|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Driska-kaj še?
30.11.2005 9:23:45   
Marogica
Moj sinko (11 mes) ima že dva dni drisko. Sem mu skuhala pusti riž, pa ga ni hotel jesti, nato dodala korenček, pa je bilo enako. Nato sem naredila prežganko, ki pa je tudi ni hotel jesti. Sem mu ponudila postana jabolka-rezultat je bil zopet nula.
Ne vem, kaj mu lahko še dajem od hrane, da se bo driska ustavila in da bo tudi hotel jesti? Je drugače "jedec" in poje vse. Je pa pred 2 dnevoma prebolel 6 bolezen, tako, da je njegov apteti zmajšan in mu dodajam glukozo. Vpliva mogoče glukoza, da ima drisko?
Hvala z vaše odgovore

"Vrabec zavida pavu breme njegovega repa".
R. Tagore
Neposredna povezava do sporočila: 1
   [Brisano sporočilo]
30.11.2005 9:37:09   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu Marogica)
  Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: Driska-kaj še?
30.11.2005 9:37:53   
Anonimen
Za glukozo nimam pojma. Je pa tako, da če je nekdo bolan in mu ne paše jesti, naj se ga ne bi sililo s hrano. Telo samo pove, kdaj se ga s čim lahko obremeni.  Jaz se tega zadnje čase pri Tiborju kar držim. Pomisli, kako bi se ti počutila, če bi bila bolana in ti ne bi bilo do hrane, pa bi te nekdo silil, da moraš jesti. Je pa pomembno, da pije. Skuhaj mu čas iz suhih borovnic, to naj bi zapiralo, in naj ga čimveč popije.

(odgovor članu Marogica)
  Neposredna povezava do sporočila: 3
30.11.2005 10:04:42   
Marogica
Splišni, problem je, da se kar trese, ko žličko in njegov krožnik vidi, in se potem joče, ko ugotovi, da je riž ali prežganka. Ga ne silim, ker nimam te navade.

R. Tagore

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 4
30.11.2005 10:15:34   
Ro-La
Kolko je meni znani ni potrebno otroku z drisko ali bruhanjem dajati dietne hrane, pomembno je samo to da veliko pije. Skuhaj mu stvari ki jih ima rad (praviš da se kr trese ko vidi svoj krožnik, potem pa v jok), pa naj veliko, res veliko pije da ne bo dehidriral. Če te pa skrbi dehidracija pa mu probaj dat Nelit prašek, samo glede na to, da je slanega okusa dvomim, da bi ga pil. Glukozo pa opusti, mislim, da odpira in ima zato drisko, malim otročkom se pri zaprtju daje glukoza. Vsaj nam je pediater tako svetoval, ko mali ni mogel kakat. 

NE, ne grem več rodit....JASNO!?

(odgovor članu Marogica)
Neposredna povezava do sporočila: 5
30.11.2005 10:38:18   
Marogica
Punce hvala. Mogoče še dodatne informacije:
Brin spije med 600-800ml tekočine na dan(čaja, ker vode ne mara).
Pediatrinja mi je rekla, naj mu kuham riž in prežganko, pa da mleko ni primerno, če ima otrok drisko. Tako sem opustila tudi mlečno kašico oz. včeraj sem mu jo dala, ker je bil ubožček lačen. Vendar je bila danes driska še bolj pogosta. Ja Ro-la, to z glukozo bo že držalo, vendar sem mu jo dajala, ker 3 dni (zaradi 6. bolezni, seveda po nasvetu pediatrinje) ni nič jedel. V bistvu je fasal 6. bolezen in rota virus-odgovor pediatrinje.

R. Tagore

(odgovor članu Ro-La)
Neposredna povezava do sporočila: 6
30.11.2005 10:38:36   
Sibil_
Celo banano z olupkom vred kuhaj 20 minut in mu potem daj notranjost, ki je užitna.
LP pa upam da bo pomagalo,user posted image
Sibil

(odgovor članu Ro-La)
Neposredna povezava do sporočila: 7
30.11.2005 10:39:43   
Marogica
Prvič slišim, bom pa probala. Hvala

R. Tagore

(odgovor članu Sibil_)
Neposredna povezava do sporočila: 8
30.11.2005 10:52:32   
Anonimen
Če pa je lačen, mu pa le daj normalno za jesti, le ne mlečnih stvari in sadja, ki pospešuje prebavo. Kar naj je slano, ker sol zadržuje tekočino v telesu. Saj pravijo, da so pri driski dobre bobi palčke, ker so slane.

(odgovor članu Marogica)
  Neposredna povezava do sporočila: 9
30.11.2005 11:01:05   
fipi
Meni se zdi, da glokuza še pospešuje prebavo oz. drisko. Ne dolgo nazaj je naš pikec bil zaprt in sem klicala pediatrinjo, ki mi je svetovala, naj mu ponudim zelo sladko vodo.

Za drisko pa baje pomaga coca cola, tudi to mi je rekla pediatrinja. Tako, da probaj nekaj žličk coca cole. Ja saj vem, da ni zdrava, ampak nekaj žličk mu ne bo škodilo.

