|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Dopust
30.9.2007 3:41:32   
sreca212
V primeru, da se ti izteče porodniška sredi novembra, koliko dni lahko koristiš dopusta v tem letu? hvala za odgovor.
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Dopust
30.9.2007 7:31:49   
Suza
Nisem čist 100%, bi mogla v službi zakon pogledat. Ampak mislim, da sorazmerni delež na to koliko mesecev boš v službi do konec leta.
Ker za celi dopust moraš biti v službi vsaj 6 mesecev v koledarskem letu. To velja tudi za kakšne takšne dolge bolniške in mislim, da za porodniške tudi.

Moram pa tudi dodati, da se podjetja glih ne držijo zakonov vedno.

Jaz moram osebno reči, da sem v obeh porodniškah dobila kjub temu ves dopust, regres in 13. plačo. Ker smo pa tudi manjše podjetje, ki dela na pozitivni motivaciji delovne klime dobi vsak delavec ob naraščaju tudi majšo denarno pomoč (nagrado).

Mogoče je katera bolj na tekočem z zakonom, pa bo bolj točno vedela.

Prijatelji so angeli, ki nas dvignejo s tal in nas spomnijo, da znamo leteti.

(odgovor članu sreca212)
Neposredna povezava do sporočila: 2
30.9.2007 8:33:53   
Dashenka
Vsega, ki ti je bil dodeljen za leto 2007!

Nujno pa najmanj 10 del. dni, če ne ti bodo ti dnevni propadli.
V leto 2008 lahko namreč preneseš celoten dopust iz 2007 - 10 dni.

Prenešen dopust iz 2007 pa lahko oz moraš nato izkoristiti najksneje do konca junija 2008.

(odgovor članu sreca212)
Neposredna povezava do sporočila: 3
30.9.2007 9:08:29   
superfly
Hm, Dashenka a si ziher da je treba preostali dopust izkoristit do konec junij?  meni so v službi namreč rekli, da moram dopust, ki se prenese v naslednje koledasko leto, izkoristiti do konec aprila sicer mi propade. In jaz sem jim verjela in ves dopust porabila še pred porodniško - pišuka so me naplahtali, ko bi lahko bila po porodniški še cel mesec z bejbiko doma bi mi bilo veliko ljubše user posted image .

lps

(odgovor članu Dashenka)
Neposredna povezava do sporočila: 4
30.9.2007 9:41:20   
Dashenka
Tvoj delodajalec nima prav!
V Zakonu od delovnih razmerjih zelo jasno piše, da mora delavec preostanek dopusta iz prejšnjega leta porabiti do 30.6.

163. člen (izraba letnega dopusta) (1) Letni dopust je mogoče izrabiti v več delih s tem, da mora en del trajati najmanj dva tedna.
   (2) Delodajalec je dolžan delavcu zagotoviti izrabo letnega dopusta do konca tekočega koledarskega leta, delavec pa je dolžan do konca tekočega koledarskega leta izrabiti najmanj dva tedna, preostanek letnega dopusta pa v dogovoru z delodajalcem do 30. junija naslednjega leta.
   (3) Delavec ima pravico izrabiti ves letni dopust, ki ni bil izrabljen v tekočem koledarskem letu zaradi odsotnosti zaradi bolezni ali poškodbe, porodniškega dopusta ali dopusta za nego in varstvo otroka, do 30. junija naslednjega koledarskega leta, če je v koledarskem letu, v katerem mu je bil odmerjen dopust, delal vsaj šest mesecev. Če je delavec v koledarskem letu, v katerem mu je bil odmerjen dopust, delal manj kot šest mesecev, ima pravico izrabiti letni dopust v skladu s prejšnjim odstavkom.
   (4) Delavec, ki dela v tujini, lahko v celoti izrabi letni dopust do konca naslednjega koledarskega leta, če je tako določeno s kolektivno pogodbo delodajalca.

Cel zakon pa si lahko prebereš na:
http://www.uradni-list.si/1/objava.jsp?urlid=200242&stevilka=2006

(odgovor članu superfly)
Neposredna povezava do sporočila: 5
30.9.2007 10:10:42   
živa
Dashenka, kolikor je meni znano, imajo določena podjetja notranje pravilnike, kjer je določeno, do kdaj lahko koristiš lanski dopust. Tako je možno, da ga moraš koristiti npr. do konca aprila.

Lp,

živa

(odgovor članu Dashenka)
Neposredna povezava do sporočila: 6
30.9.2007 10:17:22   
sreca212
hvala za odgovore. torej ne morem izkoristiti celoten letošnji dopust, tako da bi šla delat z novim letom :( in bi bila lahko z mojo pupiko še malo dlje. no, upam le da bom dobila vrtec, še vedno smo na čakalni listi.

(odgovor članu Dashenka)
Neposredna povezava do sporočila: 7
30.9.2007 10:17:43   
Dashenka
Vsa podjetja imajo pravilnike takšne in drugačne.

Vendar ti ne smejo biti v neskladju z zakonom.

Pravilnik, ki bi predpisoval, da mora delavec koristiti lanski dopust do konca aprila je v neskladju z zakonom in je zato ničen!

