|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Dopust in regres
6.2.2011 23:59:19   
wintertime
Pozdravljene,
zdaj se pa še jaz obračam na vas! No situacija je taka. Zaposlena sem za določen čas in sicer do 2.2012, sicer za 4 ure kar pa tako ni pomembno, sem noseča in sicer PDP je 29.4.2011, pred porodniško bi rada pokoristila dopust, šefica pravi, da mi ne pripada cel ampak samo za 3 mesece pred porodniško, eneko velja za regres user posted image ! No malo sem se ze pozanimala, nek znanec, računovodja pravi da imam pravico do celotnega regresa in dopusta in tudi meni se tako zdi.
In da ne bom izpadla kot budala in trdila nekaj v kar nisem 100% prepričana me zanima če katera bolj obvlada stvar user posted image ! Aja, v delovnem razmerju sem že več kot leto dni!
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Dopust in regres
7.2.2011 8:45:04   
zmajaz
Ah dej no - a je z lune padla al kaj - pripadata ti CEL dopust in CEL regres in to je 100% informacija. Če bi bila npr. na porodniški celo leto (januar-december) bi ti isto morala izplačati CEL regres, dopusta bi ti pa propadlo 10 dni, ker je to pač tisti minimum, ki ga moraš izkoristiti v tekočem letu in ga ne moreš prenesti v naslednje.

Edino ena caka je pa res - koliko časa si že zaposlena tu? Če še nisi pol leta, potem ti cel dopust in cel regres pripadata šele po 6 mesecih, ampak dobro, to potem pomeni samo, da če ti ne bo dovolila celega, boš lahko pred porodniško pokoristila del dopusta, del se ti bo pa prenesel v naslednje leto, regres ti bo pa vseeno morala dati cel, če ne drugače pa pač tako, da 1. julija sorazmerni del, ko bo preteklo 6 mesecev zaposlitve, pa še drugi del, ne glede na to, da boš v tistem času na porodniški.

Ta večja: 05.01.2008
Ta mali: 01.05.2009

(odgovor članu wintertime)
Neposredna povezava do sporočila: 2
7.2.2011 8:46:20   
zmajaz
Eh -zdaj vidim, da si napisala, da si že 1 leto v delovnem razmerju tu - potem nima veze, kar sem zgoraj pisala, ampak ti že takoj pripadata CEL dopust in CEL regres - oziroma cel glede na tvoj krajši delovni čas. Tu je pa zdaj spet tako, da če si pač zaposlena samo za 4 ure, ti pripada pol regresa, razen če delaš krajši delovni čas zaradi starševstva, kjer ti za preostale 4 ure CSD plačuje prispevke, v tem primeru ti pa mora delodajalec dati cel regres. 

< Sporočilo je popravil zmajaz -- 7.2.2011 8:49:32 >

(odgovor članu zmajaz)
Neposredna povezava do sporočila: 3
7.2.2011 9:22:31   
ljupka
Če delaš pri privatniku,so eni tako namalani sam da ti nebi nič dali.
Med prvo nosečnostjo sem delala pri privatniku ,ni mi dovolil iskoristit dopust in regresa mi ni dal.Ko sem mu prišla težit,je začel kričat,da vsi bi samo nekaj rad,a delal neb noben.Saj po porodniški,me mož ni več pustil tam delat,sem najdla drug šiht.
Pa nisem se nič bodla z nim se mi ni dalo,pa naj ma ta regres,če mu je boljš po srcu.
Ko sem pa ispolnila dohodnino,mi je tam ženska rekla.Gospa nekaj ste pozabili zapisat,regresa niste upisal.Seveda nisem ,ker ga nisem dobila.
Pa mi je razložila,če ste na porodniški ,vas pripada cel regres in je rekla,da lahko šefa tožim,toda jas tega ne maram,in hočem mir.

(odgovor članu zmajaz)
Neposredna povezava do sporočila: 4
7.2.2011 11:25:33   
lukec
Lahko malo nasmetim? Če sem se zaposlila septembra lani, kako bo letos z regresom? Vem, da mi pripada sorazmerni delež, kaj pa tisti 4 meseci v lanskem letu?

