|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Dretje v spanju
12.12.2007 11:10:54   
Leone
Ali je imela mogoče katera podoben problem s spanjem? Namreč, naš malček (16 m) se že približno 1 mesec (odkar je zbolel za 1 teden) ponoči zbuja z močnim dretjem, pri katerem pa nič ne zaleže. Zaspi vedno s svojo flašo čaja al pa mleka, potem se pa lahko že čez pol ure začne. Vedno, ko pridem v sobo je še huje, ko ga hočem dvignit se me otepa z vsemi štirimi in kriči, flaše noče (jo prime in zabriše proč), ko ga položim nazaj v posteljo se obrača stran od mene, skratka živi obup. Šele, ko mu položim flašo h glavi in grem ven, se po kakšni minuti dretja očitno zave in jo začne pit. Potem zaspi do naslednje runde, ki je lahko že čez 1 uro. In to celo noč, tako da ga po 2x previjam, ker je od teh količin tekočine totalno premočen. Zjutraj se pa vedno zbudi tako, da me kliče in se ponavadi ne dere.
Prej je zmeraj prespal celo noč, če se je pa že zbudil, je blo par požirkov dovolj, da je spal naprej. In ni se drl.
Najhuje je, ker se na noben način ne potolaži.
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Dretje v spanju
12.12.2007 11:17:54   
Anonimen
Otrok ne rabi piti ponoči. Ko boste ukinili flaško bo tudi spanje boljše. V začetku je kriza potem pa hitro ugotovijo, da pijače ni in spijo.

(odgovor članu Leone)
  Neposredna povezava do sporočila: 2
12.12.2007 11:18:39   
Lenny
Verjetno sanja in se ne more prav prebuditi. Najin ta večji sin je imel tako obdobje. Jok in kričanje, otepanje, dokler se ni zavedel, da ga drživa jaz ali pa oči. Potem se je pa stisnil in skoraj takoj nazaj zaspal.

(odgovor članu Leone)
Neposredna povezava do sporočila: 3
12.12.2007 11:19:30   
lex
tud moj se je kdaj zbudil z dretjem in otepanjem, ni nekega recepta, ti pa povem, da mine

Najlubkejša stvar, ki se nam lahko zgodi, je dojenčkov smeh. (Sigmund Freud)
-----------------------------
Takole pa napreduje naša hiška. http://www.podsvojostreho.net/weblog.php?w=120

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   [Brisano sporočilo]
12.12.2007 11:22:06   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu Lenny)
  Neposredna povezava do sporočila: 5
12.12.2007 11:31:49   
TIA22
jaz sem imela z mojim enake težave, ko je bil toliko star. Cele noči je tulil, pa brcal..jaz pa zjutraj v službo.
Sem ga po 2 uri nosila, božala, ljupčkala, masirala....ni in ni bilo konca.
Cel teden je tak minil in jaz nič spala in hodila takšna v službo.
Sem mislila da me bo kap...

Potem pa sem že bila prav jezna nanj, ni htel flaške ..nič..če sem ga vprašala kaj se je še bolj začel dreti. Moji živci so bili adijo in eno noč pa mi je dopiuser posted image .  Vzela sem ga k sebi v postlo in ga malo po ritki, da je videl da ni heca, ga obrnila stran od sebe, ga potegnila k sebi da je imel ritko čisto pri meni, ga objela in sem mu rekla; Zdaj pa te imam dovolj, spat! Mama mora v službo in res te ne bom celo noč poslušala. Porčičpinčič!!!
To sem mu povedala z takim glasom, kot da sem ful jezna in.....
od takrat spi kot top. In tudi zdaj ko je že velik, če kaj podobnega zganja, mu samo rečem naj da mir in spi naprej. Pa je mir.

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 6
12.12.2007 11:37:43   
Aja32
IZVIRNO SPOROČILO: lex

tud moj se je kdaj zbudil z dretjem in otepanjem, ni nekega recepta, ti pa povem, da mine

Sem jaz zelo podoben tekst napisala cca. 3 mesece nazaj.

In se strinjam z lex... Mine, tako kot je pri našem. Od prejšnjega meseca oz. oz začetka novembera spi kot polhek... Se ga sploh ne sliši iz sobice... Kaj se je pa prej dogajalo, pa raje ne opisujem. Star pa je dve leti in dva meseca...

