|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Dopust in porodniška
16.4.2009 22:51:16   
Muca83
Mene nekaj zanima in upam, da mi bo znal kdo povedat.

Zaposlena sem od 1.1.2009, prva zaposlitev in za nedoločen čas. 22.7. naj bi se mi začela porodniška, dobila pa sem odločbo, da mi za leto 2009 pripada 21 dni dopusta.

Zdaj me pa zanima, če imam pravico izkoristit celoten dopust pred nastopom porodniške, ker bo sicer naslednje leto že zapadel, ko se bom vrnila s porodniške. Nekaj sem brala o enih zakonih, da moraš delati 6 mesecev skupaj, da ti pripada celoten dopust, jaz pa sem si izračunala, da sem lahko doma od 26. junija dalje, če lahko izrabim ves dopust. Delam pa ves čas odkar sem se zaposlila, nisem bila nič na bolniški niti na dopustu.

Torej ali ga imam pravico izrabiti ali ne?

Pa še zanima me, kaj lahko naredim, če bi v službi recimo ne bi odobrili koriščenja dopusta pred porodniško - ali so mi ga dolžni odobrit ali ne?
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Dopust in porodniška
16.4.2009 23:08:23   
10ka
mislim da je približno takole - prvih 6 mesecev zaposlitve lahko porabiš 1/12 celotnega dopusta nna mesec - torej do konca junija lahko koristiš nanese okoli 10 dni. preostale dneve dopusta pa lahko koristiš v dogovoru z delodajalcem kadarkoli po prvem juliju. delodajalec ti mora zagotoviti, da porabiš 10 dni dopusta v kosu.

(odgovor članu Muca83)
Neposredna povezava do sporočila: 2
17.4.2009 12:25:09   
blazka
Kot ti je že 10ka napisala: do konca junija (pol leta) lahko izkoristiš 10 dni, tako ti ostane še 11 dni, kar je ravno prav za julij - takrat pa že imaš pravico do celoletnega dopusta. Pa boš porabila vse user posted image

(odgovor članu 10ka)
Neposredna povezava do sporočila: 3
26.4.2009 19:27:49   
taši84
meni so rekli da mi ga odobrijo samo 10dni. skupaj ga imam 24 in ostalo mi propade. porodniška pa se mi začne 6.8. delam pa v vrtcu.

**Septembra bomo trije....**

(odgovor članu blazka)
Neposredna povezava do sporočila: 4
26.4.2009 22:15:05   
lily975
Lahko porabiš ves dopust , ker ti drugo leto itak propade !Jaz sem lani nastopila porodniško 8. maja  sem pokoristila obvezni del 10 dni - ker ti drugače ( teh 10 dni ) propade če ga v tekočem  letu ne pokoristiš , ostalo sem ga prenesla in ga bom koristila sedaj preden grem v službo.Koristi ves dopust ,ker ga drugače šenkaš delodajalcu .Vtvojem primeru zato ,ker porodniško končaš po 30 .juniju ,ki je zakonsko določen za koriščenje lanskega dopusta !!

(odgovor članu taši84)
Neposredna povezava do sporočila: 5
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Kako povečati možnosti za zanositev
To so načini za hitrejšo zanositev - spremljanje plodnih dni, zdrav življenjski slog in redni spolni odnosi. Ob težavah ...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Kam z otroki za noč čarovnic 2024?
Letos bodo noč čarovnic po Sloveniji zaznamovali številni dogodki za otroke, od zabavnih delavnic do strašljivih dogodiv...
Zdravo prehranjevanje se začne že v vrtcu
Marjeta Podpečan, odgovorna za prehrano predšolskih otrok v zavodu Kranjski vrtci, nam je pojasnila, zakaj pogosto vklju...

15.10.

Ime za punčko

Tia (33%)

Lia (11%)

Ema (56%)

Število vseh glasov: 397

Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš svojo anketo!