|
Državna štipendija, otroški dodatek 6.10.2010 15:07:37
|
|
|
|
nefa
|
Zdravo. Z bivšim partnerjem pričakujeva otroka, oba sva študenta. Njegovi starši nočejo podpisati, da on sam skrbi zase, čeprav že nekaj časa živi sam. Še vedno torej namesto njega dobivajo otroški dodatek, prispevajo pa ne praktično nič. Zgodi se tudi, da si ne more kupiti hrane. Ko pride otrok, bo seveda vsak evro prišel prav. Ker imajo prevelike dohodke, da bi lahko zaprosil za državno štipendijo, tudi to ni možno. Če pa bi tudi uradno skrbel sam zase, pa bi verjetno dobil državno štipendijo. Imam prav? V tem primeru me zanima, kako visoka bi približno bila državna štipendija (skoraj vsak dan se vozi iz Koroške v LJ-tam nima stanovanja), ker bi verjetno starše lahko prepričal, da podpišejo, da se je osamosvojil, če bi znesek državne štipendije in otroškega dodatka presegal 200 evrov. Toliko sta namreč izračunala, da bi onadva imela manj dohodka. Seveda se on ne želi prepirati, s tem se strinjam tudi jaz, vendar me kljub temu zanima, če je še kakšna druga možnost, da dobi možnost nekakšne državne pomoči, npr. v primeru, da on prijavi enostarševsko družino. Bi v tem primeru veljalo to, da starši zanj ne skrbijo več? Zanima me še, kako je možno, da sam dobiš otroka, tvoji starši pa imajo še vedno pravico, da za tebe prejemajo otroški dodatek. To je prav smešno! Sigurno je veliko staršev takšnih, ki komaj čakajo, da bodo otroci čim bolj samostojni, sami pa bodo še vedno razpolagali z denarjem, ki je praktično namenjen skrbi za otroka.
< Sporočilo je popravil Katrin RR -- 6.10.2010 16:40:01 >
|
|
|