|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Druga nasečnost - prosim za vaše izkušnje
15.7.2010 8:08:39   
jutranja rosa
Mamice, ki ste zanosile, ko vaši otroci še niso hodili in ste jih morale še veliko nositi naokoli, zanima me, kako je potekala vaša nosečnost. Ste se držale priporočil in ste čimmanj dvigovale vaše sončke? Sem drugič noseča (6 teden) in so mi včeraj svetovali naj nič ne dvigujem. Si ne predstavljam kako naj to izpeljem. Ne gre drugače, kot da redno dvigujem 11 kg :). Kakšne so vaše izkušnje? Ste vseeno lepo donosile ali ste imele zaradi tega kakšne težave?
In še to me zanima....Kdaj ste bile prvič na UZ in kaj se je videlo? Jaz sem bila točno v 5t7dni in vem, da je absolutno prezgodaj, a so me tako pač naročili. Nimam še popolnoma nobenih znakov, razen +, vidla se je pa verjetno samo gestacijska vrečka. Ginekolog ni nič komentiral, niti ni poskušal najti srčka.

< Sporočilo je popravil jutranja rosa -- 15.7.2010 8:20:05 >
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Druga nasečnost - prosim za vaše izkušnje
15.7.2010 11:02:33   
KaOs
Pozdravljena!!!

Vidim, da sma v podobni situaciji, le da je pri nas že 14t2d. user posted image user posted image

Pri ginekologinji sem povprašala, kako je s tem dvigovanjem, saj sem sama imela v prvo carski rez, pa še zdaj sem v drugo zanosila v manj kot letu dni, kot priporočajo (po 9 mesecih), pa se je samo nasmejala, češ, da je pač tako, da so te dolžni opozoriti, saj je to lahko eden od razlogov zakaj pride do SS, če pa sama nimaš nekakšnih zdravstvenih problemov, ki bi te pri tem omejevali, pa baje ni nobenega razloga, da ne bi dvigovala otroka, vsaj prvih neki mesecev ne, potem pa vrjamem, da nam bo težje, ko bo buši že velik. DA je pri prvem pač tako, da bodoče mamice pazimo na vse kar se da, v drugo pa nam pogoje postavlja dete ki je že z nami....user posted image user posted image user posted image user posted image

No ne vem, če sem ti kej pomagala...Glede UZ-ja pa menim, da je vse skupi le še prehitro...pri nas ne naročajo pred 8-im tednom, jaz osebno pa sem bila takrat noseča že 9. Mislim, da zato da ni kakšne panike.user posted image

Kdaj pa imaš naslednji pregled..kmalu?! Če ne pa pojdi nekam na samnoplačniškega, ko boš tam 8 do 9 tednov, pa boš že videla svojo pikico....user posted image user posted image user posted image

Srečno!!!

Najlepši dnevi mojega življenja-09.07.09 in 01.01.11!!!

(odgovor članu jutranja rosa)
Neposredna povezava do sporočila: 2
15.7.2010 12:34:39   
3x mami
zanosila sem, ko je bil mali star 10m (shodil je pri 11m). ja, svetujejo, da ne dvigujes, ampak vsaj previjat moras (ze to je dvigovanje, ce imas previjalno kje visje). jaz sem ga dvigovala do konca, tudi na daljse sprehode sva na koncu hodila - v eno smer je hodil, v drugo sem ga pa nosila. so me veckrat kregali, ampak nisem imela tezav, zato me ni bilo strah.

ravnaj se po svojem obcutku. ce cutis, da ti ni v redu, preseli vse bolj k tlem. malo je potrebno iznajdljivosti, ampak gre.

pa srecno!

(odgovor članu KaOs)
Neposredna povezava do sporočila: 3
15.7.2010 14:33:55   
kenya
Če je z nosečnostjo vse v redu, potem naj dvigovanje nebi povzročalo težav. Če je nosečnost rizična je pa druga zgodba. Jaz sem sedaj tretjič noseča, pa čisto normalno dvigujem punci. Ena ima 15kg, druga 12, imam pa še 9 dni do roka. Križ in vezi sigurno trpijo in če se nebi dobro počutila bi se temu pač izogibala koliko bi se dalo.

Kar se tiče pa pregleda, si pa pomoje res bila naročena prehitro. Nekje po 6 tednu naj bi se videl utrip, zato tudi g. raje naročajo med 8. in 10 tednom, ker takrat se pa mora že tudi videt, če si zanosila kasneje. Tako da pomoje  se bo nasednjič že vidlo.

Nobody promised you easy life.

(odgovor članu 3x mami)
Neposredna povezava do sporočila: 4
15.7.2010 15:04:45   
bambinca
za kaj drugega si bila res kar kmalu naročena...kdo ti je pa rekel, da ne dviguj? Mogoče samo v času vgnezditve, da se res dobro prime. Jaz sem 33t noseča, tretjič, 2.user posted image je star sedaj eno leto, pa precej je težek, hodi tudi še ne, pa sem ga celo nos. nosila, če je bilo treba, premalala mansardo, kopala s krampom,...pa ni bilo nič, pa čeprav sem v začetku celo nekaj krvavela. Meni je G rekel, da ne vidi zadržkov in naj toliko, kot pač lahko.Če ti odsvetuje tvoj G to na naslednjem pregledu, ko bo verjetno vgnezditev že mimo, ga upoštevaj, če ne, pa poslušaj sebe, ker te bo telo tako ali tako opozorilo. Na splošno pravijo, da je večji problem zadnja tretjina...pa spet, kakor za koga.

