|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Dopust pri tašči
17.6.2006 22:07:39   
nejča
Moja tašča in tast sta si zamislila vzeti dopust en teden, da bi šla z mojim user posted image na morje, ko bo ta star 1 leto. In to takrat, ko moram nazaj v službo in 14 dni pred začetkom vrtca. Meni to ni všeč, čist preveč sprememb zanjga. Že tako ju vidi 1× na 10 dni pa še oba kadita. Kaj menite, a sem preveč zahtevna ali naj se razburjam in tega ne pustim?
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Dopust pri tašči
17.6.2006 22:12:07   
tulip
Ti naredi kot se tebi zdi prav, dete je tvoje, ti ga najbolj poznaš!user posted image

(odgovor članu nejča)
Neposredna povezava do sporočila: 2
17.6.2006 22:20:15   
ajdaN
Jaz ga ne bi dala. Če se tako redko vidijo, ju otrok definitivno ni navajen. Pa verjetno še ni nikoli prespal pri njima? Potem bo pa ravno prišel nazaj, pa še vrtec. Ne vem no. Pa tudi kajenje bi bilo meni (žal) ovira. Sploh če bi to počela pred otrokom, kar verjetno bi.

Odločit se boš morala pa sama.

(odgovor članu nejča)
Neposredna povezava do sporočila: 3
17.6.2006 22:27:25   
sarazan
Če bi bila jaz ti in v tvoji situaciji, sigurno ne bi dala mojega otroka na take počitnice.
Predvsem zaradi kajenja in tudi šoka, ki bi ga tako majhen otrok doživel, ko bi bil prvič tako dolgo ločen od naju in še pri osebah, ki ju ne pozna prav dobro.

Ti se boš morala pa res sama odločiti.

(odgovor članu ajdaN)
Neposredna povezava do sporočila: 4
17.6.2006 22:31:39   
sato
Pomisli tudi, če boš ti zdržala 10 dni brez svojega user posted image . Tako majhen bi verjetno samo pogrešal mamico in očka, čeprav je gesta starih staršev lepa.

(odgovor članu sarazan)
Neposredna povezava do sporočila: 5
17.6.2006 22:42:43   
diva 4
Jat tudi mislim ,da bi to bilo preveč sprememb v kratkem času , ki jih user posted image  ne bi razumel.Pa tudi kajenje je za mene velika ovira , zato še moja triletnica ni šla nikamor z starimi starši.

(odgovor članu sato)
Neposredna povezava do sporočila: 6
17.6.2006 22:47:51   
rija
Vse ste izpostavile kajenje user posted image  A stari starši pred vašimi user posted image  ne kadijo?
Da ne bo pomote: ne zagovarjam kajenja in pri nas nihče ne kadi...

Meni se pa le zdi, da je enoletnik še premajhen za take počitnice, pa sploh bo preveč enih novosti zanj...

Jaz pa ga definitivno nebi pustila iz lastnega egoizma: kaj bi delala en teden brez mojega sončkauser posted image user posted image user posted image  mislim, da bi se mi zmešalo.....

(odgovor članu diva 4)
Neposredna povezava do sporočila: 7
17.6.2006 22:47:54   
Marogica
Ma kaj si nora? Zakaj ga ne bi dala? Veš kako bo otrok užival, predvsem pa mu privošči morje in morski zrak, da si natanka energije za zimo-jo bo prekleto potreboval. Zate bo pa to tudi dopust, zato uživaj, se ne razburjaj in ne kompliciraj. Kompliciramo samo starši, otročki ne.
Pa ne govorite o šoku in podobnem. Otrok se tam v redu počuti, kjer je zanj poskrbljeno. In babice zagotovo poskrbijo za vnučke, predvsem, če se same ponudijo.
Kaj pa bi naredila, če bi morala oba v bolnišnico, otroka pa bi morala imeti stara starša? Takrat pa bi šlo, ali ne?
KAr se pa kajenja tiče, pa ju prosi, naj kadita zunaj.

Mi smo našega dali (star je bil 14 mesecev) kar za dva tedna mojim staršem, pa ti povem, da ni nobenemu čisto nič manjkalo. Midva pa sva se končno spočila in našla zopet malo več časa za naju.

