|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Drugi, tretji otrok še brezplačno?
18.4.2011 16:14:46   
divans1
Če imaš dva ali tri otroke, ali je res, da sta drugi in tretji otrok v vrtcu brezplačno?

< Sporočilo je popravil Eja RR -- 20.4.2011 18:51:41 >
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Vrtec
18.4.2011 16:19:01   
ronja
Zaenkrat ja. Plačaš samo kake lutkovne predstave, pa to ni veliko in ni vsak mesec.

http://vecna-optimistka.blogspot.com/

(odgovor članu divans1)
Neposredna povezava do sporočila: 2
19.4.2011 8:33:30   
pikica*
IZVIRNO SPOROČILO: divans1

Če imaš dva ali tri otroke, ali je res, da sta drugi in tretji otrok v vrtcu brezplačno?

Na katerem planetu si bila pa ti zadnjih par let?user posted image

(odgovor članu divans1)
Neposredna povezava do sporočila: 3
19.4.2011 8:35:32   
*miska.mcc*

IZVIRNO SPOROČILO: divans1

mislim, da bos zamudila to moznost.

....v glavnem.....komaj čakam poletje!!!!!!

(odgovor članu divans1)
Neposredna povezava do sporočila: 4
19.4.2011 8:49:28   
kristinaj
zaenkrat ja...

polona 5.4.2007, 55 cm 3900 g
vili 19.10.2008, 57 cm, 3910 g

bila bi neustavljiva, če bi lahko začela....

(odgovor članu divans1)
Neposredna povezava do sporočila: 5
19.4.2011 8:50:01   
kristinaj
še to... pod pogojem,da sta oba v vrtecu.... če je en v šoli drugi pa v vrtecu, plačaš vrtec

polona 5.4.2007, 55 cm 3900 g
vili 19.10.2008, 57 cm, 3910 g

bila bi neustavljiva, če bi lahko začela....

(odgovor članu kristinaj)
Neposredna povezava do sporočila: 6
19.4.2011 8:50:54   
Čebel@
a se neki ne govori,da bojo to ukinili in sicer že letos?

(odgovor članu kristinaj)
Neposredna povezava do sporočila: 7
19.4.2011 10:27:56   
ksenija12
Ja, imaš zaenkrat še brezplačno - vendar to velja samo za javne vrtce. Za zasebne vrtce ali za vrtce s koncesijo, je treba doplačati tudi za drugega/tretjega otroka.

http://www.popolna-kmetica.blogspot.com/

(odgovor članu Čebel@)
Neposredna povezava do sporočila: 8
19.4.2011 11:17:24   
Luns
Jaz mam oba v vrtcu s koncesijo in plačujem za prvega drugi pa je zastonj.

(odgovor članu ksenija12)
Neposredna povezava do sporočila: 9
19.4.2011 11:54:57   
sazi
IZVIRNO SPOROČILO: Čebel@

Bela knjiga se piše za veljavnost od 2013 dalje - torej letos zagotovo še ne. Potem pa tudi ne no čisto ukinjeno, ampak naj bi bil 50% popust.

(odgovor članu Čebel@)
Neposredna povezava do sporočila: 10
20.4.2011 6:06:03   
mavo
To velja samo, če imaš tako srečo, da za drugega dobiš vrtec. user posted image

Nekoč bomo tudi mi dobili vrtec...

(odgovor članu sazi)
Neposredna povezava do sporočila: 11
20.4.2011 14:24:02   
sazi
IZVIRNO SPOROČILO: sazi

Bela knjiga se piše za veljavnost od 2013 dalje - torej letos zagotovo še ne. Potem pa tudi ne no čisto ukinjeno, ampak naj bi bil 50% popust.

Sem šla prebrat dele te Bele knjige - pripombe sprejemajo samo do konca aprila letos in je v obravnavi že zelo dolgo. Tako da bo veljavnost verletno precej prej - nisem našla podatka, ampak lahko da tudi že letos jeseni.

(odgovor članu sazi)
Neposredna povezava do sporočila: 12
20.4.2011 22:37:15   
Adelina

Sem šla prebrat dele te Bele knjige - pripombe sprejemajo samo do konca aprila letos in je v obravnavi že zelo dolgo. Tako da bo veljavnost verletno precej prej - nisem našla podatka, ampak lahko da tudi že letos jeseni.

