liliana
|
IZVIRNO SPOROČILO: end1 IZVIRNO SPOROČILO: liliana – predlaga nadstandardne programe, – daje soglasje k predlogu ravnatelja o nadstandardnih storitvah, – daje mnenje o predlogu programa razvoja vrtca oziroma šole in o letnem delovnem načrtu, – daje mnenje o kandidatih, ki izpolnjujejo pogoje za ravnatelja, – razpravlja o poročilih ravnatelja o vzgojno-izobraževalni problematiki, – obravnava pritožbe staršev v zvezi z vzgojno-izobraževalnim delom, – voli predstavnike v svet vrtca oziroma šole, – opravlja druge naloge v skladu z zakonom in drugimi predpisi. odvisno koga izberete v skupini za predstavika, to kar si podčrtala je mišljeno za dotični vrtec in naj bo še tako dober predstavnik o načinu plačila vrtca zagotovo ne bo odločal. Zanima me kaj bi se spremenilo, če bi te slučajno opozoril, da se ukinja subvencija za drugega otroka? Itak bo o tem, ko bo to sprejeto čivkali vsi mediji, spremenit pa itak ne moremo nič. K beli knjigi se zbirajo pripombe......do konca aprila se mi zdi, drugače pa že kar nekaj časa...... In če se starše seznani s tem, se lažje dajejo pripombe oz. če drugega ne, so starši s tem seznanjeni.......ker roko na srce....večina staršev nas ni imela pojma, da se to sprejema in da se lahko dajo pripombe......in če pobrskaš malo po internetu, najdeš kar nekaj vabil, ko je svet staršev sklical sestanek vseh staršev na temo te bele knjige......ja, res je precej odvisno od tega, koga izberemo v svet staršev...... In ta bela knjiga se tiče tudi vsakega posameznega, dotičnega vrtca..... Ko se pripombe pa ne bodo več zbirale, pa se itak ne more več nič spremeniti, to je pa res.....in takrat lahko spet samo jamramo, kako bogi smo, da država ukinja nekaj pametnega...... Sicer pa, če gledam tako kot večina, le za lastno rit.....se mene to itak ne tiče, ker imam samo 1 dete....
|