Meni nebö odprto se zdi,
kadar se v tvoje ozrem oči,
kadar prijazno nasmejaš se,
kar sem prestala, pozabljeno je.
(F. Prešeren)

(odgovor članu ljupka)
Neposredna povezava do sporočila: 5
7.2.2011 11:39:17   
zmajaz
Za lani bi morala dobiti 4/12 regresa, letos ti pa pripada že cel regres, ker si že 6 mesecev zaposlena - razen če imaš pogodbo za določen čas, ki se ti izteče pred koncem leta, potem ti pa pripada spet sorazmerni deleže - toliko /12, koliko mesecev boš v tem letu zaposlena pri tem delodajalcu.

(odgovor članu lukec)
Neposredna povezava do sporočila: 6
7.2.2011 11:57:19   
lukec
A-ha, se pravi, da  z letošnjim, dobim tudi tretjino lanskega regresa?

Meni nebö odprto se zdi,
(F. Prešeren)

(odgovor članu zmajaz)
Neposredna povezava do sporočila: 7
7.2.2011 12:02:29   
zmajaz
Nisem čisto 100% glede teh rokov, samo ne vem, če ti ne bi morali bi ti morali tretjino lanskega regresa nakazati že lani do konca leta.

(odgovor članu lukec)
Neposredna povezava do sporočila: 8
7.2.2011 12:30:20   
benika

IZVIRNO SPOROČILO: zmajaz

Nisem čisto 100% glede teh rokov, samo ne vem, če ti ne bi morali bi ti morali tretjino lanskega regresa nakazati že lani do konca leta.

Ja res je, decembra bi morala dobiti tretjino regresa. Vprašaj v računovodstvu kako in kaj in bodi vztrajna, ne kot ljupka.

(odgovor članu zmajaz)
Neposredna povezava do sporočila: 9
7.2.2011 12:51:29   
lukec
To so mi tud doma namigovali, ampak razmišljam, če je to res, glede na to, da konec leta še nisem bila zaposlena 6 mesecev?!

Meni nebö odprto se zdi,
(F. Prešeren)

(odgovor članu benika)
Neposredna povezava do sporočila: 10
7.2.2011 12:57:27   
zmajaz
Evo - če rabiš zakonsko podlago:
Zakon o delovnih razmerjih

161. člen
(pridobitev pravice do letnega dopusta)
Delavec pridobi pravico do celotnega letnega dopusta, ko mu preteče čas nepretrganega delovnega razmerja, ki ne sme biti daljši od šestih mesecev, ne glede na to, ali delavec dela polni delovni čas ali krajši delovni čas od polnega.

162. člen
(pravica do sorazmernega dela letnega dopusta)
(1) Delavec ima pravico do izrabe 1/12 letnega dopusta za vsak mesec dela v posameznem koledarskem letu:
  • če v koledarskem letu, v katerem je sklenil delovno razmerje, ni pridobil pravice do celotnega letnega dopusta,
  • če mu preneha delovno razmerje pred potekom roka, po preteku katerega bi pridobil pravico do celotnega letnega dopusta,
  • če mu delovno razmerje v tekočem koledarskem letu preneha pred 1. julijem.

Regres je pa potem vezan na dopust:

131. člen
(regres)
(4) V primeru, da ima delavec pravico do izrabe le sorazmernega dela letnega dopusta, ima pravico le do sorazmernega dela regresa

< Sporočilo je popravil zmajaz -- 7.2.2011 12:58:23 >

(odgovor članu lukec)
Neposredna povezava do sporočila: 11
7.2.2011 13:06:58   
wintertime
Hvala vam!
Sedaj še samo zberem dokaze pol pa v boj user posted image !

(odgovor članu zmajaz)
Neposredna povezava do sporočila: 12
7.2.2011 21:48:09   
pizmek
Ful zanimivo..meni je šefica rekla (kjub temu da sem zaposlena za nedoločen čas), da mi pripada samo polovica dopusta, ker bom pač rodila marca, ker če bi pa junija oz. julija, bi mi pa pripadal cel...in js sem prepričana da nekaj mutijo, ker je to nemogoče..in tudi js ne vem kaj naj ji še rečem, ker mi vedno isto govori.