Pa saj to sem že v dveh podobnih temah govorila. In vrtci tudi že vedo!

(odgovor članu sazi)
Neposredna povezava do sporočila: 13
20.4.2011 22:53:08   
liliana
IZVIRNO SPOROČILO: Adelina

Pa saj to sem že v dveh podobnih temah govorila. In vrtci tudi že vedo!

Glede na to, da se tiče tudi njih, je že lepo, da vedo......še lepše pa bi bilo, če bi nekdo (ali vrtec, ali pa predstavniki sveta staršev v vrtcih, verjetno bolj predstavniki sveta staršev, saj zato so tam, da zastopajo nas in nam poročajo, vrtcu je itak vseeno kdo plača 50 %, ali starši ali ministrstvo, oni dobijo svoje) obvestili nekako tudi ostali del pola, ki se ga to neposredno tiče - starše.......

(odgovor članu Adelina)
Neposredna povezava do sporočila: 14
20.4.2011 22:53:20   
eva1
Upam, da bojo z ukinitvijo tega vsaj še kako leto počakaliuser posted image

< Sporočilo je popravil eva1 -- 20.4.2011 22:56:36 >

(odgovor članu Adelina)
Neposredna povezava do sporočila: 15
20.4.2011 23:30:57   
sazi
IZVIRNO SPOROČILO: eva1

Tudi meni bi prišlo prav - komu pa ne user posted image . Ampak še vedno bom za oba skupaj plačala manj, kot sem prej samo za enega pri privat varuški, ker sem več kot 2 leti čakala na vrtec.

(odgovor članu eva1)
Neposredna povezava do sporočila: 16
21.4.2011 7:36:40   
end1

tudi jaz!

liliana, kot predstavnik sveta staršev ne zveš skoraj nič, kot jaz vem je predstavnik s tem namenom, da se on obrne na vodstvo, ali pa da se o problemu na sestanku sveta staršev, ko se nanj obrne starš otroka katere predstavnik je. K jaz ne mislim klicata vsakega starša posebej in ga opozorit, da bo mogoče drugo leto ukinjeno 100% subvencija za drugega otroka.

Bela knjiga al kar pač je očitno dela v korist državnega proračuna in ne korist otrok. Pa z meni osebno nerazumljivo obrazložitvijo.

(odgovor članu eva1)
Neposredna povezava do sporočila: 17
21.4.2011 8:34:56   
liliana
IZVIRNO SPOROČILO: end1

tudi jaz!

liliana, kot predstavnik sveta staršev ne zveš skoraj nič, kot jaz vem je predstavnik s tem namenom, da se on obrne na vodstvo, ali pa da se o problemu na sestanku sveta staršev, ko se nanj obrne starš otroka katere predstavnik je. K jaz ne mislim klicata vsakega starša posebej in ga opozorit, da bo mogoče drugo leto ukinjeno 100% subvencija za drugega otroka.

Bela knjiga al kar pač je očitno dela v korist državnega proračuna in ne korist otrok. Pa z meni osebno nerazumljivo obrazložitvijo.

Seveda ne zveš nič.....ker je večinoma svet staršev sam sebi namen in se člani izvolijo zgolj zato, ker pač morajo biti.....

V tistih redkih primerih, ko pa svet staršev ni sam sebi namen, pa svet staršev lahko skliče sestanek vseh staršev z vodstvom vrtca ali šole in se razpravlja oz. seznani vse starše s tekočo problematiko, ki zadeva programe vrtca oz. šole.....

f) Svet staršev
66. člen
(svet staršev)

Za organizirano uresničevanje interesa staršev se v javnem vrtcu oziroma šoli oblikuje svet staršev.
Svet staršev je sestavljen tako, da ima v njem vsak oddelek po enega predstavnika, ki ga starši izvolijo na roditeljskem sestanku oddelka.
Prvi sklic sveta staršev opravi ravnatelj.
Svet staršev:
– predlaga nadstandardne programe,
– daje soglasje k predlogu ravnatelja o nadstandardnih storitvah,
daje mnenje o predlogu programa razvoja vrtca oziroma šole in o letnem delovnem načrtu,
– daje mnenje o kandidatih, ki izpolnjujejo pogoje za ravnatelja,
razpravlja o poročilih ravnatelja o vzgojno-izobraževalni problematiki,
– obravnava pritožbe staršev v zvezi z vzgojno-izobraževalnim delom,
– voli predstavnike v svet vrtca oziroma šole,
– opravlja druge naloge v skladu z zakonom in drugimi predpisi.