(odgovor članu Marogica)
Neposredna povezava do sporočila: 10
30.11.2005 11:20:17   
mamči
Sočustvujem Marogica. Pri nas ima taveliki že 14 dni okužbo s bakteriji Camphylobacter, dans so spet iz ZZVM sporočili, da je bakterija še prisotna... Imal je strašno krvavo drisko, vročino in sploh user posted image . Star bo 3 leta v decembru, shujšal mi je do kosti, sedaj je par dni že bolje. Glukoza dela drisko! Če nima vodene driske in ne prepogoste, ter brez krčev, kaka posebna dieta ni potrebna, izogibaš se sladkorja, meda, pudingov, mlečnih izdelkov, masnega... Če pa ima krče+ drisko, ti svetujem:
- kapsule Linex- brez problema tud pri najmlajših!
- čaj iz posušenih borovnicuser posted image
- Nelit- rehidracijski napitek
- bobi palčke, prepečenec, slano pecivo
- banane, postana jabolka, 3prepečenci z prelito prevreto vodo+ pretlačena banana
- riž, normalno slan+ korenček- kašica
- korenčkov sok brez cukra
- 1/2 tbl. živalskega oglja
- če ima krče- kapljice Sab simplex
- ko se driska malo pomiri mu ponudi probiotični jogurt
Če bo imel 2dni drisko pojdi z njim k dr. in naj blato pošlje na Prvomajsko na preizkave. Ker naš bo zdaj zeeelo dolgo doma, zaradi te bakterije - je ne privoščim nobenemu. Sreča, da je pediatrinja tako hitro odreagirala. Če se slučajno pojavi kri v blatu - TAKOJ ! k  dr.!!!!  Je pa ta čas polno raznoraznih črevesnih okužb!
Pa razkužilo za roke in wc!

(odgovor članu Marogica)
Neposredna povezava do sporočila: 11
30.11.2005 11:41:54   
Marogica
Mamči hvala, še za dodatne informacije. Sicer se jaz pri mojem ne rabim bati, da bi shujšal do kosti, ima prveč zaloguser posted image . Vprašanje, kako naj vem da ima krče? Včasih se mi zdi, da se "krči", ko sedi, kot da bi ga zvijalo vendar pa nisem sigurna. Pomaga še kaj drugega, poleg Sab simpexa?

R. Tagore

(odgovor članu mamči)
Neposredna povezava do sporočila: 12
30.11.2005 11:47:05   
ZARA
Borovničev čaj, nesladkan...pa Linex kapsule!

This will take some time depending on
your operating sistem and hardware.
(plačano oglasno sporočilo).

(odgovor članu Marogica)
Neposredna povezava do sporočila: 13
30.11.2005 12:56:15   
iana
Marogica,
daj mu kupi riževo mleko ( v kašnem supermarketu po liter v tetrapaku ), lahko mu daš po steklenički ( je mal sladek čeprav ne vsebuje sladkorja ), mojim je ful všeč.
Al pa pol na tem skuhaš gres, še bolje pripraviš riževe kosmiče kot za čist tamale - če ma rad kašice.
Se dobr obnese pri driskah!

Ne sam jamrat, naredi kaj!

(odgovor članu Marogica)
Neposredna povezava do sporočila: 14
30.11.2005 13:07:50   
mamči
Pri krčih pomaga še topli termoforček na trebuh, pa masaža  trebuščka.
Čaje. sploh borovničevega, ki ni nevem kako dober kar mirno sladkaj, drugače ti ga ne bo pil z veseljem- mi je pediatrinja svetovala, da vse normalno cukrat, pa v fazi driske ne dat kamiličnega čaja- baje da še poslabša drisko.
Če je ljubitelj mlečnega, se ti splača v lekarni kupit mleko, ki se lahko uporabi pri driskah.

(odgovor članu Marogica)
Neposredna povezava do sporočila: 15
30.11.2005 17:30:12   
babylove
V prodaji je tudi posebno adaptirano mleko brez laktoze in glutena, posebej za primer driske. Morala bi ga najti v lekarni (Avstrija, Italija?). Sploh če gre za dojenčka, ki naj bi spil vsaj 0,5l mleka dnevno. Sicer pa:- riž in korenček (...)- jabolko, banana, kutina- čokolada

(odgovor članu Marogica)
Neposredna povezava do sporočila: 16
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Draga tašča, vzgojila si svoje otroke, jaz...
Anonimno pismo, ki ga je mama napisala tašči, so objavili na Scary Mommy in mnoge mame so se strinjale z vsako besedo.
Materinski dopust
Pravico do materinskega dopusta ima mati otroka, pod določenimi pogoji pa tudi oče otroka ali druga oseba ali eden od st...

So vaše menstruacije boleče?
пеперутка16

Zadnje čase imam tako boleče menstruacije, da se celo onesvestim..nujno je, da mi da injekcijo in to je to..In zdaj, ko se staram, ko se staram. Stara sem 29 let, še nisem rodila itd.