Če sem pa odkrita, sem imela jaz v 2.user posted image tudi polno takih vprašanj in strahov.

moje poslanstvo so moji otroci

Neposredna povezava do sporočila: 5
   [Brisano sporočilo]
15.7.2010 19:11:12   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu bambinca)
  Neposredna povezava do sporočila: 6
15.7.2010 22:56:58   
Ploha
Zanosila sem, ko je imela Meta 9 mesecev...in jo nosim od začetka, nič manj, pa je blo do zdaj vse v redu. Sem pa noseča 36 tednov. Ima pa okol 13 kg. Skodila je pri 14 mesecih. Samo je zdaj še huje, ker kar teče nekam v tri krasne in jo ne prepriča čisto nič in morm za njo laufat in jo pač vzignt. Pa še naprej jo bom, če mi ne bojo odsvetovali. Sem namreč v P , na ZO. No na pripravah na ZO. user posted image

< Sporočilo je popravil Ploha -- 15.7.2010 22:58:24 >

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 7
16.7.2010 12:10:57   
jutranja rosa
Mamice hvala vam za koristne odgovore. Saj ne vem, če bo tokrat moja pikica rastla naprej, ker nimam nobenih znakov nosečnosti in še vedno dojim. Me skrbi, da je prav dojenje ustavilo potek nosečnosti, ker se pri dojenju krči maternica. user posted image In ja, nimamo kaj, tempo nam sedaj krojijo naši sončki in ne naš trebušček kot je bilo v prvi nosečnosti. user posted image

(odgovor članu Ploha)
Neposredna povezava do sporočila: 8
16.7.2010 20:13:42   
birdy
Jutranja rosa, kaj pa paničariš nooouser posted image Če nimaš znakov nosečnosti to še nič hudega ne pomeni, jst tud v prvi nosečnosti nisem imela nobenega, pa v drugi zelo malo. Dojenje pa ne bo ustavilo potek nosečnosti... Jst sem prvo punco dojila še v tretjem mesecu nosečnosti.
A maš kake izcedke da ti grejo take skrbi po glavi?

Moji otroci - moja sreča
Neli- 4.8.2007
Kristi- 8.2.2009
Lev- 3.12.2010

Neposredna povezava do sporočila: 9
16.7.2010 20:48:38   
jutranja rosa
Birdy imaš prav, paničarim. Itak bo šlo vse svojo pot. Res nisi imela nobenih znakov? Meni je bilo pri vseh nosečnostih (sem imela nekaj ss) slabo za znoret in prsi sem imela napete, sedaj pa nič. Ne slabosti, ne napetih prsi, edino utrujenost in nenormalno napihnjen trebuh kot da sem v petem mesecu. Que sera, sera....Mi jamranje ne bo nič pomagalo :)
Hvala tudi za tvoje izkušnje. Uživaj v materinstvu.

(odgovor članu birdy)
Neposredna povezava do sporočila: 10
16.7.2010 20:53:23   
birdy
Ja, ta prvič čisto nič, drugič bolj malo pa še to kasneje. Nadomaščam vse zdaj tretjičuser posted image
Drugače pa mislm da gre za ss običajno če naenkrat znaki izvenijo, ne če jih sploh ni.
Drži se, jst pa upam s tabo user posted image user posted image

Moji otroci - moja sreča
Neli- 4.8.2007
Kristi- 8.2.2009
Lev- 3.12.2010

Neposredna povezava do sporočila: 11
17.7.2010 9:58:14   
mišk
Jst sem zanosila, ko je bila hčerka stara 9 mesecev, shodila pa je potem šele pri 15 mesecih. Vmes sem jo seveda vseskozi normalno dvigovala in prenašala okrog. Dobro, da nisem imela rizične nosečnosti.
Ginekolog pa mi je rekel, da jo nej čimmanj dvigujem. Ampak kako, če sploh še hodila ni, pa tudi v vrtcu ni bila, tak da sem bla več al manj cele dni sama z njo. Dojila je nisem.

(odgovor članu birdy)
Neposredna povezava do sporočila: 12
17.7.2010 12:33:58   
pelin
Ko sem drugič zanosila, je moja ta večja že veselo hodila in ni bilo več toliko potrebe po dvigovanju...sem pa bila v skrbeh zaradi službe, kjer  sem bila prisiljena kar dosti dvigovat otroke (jasli)...sicer nisem imela problemov, vendar sem vseeno vprašala g. Rekla je, da če je mamica že prej navajena biti dokaj fizično aktivna in navajena dvigovanja težjega bremena, vse skupaj naj ne bi predstavljalo nek problem. Seveda, če je vse v nosečnosti drugače o.k.. Mora pa vsaka poslušat svoje telo....tudi sama drugič sploh nisem vedela da sem noseča, ker nisem imela nobenih znakov razen izostanka menstruacije. Tako, da sem včasih kar malo pozabila na to in ga preveč biksala (skakanje, dvigovanje, predolgo stanje in hoja...), kar se mi je poznalo tako, da mi je vse skupaj začelo pritiskati navzdol...Potem pa sem lahko dala nekaj časa mir...user posted image Seveda pa se mi je to dogajalo že proti koncu, prej pa je bilo vse čisto ok.

(odgovor članu mišk)
Neposredna povezava do sporočila: 13
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To je 20 najhujših bolečin. Je porod med n...
Strokovnjaki britanske Nacionalne zdravstvene službe so naredili seznam najbolj bolečih stanj, ki jih človek lahko doživ...

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?