|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Dopust za leto 2005
18.4.2005 21:37:18   
Mina1
Pozdravljene;)

Mene pa nekaj zanima: sem na porodniški in zaposlena v državni upravi. Odločbo o dopustu sem dobila, a so mi povedai, da mi propade 10 dni dopusta:(.

Propade zato, ker ga nisem izkoristila pred porodniško. Porodniško sem nastopila 23.1.2005, rodila pa sem 18.2.2005. Pred porodniško sem imela bolniško in še dopust iz leta 2004, ki sem ga izkoristila, ko sem prekinila bolniški stalež. Gre torej za novi dopust za leto 2005.

Dobila pa sem informacijo, da če mi propade teh 10 dni dopusta, mi mora služba teh 10 dni plačati. Ali je to res oz. kako je s tem v državni upravi.

Predno pokličem "hude tete" v kadrovsko, bi rada kajkšno informacijo o tem, da bom na tekočem.

Naj še povem, da ko sem rodila prvega:duda: leta 2002, s tem ni bilo težav, sem lahko po porodniški izkoristsila ves dopust, torej mi ni nič propadlo, da sem glih tako rodila februarja.

Hvala in pa-pa Mina1:)
Neposredna povezava do sporočila: 1
   Dopust za leto 2005
18.4.2005 21:57:29   
Anonimen
Vem samo to, da je po letu 2002 resnično bila ena sprememba v smislu koriščenja dopusta porodnic. Napovedovala se je že za leto 2002, zato sem jaz, ki sem rodila marca 2002, ves dopust za 2002 porabila preden sem nastopila porodniško. Sicer takrat do te spremembe potem ni prišlo, se je procedura v parlamentu nekaj zavlekla, ampak pozneje je pa bilo nekaj sprejeto, ampak res ne vem več, kaj.

(odgovor članu Mina1)
  Neposredna povezava do sporočila: 2
   Dopust za leto 2005
18.4.2005 22:37:55   
Gina
Jaz ne vem kako je z državno upravo, ampak jaz tudi spadam pod negospodarstvo, pa bi mi v bistvu tistih 10dni dopusta morali omogočit koristit, pa mi ga niso. So rekli, da ne smem na dopust in konec. Sicer sem pozneje zvedela, da so bili v prekršku, toda za nazaj jim ni treba plačat tega dopusta, propade pa mi zanesljivo, sem preverila tudi to. Upravičena sem do preostalega dopusta iz lanskega leta (v tvojem primeru iz leta 05), vendar ga moram porabiti do konca junija + do kompletnega dopusta za letos (v tvojem primeru za leto 06).

Upam, da sem ti kaj pomagala, čeprav novice niso najboljše.

(odgovor članu Mina1)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   Dopust za leto 2005
18.4.2005 22:39:06   
Gina
Aja, preveri pri svojem sindikalnem zaupniku, pa preberi kolektivno pogodbo in zakon o vaši stroki. Vprašaj tudi svojega šefa, kje to piše, pa ti bo razložil, ti mora.

(odgovor članu Mina1)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   Dopust za leto 2005
19.4.2005 7:58:02   
Mina1
Hvala sicer.

Ne kaže drugega, kot da bom morala poklicati v našo kadrovsko. Ampak tam so:grrr:, tako da:zmeden: - enostavno mi je "muka" klicati za takšne stvari, da se mi bodo potem smejali in tako.

Pa bom vseeno vprašala.

Gre za to, da s tem novim zakonom moraš ali delati neprekinjeno 6 mesecev ali pa izkoristiti teh 10 dni dopusta v kosu, ki ga jaz v nobenem primeru ne bi uspela (sem že zgoraj napisala kaj in kako.)

Mogoče se pa še katera javi z informacijo zame.

pa-pa Mina1

(odgovor članu Mina1)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   Dopust za leto 2005
19.4.2005 8:49:56   
Tasika
Res je da moraš v tekočem letu koristiti vsaj 10 dni, teh namreč ne moreš prenesti v naslednje leto, ostalo lahko. Delodajalec pa ti je dolžan plačati neizkoriščen dopust le če ga nisi mogla koristiti po njegovi krivdi, kar to žal ni. Tako da je žal res 10 dni dopusta šlo pa-pa.

