čmrgelj
|
Dubrovnik hhhhhmmmm - no jaz recimo obožujem gradove in temu podobne zgradbe, lani ko smo se vračali iz morja smo se tam tudi ustavli. Sama zgradba zelo mogočna čudovita vredna ogleda, res je da so vsi muzeji ali stolpi ter obzidje za plačat kar pa ni prav poceni in v enem dnevu - večeru skoraj nemogoče vse pregladat, se splača kupit skupno karto, če si kje v bližini na dopustu in si to v roku enega tedna počasi razgledaš. Mi smo do Dubrovnika prispeli okoli dvanajste ure, vroče da dol padeš, in smo se šli najprej malo usvežit na njihovo znaminito plažo - no tam sem bila pošteno razočarana, gužva za znort, komaj da smo meli kam dati brisačo, pobirajo vstopnino razen če greš zraven na pesek kar nam je kar odgovarjalo in tudi tam gužva, da o svinjariji ki je plavala v vodi ne govorim katastrofa, na hitro smo se osvežili in odšli na že pozno kosilo nato pa v mesto. Mesto čudovito, čisto, trgovinic malo morje , zelo okusno opremljenih, vidiš veliko vrhunskih butikov, v večernih urah vidiš kako peljejo stražo pred mestna vrata, če si tam na dopustu se lahko pelješ tudi z vzpenjačo na vrh hriba - gore od koder je čudovit razgled, no to nam ni uspelo pogledat. Predlagam ti pa da pojdi v mestu čim višje do cerkve in poišči tablo kjer piše bar z najlepšim razgledom, krasatoa- romantika, izven obzidja na odprto morje bar v skalah prekrasno da tam gledaš sončni zahod. Prebivalci zelo prijazni kar z nekaterimi smo vspostavili kontakt res vstrežljivi - skratka mesto super, plaža pa samo za na hitro.
Nasmeh in prijazna beseda sta nevidno orožje dobrega, ki razoroži še tako nedostopno osebo. Lepota je v drobnih stvareh in majhnih pozornostih. In ko boš drugim polepšala dan, bo tudi tvoj dan postal povsem nekaj drugega,
|