(odgovor članu lex)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   [Brisano sporočilo]
12.12.2007 11:44:32   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 8
12.12.2007 12:28:12   
aezzy
pri nas je pa bilo to prejsnji teden 3x. stara bo 16m (23.12.) in je ponoci zacela tako jokati, da sem pritekla v sobo, ker sem bila prepricana, da je padla s pojstle. otepala se me je in kricala, nisem je smela niti prijeti, niti pobozati, niti dude ni hotela, vlekla se je za lase, z glavo butala v rob pojstle, ni hotela piti (drugace nic ne pije)....mislim, groza! ko sem prizgala luc jo je seveda spravilo se bolj iz tira in je kricala, da hoce nazaj v posteljo, se tako metala po meni, da sem jo rajsi odlozila, ker bi mi padla dol. ura je bila 3 ponoci in sem se spomnila, ce bo malo mleka. (prvic od 5 meseca!!!!) in je spila 2 dcl mleka in se potem kaksno uro v spanju hlipala, zaspala pa je. lepo do jutra.
in to se je zgodilo potem se 2x.
menda je znacilno, da po 1 letu ho

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 9
12.12.2007 12:32:57   
aezzy
ups, naj koncam:
menda je znacilno, da po 1 letu hocejo spet jesti ali pa se samo prebujati, ce so prej spali. ce takrat popustis je konec. zato sem v 3 rekla, da je dost, da zdej pa mir, da naj zaspi, da ne bo mleka in sem sla ven in stala prestrasena pred vrati kaj bo. pricakovala sem dretje in nic. malo je javkala ampak zaspala. in sedaj je mir.

se mi je pa smilila, ker sama nisem pristas tega, da se otrocka pusti jokat.

(odgovor članu aezzy)
Neposredna povezava do sporočila: 10
12.12.2007 12:47:52   
Naja31
To nima veze s pitjem.
Otrok očitno nekaj hudega sanja.

(odgovor članu aezzy)
Neposredna povezava do sporočila: 11
12.12.2007 12:49:25   
Naja31
menda je znacilno, da po 1 letu hocejo spet jesti ali pa se samo prebujati, ce so prej spali

Ni nujno. Moj sin, ki je star 2 leti in 8 mesecev se še vedno zbudi vsaj 1x do 2x na noč. Nikoli ni res spal celo noč, prespane noči v celoti so še vedno bolj redke. Se pač navadiš.

(odgovor članu Naja31)
Neposredna povezava do sporočila: 12
12.12.2007 13:05:26   
Leone
Hvala za odgovore!
Mene bolj moti to, da se je to kar naenkrat začelo. Prej je lepo spal in tudi če se je slučajno zbudil, je po par požirkih lepo zaspal. Tudi flašo je takoj vzel. Zdaj se pa kar hoče vstajat, ko ga primem, se nazaj v postlo vrže in kriči. Upam, da bo hitro minilo, ker pri starejšem se tega ne spomnim. Če se je zbudil, se je vsaj pri meni potolažil.
Res so včasih uganke teli naši user posted image .

(odgovor članu Naja31)
Neposredna povezava do sporočila: 13
12.12.2007 13:18:13   
Stefka
Tudi pri nas imamo občasno take "finte".

Po mojem kaj hudega sanja. Pomaga, če jo zbudim (prižgem luč) in potem dam še enkrat spat tako kot zvečer. In mine.

(odgovor članu Leone)
Neposredna povezava do sporočila: 14
12.12.2007 13:30:05   
živa
Za tolažbo: tudi pri nas je bilo občasno tako. Včasih je še vedno. Najhitreje se pomiri, če grem k njemu, ga pobožam, lahko dam tudi flaško, potem pa pustim pri miru. Če sem kaj rekla ali ga dvignila, se je še huje drl.

Lp,

živa 

(odgovor članu Stefka)
Neposredna povezava do sporočila: 15
12.12.2007 15:10:20   
natalia
tudi mi imamo take finte že skoraj 2 leti.Ne vem ti svetovat, jaz pač upam, da čimprej mine...user posted image

V našem kraljestvu domujeta princesa Eva in mali naslednik Žiga!

(odgovor članu živa)
Neposredna povezava do sporočila: 16
12.12.2007 15:18:23   
baguSka
Leone, a ste iz LJ iz Siske mogoce!?user posted image

(odgovor članu Leone)
Neposredna povezava do sporočila: 17
12.12.2007 15:22:00   
Mojc
Mi imamo podobne težave, pa še nismo stari 9 m.?! Ali gre pri tako majhnih tudi za isti vzorec?
Naš se včasih iz pop. spanja zbudi s takšnim kričanjem, da je kar groza. Pa tudi, če z njim spimo je pop. isto. In ga moramo dobesedno še sami prebuditi, da neha.
Ponoči pa se še doji. Tudi če ga skušamo le pomiriti, se to jokanje sprevrže v pravo dretje. Saj vem, sama bova morala zdržati. Zaenkrat je mož po 1 uri obupal....

(odgovor članu natalia)
Neposredna povezava do sporočila: 18
12.12.2007 21:20:02   
Leone
BaguSka, ne nismo iz Šiške, smo iz centra..

(odgovor članu Mojc)
Neposredna povezava do sporočila: 19
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

7 idej za izvirne božično-novoletne voščil...
Za te voščilnice ne boste potrebovali ne veliko ročnih spretnosti, ne veliko pripomočkov. Pa vendar boste nad rezultatom...
Zdrava črevesna mikrobiota
Črevesje in pljuča medsebojno delujeta dvosmerno prek črevesne mikrobiote, njenih presnovnih produktov in imunskega sist...

Risanke.
пеперутка16

So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?