Joj, ste ene čudne....user posted image

"Vrabec zavida pavu breme njegovega repa".
R. Tagore

(odgovor članu sato)
Neposredna povezava do sporočila: 8
17.6.2006 22:49:05   
Anonimen
Kako se pa otrok počuti, kadar je z njima?

Če mu je "dobro", če je z njima vesel, bi ga jaz pustila. Pred tem pa jih pogosteje obiskala, če imaš to možnost. Ker kadita, jima povej, da to zate ni sprejemljivo, kadar sta z otrokom.

Če otrok z njima ni rad, pa naj ne gre.

(odgovor članu nejča)
  Neposredna povezava do sporočila: 9
17.6.2006 22:49:39   
rija
Marogica, sem čudna...user posted image user posted image user posted image user posted image  tak dolgo sem bila brez user posted image  da bo pri meni do 18 leta in pika. user posted image user posted image user posted image user posted image  Ma kakšno morje....pa sam, brez mamice...user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Marogica)
Neposredna povezava do sporočila: 10
17.6.2006 22:56:44   
Marogica
IZVIRNO SPOROČILO: rija

Marogica, sem čudna...user posted image user posted image user posted image user posted image  tak dolgo sem bila brez user posted image  da bo pri meni do 18 leta in pika. user posted image user posted image user posted image user posted image  Ma kakšno morje....pa sam, brez mamice...user posted image user posted image user posted image

Rija, ti si tako ali tako čudna.....user posted image , če pa imava podoben karakter..user posted image user posted image

No tvoj je še premali. Jaz svojega nisem dala tako dolgo k mami, da je tam prespal, dokler ni prespal cele noči(okrog 6-7 meseca), da ne bi mame še dodatno vznemirjala.
Prav je , da razmišljate, da je otrok centralna točka vašega življenja, vendar se ne  sme pozabiti na CELO družino. Kar naenkrat  se "družinska sreča" razblini, potem pa se ljudje sprašujejo ZAKAJ? Ker nisi nikoli sam s partnerjem, ker se pogovarjaš samo o pokakanih plenicah, zobkih....
Ne pravim, da je to sveto, kar sem napisala, vendar pač midva to prakticirava in se res dobro obnese.Za vse . PAč moje mnenje in naša praksa. 

R. Tagore

(odgovor članu rija)
Neposredna povezava do sporočila: 11
17.6.2006 23:01:23   
rija
Veš kaj? Moj je tak mamin sinček, da je včasih že zoprno.....user posted image

Za začetek sva ga odselila.....v njegovo sobo....pa je še vedno hudo zanj....je šel danes ati ponj ko se je zbudil, sem se namenoma umaknila, pa je bilo en čas dobro, potem pa je začel tako milo jokati....da se mi je trgalo srce....pa ko sem ga vzela v roke je utihnil, se stisnil k meni in še malce pokolcal....user posted image

Tak da: nema mora.....user posted image user posted image

(odgovor članu Marogica)
Neposredna povezava do sporočila: 12
17.6.2006 23:34:06   
Marogica

Tebe bo še snaha preklela, joj kaj jo še čaka....user posted image

R. Tagore

(odgovor članu rija)
Neposredna povezava do sporočila: 13
18.6.2006 6:48:08   
Barbs
IZVIRNO SPOROČILO: Mič

Kako se pa otrok počuti, kadar je z njima?

Če mu je "dobro", če je z njima vesel, bi ga jaz pustila. Pred tem pa jih pogosteje obiskala, če imaš to možnost. Ker kadita, jima povej, da to zate ni sprejemljivo, kadar sta z otrokom.

Če otrok z njima ni rad, pa naj ne gre.

Povedala si vse. user posted image  Podpišem.user posted image

Vsako noč nekdo misli name, preden zaspi:)

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 14
18.6.2006 8:46:19   
tinica
jaz ga ne bi dala, ker je še malo premajhen.

Kritizirati zna vsak bedak in mnogi to počno.