(odgovor članu end1)
Neposredna povezava do sporočila: 18
21.4.2011 10:39:26   
Najaa

Jaz tudi. Ker drugo leto gre tavečja v šolo. user posted image
Sicer pa no comment. Kar je dobrega v tej državi, se tak vse podira. user posted image user posted image

(odgovor članu eva1)
Neposredna povezava do sporočila: 19
21.4.2011 13:56:58   
end1

IZVIRNO SPOROČILO: liliana
daje mnenje o predlogu programa razvoja vrtca oziroma šole in o letnem delovnem načrtu,

odvisno koga izberete v skupini za predstavika, to kar si podčrtala je mišljeno za dotični vrtec in naj bo še tako dober predstavnik o načinu plačila vrtca zagotovo ne bo odločal.

Zanima me kaj bi se spremenilo, če bi te slučajno opozoril, da se ukinja subvencija za drugega otroka? Itak bo o tem, ko bo to sprejeto čivkali vsi mediji, spremenit pa itak ne moremo nič.

(odgovor članu liliana)
Neposredna povezava do sporočila: 20
21.4.2011 14:33:24   
liliana
IZVIRNO SPOROČILO: end1

odvisno koga izberete v skupini za predstavika, to kar si podčrtala je mišljeno za dotični vrtec in naj bo še tako dober predstavnik o načinu plačila vrtca zagotovo ne bo odločal.

Zanima me kaj bi se spremenilo, če bi te slučajno opozoril, da se ukinja subvencija za drugega otroka? Itak bo o tem, ko bo to sprejeto čivkali vsi mediji, spremenit pa itak ne moremo nič.

K beli knjigi se zbirajo pripombe......do konca aprila se mi zdi, drugače pa že kar nekaj časa......

In če se starše seznani s tem, se lažje dajejo pripombe oz. če drugega ne, so starši s tem seznanjeni.......ker roko na srce....večina staršev nas ni imela pojma, da se to sprejema in da se lahko dajo pripombe......in če pobrskaš malo po internetu, najdeš kar nekaj vabil, ko je svet staršev sklical sestanek vseh staršev na temo te bele knjige......ja, res je precej odvisno od tega, koga izberemo v svet staršev......

In ta bela knjiga se tiče tudi vsakega posameznega, dotičnega vrtca.....

Ko se pripombe pa ne bodo več zbirale, pa se itak ne more več nič spremeniti, to je pa res.....in takrat lahko spet samo jamramo, kako bogi smo, da država ukinja nekaj pametnega......

Sicer pa, če gledam tako kot večina, le za lastno rit.....se mene to itak ne tiče, ker imam samo 1 dete....user posted image  

(odgovor članu end1)
Neposredna povezava do sporočila: 21
21.4.2011 14:54:16   
end1

Ko se pripombe pa ne bodo več zbirale, pa se itak ne more več nič spremeniti, to je pa res.....in takrat lahko spet samo jamramo, kako bogi smo, da država ukinja nekaj pametnega......

no v našem vrtcu ni bilo sestanka sveta staršev na to temo, dvomim pa da bi kaj pripomogli k temu, ker v naši preljubi domovini ...ni niti za komentirat. Sama sem za "Belo knjigo" izvedela preko medijev. Imela bi pa pripombe, vsaj na to kar sem uspela prebrati, ker je tega tolk se mi ni dalo niti brat.  Sam pri nas pravijo da lulat proti burji ni dobro, neuspešno!

(odgovor članu liliana)
Neposredna povezava do sporočila: 22
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

7 stvari, ki jih počnejo inteligentni otroci
Inteligentni otroci včasih počnejo neobičajne stvari. To je 7 najbolj pogostih.
Kako organizirati nepozaben rojstni dan za...
Organiziran rojstni dan za otroke je lahko nepozaben dogodek, ki razbremeni starše in poskrbi za veselje otrok. Izberite...

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?