:50:50   
VesnaLana
Jaz imam elektronskega za pod pazduho in izmeri temperaturo v par sekundah. Meritve temperature pod pazduho so še vedno najbolj točne.
Nasvet, če merite rektalno T z živosrebrovim odštejte 0.5 pa bo točno.

Vedno misli na to kar imaš in ne na tisto česar nimaš

(odgovor članu ajdaN)
Neposredna povezava do sporočila: 6
6.12.2007 22:27:29   
lelaval
Jaz sem jo dobila, ko sem rodila, pa nikoli ni delala user posted image . Mi je bilo prav nerodno, da bi rekla, da je hin.
Najraje pa merim z navadnim živosrebrnim termometrom - res, da traja malce dlje, a nikoli ne zataji. Sem že merila s 3 elektronskimi, pa so vsi 3 pokazali drugačno temperaturo, tako, da jim več ne zaupam. Nenazadnje pa otrok, ki ni zdrav, brez težav zdrži čas merjenja.

V življenju sta nam dani 2 čaši, sladka in grenka: vsi moramo izpiti obe, življenje pa nam obe čaši toči nepredvidljivo.

(odgovor članu BAMBINA_)
Neposredna povezava do sporočila: 7
6.12.2007 22:28:40   
lelaval
vendar pa pri 6 mesečnem dojenčku takšen način merjenja (rektalno ali pod pazduho) smotan, sploh, če ima otrok vročino in jo je potrebno izmeriti večkrat dnevno.

Je smotrn ja - in ves ta čas, ko meriš, ga cartaš v naročju.

V življenju sta nam dani 2 čaši, sladka in grenka: vsi moramo izpiti obe, življenje pa nam obe čaši toči nepredvidljivo.

(odgovor članu BAMBINA_)
Neposredna povezava do sporočila: 8
6.12.2007 22:42:31   
BAMBINA_
IZVIRNO SPOROČILO: lelaval

vendar pa pri 6 mesečnem dojenčku takšen način merjenja (rektalno ali pod pazduho) smotan, sploh, če ima otrok vročino in jo je potrebno izmeriti večkrat dnevno.

Je smotrn ja - in ves ta čas, ko meriš, ga cartaš v naročju.

user posted image A sem napisala, da ima moj otrok 40° C in da je že na pol mrtev? user posted image Trenutno ima okoli 37,6° C in je še prekleto živahen in težko zdrži 5 minut z rokico pri miru, četudi ga cartam. Sicer pa kdo si ti, da ti bom jaz polagala račune o svojem otroku? user posted image user posted image Prosila sem za mnenja o termometru, ko bom pa želela mnenje o tem, kakšen je MOJ odnos z  MOJIM otrokom, se bom pa gotovo najprej obrnila nate, ker očitno obvladaš telepatsko analiziranje situacije. Res svašta. user posted image

*...*..:::: ...*...*...*...*...*...*...*...*...:::::..*...*

(odgovor članu lelaval)
Neposredna povezava do sporočila: 9
7.12.2007 8:50:23   
Nika v službi
Jaz sem tudi v dobri veri, da bo to najboljša opcija merjenja temperature, kupila tale komplet, kjer je tudi duda-termometer. In to še pred rojstvom. Da bom dobro pripravljena.

Potem pa moja Nika te "dude" nikakor ni hotela obdržati v ustih, je non-stop ven pljuvala. Pa smo malce na silo tlačili oz. držali dudo v ustih, pa se je drla in z jezičkom potiskala "dudo" ven. Ni in ni šlo. In smo zadevo opustili ter prešli na digitalni termometer.

Na koncu smo pa pristali pri stari dobri klasiki (tudi po nasvetu P) - živosrebrnemu termometru. Aja, vmes sem kupila tudi pregrešno dragi ušesni termometer, pa nam nekako ni zalaufal, ampak se tolažim, da mogoče še kdaj pride prav (ko bo Nika večja).

(odgovor članu BAMBINA_)
Neposredna povezava do sporočila: 10
7.12.2007 21:48:58   
solatja
imam dudo termometer in šele zdaj mi prav pride, ker naša ni navajena dude in ni nikoli dovolj dolgo zdržala, da bi se temperatura zmerila. no, čeprav jo moram tudi zdaj prepričevat, da jo naj ima v ustih dovolj dolgo. koliko je natančen? po mojem ne kaj dosti. danes sem ji v roku pol ure trikrat zmerila in vsakič je bilo drugače user posted image glavno mi je bilo samo to, da okvirno vidim, kje smo, ker ona ni kazala zmanjšane igrivosti kljub vročini blizu 39.

zato uporabljam digitalca. prej sem merila temperaturo izključni med dojenjem (ko je bil mir), zdej pa že tudi toliko počaka in se ji razloži ali jo zamotim s kakimi knjigicami.

na roditeljskem sestanku: "kaj ste pripravljeni narediti za svoje otroke?"
starši: "vse!"
predavatelj: "in kaj bodo potem oni počeli?"

(odgovor članu Nika v službi)
Neposredna povezava do sporočila: 11
8.12.2007 0:42:06   
sandra85
mi imamo tut dudo, pa sva jo zaman kupila, saj nobene dude ne marauser posted image
je pa res problem-kako razkužit to dudo, to tud mene zanimauser posted image

js merim kr z navadnim, je pa res mal težko, ker je tut moj user posted image ful živahen in ratatečen, če ga  mu mirno rokico držim

kako je če imaš v življenju 2 moška: enega neizmerno ljubiš in se mu z užitkom cela predaš, drugega imaš neizmerno rada, vsak njegov napredek je zate ponos in vsak njegov nasmeh ti polepša dan! oba pa mi pomenita VSE na tem svetu! ¦ ¦

(odgovor članu solatja)
Neposredna povezava do sporočila: 12
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Kakšna je prava postelja za dojenčka in ot...
Ko se odpravite v trgovino z otroško opremo, osupli obstanete: koliko različnih posteljic in zibelk! Le katera bi bila n...
Materinski dopust
Pravico do materinskega dopusta ima mati otroka, pod določenimi pogoji pa tudi oče otroka ali druga oseba ali eden od st...

Razpoloženje v času nosečnosti.
Admin

Ste med nosečnostjo imeli nenadne spremembe razpoloženja?