(odgovor članu nejča)
Neposredna povezava do sporočila: 15
18.6.2006 10:26:44   
kofetek2010
IZVIRNO SPOROČILO: Marogica

Tebe bo še snaha preklela, joj kaj jo še čaka....user posted image

snaha bo že vsega hudega vajena user posted image

user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Marogica)
Neposredna povezava do sporočila: 16
18.6.2006 10:28:07   
kofetek2010
aja, drugače se pa popolnoma strinjam s prvim postom Marogice user posted image

(odgovor članu kofetek2010)
Neposredna povezava do sporočila: 17
18.6.2006 12:06:05   
Jessy
Moja hči bo čez dober mesec in pol stara 1 leto, pa mi niti na kraj pameti ne pade, da bi jo komurkoli dala za 10 dni, še za 2 dni je ne bi dala. Se mi zdi, da je pa 1 leto star otrok veliko premajhen za take počitnice s starimi starši. Že, če gre s starši na dopust, s katerimi je praktično 25 ur na dan, je včasih hudo. Le kako bi stara starša, ki otroka zelo malokdaj vidita, vedela kako v določeni situaciji postopati? Če bi bila jaz na tvojem mestu, zagotovo ne bi dala otroka na dopust s starimi starši. Pri tem me kajenje ša najmanj skrbi.

(odgovor članu kofetek2010)
Neposredna povezava do sporočila: 18
18.6.2006 22:05:33   
Naty_ka
Pa dajte no, ženske. Pa kaj res mislite, da nihče drug razen vas ne ve vzgojit otroka ali kaj???
Jaz pa si včasih želim, da bi malega kdo vsaj pol ure malo požokal in bi jaz vsaj na wc šla v miru! Sta pa žal obe babici in oba dedeka zaposlena!

Nejča, predvidevam, da sta tast in tašča mlajše sorte, da sta ti ponudila kaj takega.
Odločitev je še vedno tvoja. Tudi sama najbolj veš, kako oba odreagirata ob prvi težavi. Če jima vsaj malo zaupaš, mislim, da ni problema.
Je pa res, da prevečkrat starši komliciramo. Otroci pa so zadovoljni.

VČERAJ JE ZGODOVINA. JUTRI JE SKRIVNOST. DANES JE DAR!

NAJBOLJŠE NE PRIHAJA SAMO. PRIHAJA V DRUŽBI VSEGA (Tagore)

Moški so najpametnejši med seksom, ker so takrat priključeni direktno na izvor
inteligence.

(odgovor članu Jessy)
Neposredna povezava do sporočila: 19
18.6.2006 23:02:07   
lelaval
Jaz nisem nikoli komplicirala, sama pa tudi nista hotela ostat nikjer.  Še pri tastu in tašči v spodnjem nadstropju nista hotela spat (sicer je tašča le enkrat to hotela prakticirat, jima pustila noret, pol pa meni težila, da sta se grdo obnašala, razbila svetilko in nista hotela zaspat. Ampak ona je hotela bit tista, ki bi jima dovolila, kar midva ne, da bi se jima prikupila, ampak se ni izšlo po njenih načrtih). Bi jih dala tudi v kolonijo (pa smo vsako leto na dopustu po 3 tedne + spomladi in jeseni po 10 dni), a nista hotela. Silila pa jih tudi nikamor nisva, ker sva videla, kako je bilo s sosedovo punčko, ko je še v vrtcu šla v kolonijo, potem pa niti pri babici ni več upala prespat, kjer je vedno za vikende.
Sama najbolje poznaš svojega otroka in se odloči, kot misliš, da bo najbolje zanj. Pa zamera gor ali dol. Kar se tiče cigaret, se da pogovorit, da v zaprtem prostoru ob njem ne kadijo. Prav tako pa morajo razumet tudi, če se tebi to ne zdi dobra odločitev.

V življenju sta nam dani 2 čaši, sladka in grenka: vsi moramo izpiti obe, življenje pa nam obe čaši toči nepredvidljivo.