(odgovor članu wintertime)
Neposredna povezava do sporočila: 13
7.2.2011 22:08:11   
zmajaz
To nima nobene veze, če si na porodniškem dopustu - ti si pri njih zaposlena in pika - saj ti delovno razmerje v tem času, ko si na porodniški, ne preneha. Pripadata ti cel dopust in cel regres in to je 100% informacija. Če pa šefici kaj ni jasno, naj pa vpraša na delovno inšpekcijo, pa ji bodo pojasnili.

< Sporočilo je popravil zmajaz -- 7.2.2011 22:09:12 >

(odgovor članu pizmek)
Neposredna povezava do sporočila: 14
7.2.2011 22:20:20   
zmajaz
Tule je en odgovor pravnega strokovnjaka na to temo iz Financ:

Vprašanje:

Kako je s plačilom regresa, če je delavka celo leto na porodniškem dopustu? Kdo ga je dolžan izplačati, država ali podjetje?

Odgovor:

Delodajalec je dolžan delavcu, ki ima pravico do letnega dopusta, izplačati tudi regres. Delavec pridobi pravico do celotnega letnega dopusta in posledično do celotnega regresa, ko mu preteče čas nepretrganega delovnega razmerja, ki ne sme biti daljše od šestih mesecev. V primeru, da ima delavec pravico le do sorazmernega dela letnega dopusta, ima pravico tudi sorazmernega dela regresa.
Delavka lahko izrabi le del dopusta, pripada pa ji ves regres
V konkretnem primeru je razumeti, da je delavka že dalj časa zaposlena pri delodajalcu oziroma vsaj toliko, da ji pripada celoten letni dopust in tudi celoten regres, je pa celo koledarsko leto na porodniškem dopustu. Ločiti je potrebno samo pridobitev pravice do dopusta oziroma regresa in pravico npr. do koriščenja posameznih dni letnega dopusta. Delavka ima namreč pravico izrabiti ves letni dopust, ki ni bil izrabljen v tekočem koledarskem letu zaradi odsotnosti zaradi porodniškega dopusta do 30. junija naslednjega koledarskega leta, če je v koledarskem letu, v katerem ji je bil odmerjen dopust, delal vsaj šest mesecev. Konkretna delavka v tekočem koledarskem letu ni delala oziroma je delala manj kot šest mesecev, zato lahko v naslednjem koledarskem letu izkoristi samo del sicer pripadajočega dopusta, ki presega dva tedna, ne glede na to, pa ima pravico do celotnega regresa. Delavki namreč ne pripada sorazmerni del dopusta, ker je na porodniškem dopustu, ampak celoten dopust, ki pa ga zaradi odsotnosti, ki je v tekočem koledarskem letu daljša od šestih mesecev, pač ne bo mogla izkoristiti. Država je v času porodniškega dopusta oziroma dopusta za nego in varstvo otroka dolžna plačevati le nadomestilo plače ter pripadajoče davke in prispevke, ne pa tudi ostalih prejemkov iz delovnega razmerja.

< Sporočilo je popravil zmajaz -- 7.2.2011 22:21:24 >

(odgovor članu zmajaz)
Neposredna povezava do sporočila: 15
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Kako povečati možnosti za zanositev
To so načini za hitrejšo zanositev - spremljanje plodnih dni, zdrav življenjski slog in redni spolni odnosi. Ob težavah ...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Učenje skozi igro: Zakaj je igra najboljša...
Učenje skozi igro omogoča otrokom naraven razvoj, izboljšuje njihove kognitivne, socialne in čustvene veščine. Otroci se...
Zdravo prehranjevanje se začne že v vrtcu
Marjeta Podpečan, odgovorna za prehrano predšolskih otrok v zavodu Kranjski vrtci, nam je pojasnila, zakaj pogosto vklju...

Risanke.
пеперутка16

So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?