(odgovor članu Mina1)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   Dopust za leto 2005
19.4.2005 9:02:56   
janja
Jaz delam v javnem zavodu, pa je žal tako. To je po novem zakonu, ko je treba 10 dni nujno izkoristiti v tekočem letu, ostalo se lahko prenese v naslednje leto. Nekje morajo teh 10 dni celo izkoristiti v enem kosu. Pri nas zaenkrat še niso tako striktni. Glede plačila neizkoriščenih 10 dni (ne po tvoji krivdi) pa žal nimam informacij.

(odgovor članu Mina1)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   Dopust za leto 2005
19.4.2005 9:39:49   
TaRe*
Glej,sem imela podoben problem in tukaj sem dobila odgovor...kratko in jedernato...dopust vam pripada.

http://www.mojedelo.com/portal/strokovnjak.php?tema=2080

ne vem,kako je z javno upravo sicer,ampak postavi vprašanje,pa boš videla.:zmeden2:

(odgovor članu Mina1)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   Dopust za leto 2005
19.4.2005 11:03:14   
Gina
Ne, za nazaj ti zanesljivo ukradejo 10 dni, če jih nisi koristila v tekočem letu. Ali so ti ga dolžni izplačati, pa ne vem. Pri nas ne.

(odgovor članu Mina1)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   Dopust za leto 2005
19.4.2005 11:28:37   
Margareta
Zivjo,

tudi jaz delam v drzavni upravi in so mi rekli, da mi dobesedno - "propade" 10 dni dopusta, ker ga ne bom izkoristila v tekocem letu. Meni je sicer zdravnica rekla, da mi lahko prekine bolnisko za 10 dni, ampak ce ti odkrito povem, sem ze prej dobila informacijo iz sluzbe, da so moji nadrejeni cisto alergicni na take prosnje in niti nisem prosila. Ceprav sem delala do zacetka 7. meseca, potem pa zaradi napora nisem mogla vec. V glavnem, res pa ne vem kako je to zakonsko urejeno.

Lp

grem na sprehod :sloncek: ceprav je tako turobno vreme

(odgovor članu Mina1)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   Dopust za leto 2005
19.4.2005 12:06:33   
TaRe*
Ja,tavnokar sem jih dobila po buči in sem čisto :hudicek::hudicek::hudicek::hudicek:

Meni ga bojo vzeli kar dva tedna...:grrr::grrr::grrr:

Saj ne veš,komu verjeti:grrr:

(odgovor članu Mina1)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   Dopust za leto 2005
19.4.2005 12:07:06   
TaRe*
Tavnokar/ravnokar

(odgovor članu Mina1)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   Dopust za leto 2005
19.4.2005 12:45:29   
Gina
Jaz sem imela vse te papirje doma, sem šla poiskat v zakone, ali kolektivno ali kaj, ker se mi je že lani mešalo od tega, kakšne krivice nam delajo (ja logično, morajo nekje denar za očetovski dopust notri prinest a ne), ampak nimam pojma, kam sem jih vtaknila, pa iskat se mi tudi ne da, ampak še enkrat - zihr ti ga ukradejo, po zakonu imajo to pravico!

(odgovor članu Mina1)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   Dopust za leto 2005
19.4.2005 12:47:59   
Mina1
Ja sej, barabe so, a ne. V nos mi gre to, ker je 10 dni veliko in bi jih rajši izkoristila z:duda: in tako. Ampak pri meni se vedno nekaj zatakne s temi kvazi novimi zakoni in tako.:(

Punce vseeno hvala. Zato sem pa rekla, da direktno v službo ne upam klicati, ker v pri nas v kadrovski je, rajši ne bom povedala.

pa-pa Mina1

(odgovor članu Mina1)
Neposredna povezava do sporočila: 14
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Kako povečati možnosti za zanositev
To so načini za hitrejšo zanositev - spremljanje plodnih dni, zdrav življenjski slog in redni spolni odnosi. Ob težavah ...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Učenje skozi igro: Zakaj je igra najboljša...
Učenje skozi igro omogoča otrokom naraven razvoj, izboljšuje njihove kognitivne, socialne in čustvene veščine. Otroci se...
Zdravo prehranjevanje se začne že v vrtcu
Marjeta Podpečan, odgovorna za prehrano predšolskih otrok v zavodu Kranjski vrtci, nam je pojasnila, zakaj pogosto vklju...

Risanke.
пеперутка16

So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?