(odgovor članu Naty_ka)
Neposredna povezava do sporočila: 20
18.6.2006 23:05:36   
sarazan
JA, mamice rade kompliciramo, a ne?! user posted image

Mislim, da otrok nima prav nič od morja, če bo vsak večer jokal, ker ne bo imel zraven mamice. Pa mamica ne bo imela prav nič od "dopusta", če jo bo kar naprej skrbelo za otročka. In nazadnje, očka ne bo imel nič od mamice in mamica od očka, če se bosta kar naprej spraševala, kaj dela njun otrok, in pogledovala na GSM, če kličejo stari starši. 
In kakšna nočna mora se bo začela odvijati, ko bo mamica začela puščati otroka v vrtcu? Otroci ne pozabijo tako hitro in počasi dojamejo, da se mamica vrne k njim.

Saj lahko bi bilo pa vse OK. Ampak jaz ne bi tvegala.

Blagor tistim mamicam, ki ste bolj flegma. In hvala Bogu, če imate otročke, ki so tako nezahtevni in prilagodljivi, da gredo tako majhni "po svetu".

Pa srečno!

(odgovor članu Naty_ka)
Neposredna povezava do sporočila: 21
18.6.2006 23:07:07   
Anonimen
Jaz ga ne bi dala. Res preveč sprememb pred odhodom v vrtec. Posebno če tega do sedaj ni bil vajen.

(odgovor članu sarazan)
  Neposredna povezava do sporočila: 22
19.6.2006 17:36:40   
Anonimen
Jaz ga tudi ne bi dala. Sicer je vse skupaj res odvisno od tebe, otročka in starih staršev, ker enim je to super, drugim pa nočna mora, ampak za moje pojme je še premajhen, verjetno še nikoli ni niti ene noči prespal z njima in brez tebe, pa še vrtec je potem... Vse skupaj, ogromno dejavnikov. Jaz bom mojo spustila, ko bo znala že sama govorit in tudi jasno izrazit to željo, ko ne bo več v plenicah, ko..., ko..., ko... kokodak user posted image . Velik je teh ko-jev, skratka, povzamem lahko recemo tako - ko ne bo več tako zelo zahtevna.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 23
19.6.2006 17:52:26   
Marogica
Pupe, res ste čudne, razmišljate samo, da otroka ne bi komu drugemu dale. KAko egoistično!!!! Razmišljajte raje, kaj bo imel otrok od morja, zraka, borovcev. TO je zelo pomembno za otroka, no , pa to boste opazile šele pozimi, ko bomo brali na RR-ju vsako drugo temo "zakaj je moj otrok tako pogosto bolan" ipd. Takrat se spomnite na svoj egoizem, da vašega otroka pa res ne daste drugemuv varstvo.

Pa kaj še sploh pišem, saj bodo tudi to slepci brali......

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 24
19.6.2006 18:55:58   
Anonimen
Uf si huda, Marogica.user posted image  Sej pravim, velik je teh ko-jev ali pa če-jev pravzaprav. Jaz je svoji tašči in tastu ne dam med drugim tud zato, ker sta hotla tamali že pri 4 mesecih dat vino, pa sladoled itd., svakojako svinjarijo, ko še niti probala ni ničesar drugega kot mleko. In me ne eden ne drugi absolutno nič ne upoštevata, pa moža tud ne. Samo da hrbet obrnem, naredita po svoje in jima je ne pustim niti za pol ure brez nadzora. Ne še. Če bi bla pa onadva normalna, bi pa mogoče razmislila o tej opciji.

(odgovor članu Marogica)
  Neposredna povezava do sporočila: 25
Stran:   [1] 2   Naslednja stran >   >>
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Kakšna je prava postelja za dojenčka in ot...
Ko se odpravite v trgovino z otroško opremo, osupli obstanete: koliko različnih posteljic in zibelk! Le katera bi bila n...
Najlepše ime za fantka po vašem izboru
Vsako ime je nekaj posebnega in nič presenetljivega ni, da je staršem najlepše ime tisto, ki ga nosi njihov otrok (otroc...

Kaj oblečete otroku (2 leti) pod kombinezon?
Evica22

Kaj oblečete otroku (2 leti) pod kombinezon?

hlačne nogavice (50%)

trenirko (14%)

hlačne nogavice + trenirko (36%)

Število vseh glasov: 151

Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš svojo anketo!