(odgovor članu živa)
Neposredna povezava do sporočila: 8
30.9.2007 10:37:02   
lana38
Tisto o 6 mesecih v službi za cel dopust, velja, če si v tem letu komaj začela delati in nisi prej nikjer bila zaposlena. Drugače pa ti pripada cel dopust. Jaz sem že od začetka maja na bolniški, pa bi lahko koristila cel dopust, če ne bi šla z bolniške, kar na porodniško. Ker pa bom porodniško nastopila 1.12.2007 in zaključila 1.12.2008, ne bom mogla dopusta izkoristiti do 30.6.2008 in samo zato mi bo propadel. Drugače pa mi pripada cel. Morda ga bom koristila pred nastopom porodniške in prekinila bolniško. To se moram pa še dogovoriti v službi.
LP

lana38

(odgovor članu Dashenka)
Neposredna povezava do sporočila: 9
30.9.2007 10:46:21   
jade1
Koristiš lahko cel dopust oziroma, če ne boš koristila celega letos ga koristi 2 tedna skupaj v letošnjem letu, ker drugače ti bo ta del propadel. Ostalo pa lahko koristiš do konca junija 2008.

(odgovor članu sreca212)
Neposredna povezava do sporočila: 10
30.9.2007 10:50:09   
jade1
IZVIRNO SPOROČILO: Suza

Nisem čist 100%, bi mogla v službi zakon pogledat. Ampak mislim, da sorazmerni delež na to koliko mesecev boš v službi do konec leta.
Ker za celi dopust moraš biti v službi vsaj 6 mesecev v koledarskem letu. To velja tudi za kakšne takšne dolge bolniške in mislim, da za porodniške tudi.

To ne drži. Da moraš delati 6 mesecev skupaj velja takrat, ko šele začneš delat, da s tem pridobiš pravico do dopusta. Ne velja pa to potem za vsako leto.

(odgovor članu Suza)
Neposredna povezava do sporočila: 11
30.9.2007 11:09:23   
superfly
Na pa so me mal okrog prnesli. To mam kaj pa se nisem še sama pozanimala user posted image MOja naivnost - kje bi si pa mislila da jim je mar al dopust koristim pred al pa po porodniški. Škoda no, bi blo fino bit še do konca maja doma s tamalo.

Hvala za pojasnila,

lps 

(odgovor članu jade1)
Neposredna povezava do sporočila: 12
30.9.2007 13:21:14   
sazi
hvala za odgovore. torej ne morem izkoristiti celoten letošnji dopust, tako da bi šla delat z novim letom :( in bi bila lahko z mojo pupiko še malo dlje. no, upam le da bom dobila vrtec, še vedno smo na čakalni listi

lahko koristiš ves letošnji dopust - če se delodajalec strinja - dolžan ti je namreč omogočiti, da vsaj 2 tedna porabiš letos (da ti ne propade) otalega pa ti mora omogočiti, da ga porabiš do konca junija
če se pa delodajalec strinja, pa seveda lahko celega porabiš letos

(odgovor članu superfly)
Neposredna povezava do sporočila: 13
30.9.2007 13:23:38   
sazi
Na pa so me mal okrog prnesli.

Kaj vse so počeli v moji bivši službi. Pa si jim šel povedat, da pa to ni prav, so se delali nevedne - pa kaj še. 500 zaposlenih, cel bataljon kadrovnic, pravnikov in vsega, pa niso vedeli - hahaha. Namenoma okoli prinašajo zaposlene in v večini primerov jim uspe, zato pa s tem nadaljujejo. Če se najde kdo, ki prebere kak zakon, pa naredijo "po njegovo" in se izgovarjajo na nevednost.

superfy, žal bi ga res lahko porabila do konca junija, si boš pa zapomnila do naslednje nosečnostiuser posted image

(odgovor članu superfly)
Neposredna povezava do sporočila: 14
30.9.2007 16:28:31   
sreca212
zakon si vsak delodajalec tolmači po svoje, meni so rekli, da lahko koristim 2 tedna letos, za drugo leto pa da se bomo še dogovorili ali bom lahko koristila star dopust ali ne.  a je to u redu? mislim, da imam pravico do iskoristka preostalega dopusta do 30.6. a ne?

(odgovor članu sazi)
Neposredna povezava do sporočila: 15
30.9.2007 19:30:57   
sazi
zakon je zelo jasen in si ga nima nič vsak delodajalec po svoje tolomačiti - tu gre točno za to, kar sem napisala zgoraj - nekaj naložijo in upajo, da bo zaposleni nasedel, jim je pa čisto jasno kaj morajo in česa jim ni treba
imaš vso pravico do konca junija pokoristiti ves preostali (torej razen dveh tednov) dopust

(odgovor članu sreca212)
Neposredna povezava do sporočila: 16
1.10.2007 13:01:10   
Pajaca
Evo s prve roke. Jaz sem lani šla delat po porodniški konec novembra. V letu 06 sem porabila 10 dni dopusta. In še to ne takoj po porodniški, ampak za novo leto. Ostal dopust sem prenesla v leto 07. Naj bi ga porabila do konca junija 07. To sem jaz tudi nameravala, vendar ker so me v službi nujno rabili sem 5 dni porabila julija, po dogovoru s šefom.

Če tistih 10 dni ne bi porabila v letu 06 bi mi propadli, ostal dopust pa bi lahko prenesla.

(odgovor članu sazi)
Neposredna povezava do sporočila: 17
1.10.2007 13:53:39   
superfly
Ja sem mal razmišljala zakaj hudiča jim je sploh bilo pomembno kdaj bom izkoristila dopust - pa glej ga zlomka - namestnica direktorja, s katero v času odsotnosti nadomeščava druga drugo in velja neko tiho pravilo naj ne bi bile nokoli obe istočasno odsotni, je, kot se je sedaj izkazalo saj je noseča, tudi načrtovala nosečnost, pa sem jo zgleda prehitela in ji podrla plan! In prav ona je bila tista, ki mi je rekla da moram dopust izkorisrit do konca aprila, glede na predviden datum poroda pa je vedela, da se vračam šele sredi maja. In ko sem bila pred kratkim z malo piško v službi so me tak po ovinkih spraševali kdaj se vrnem in je ena sodelavka rekla: "ja ko gre ta in ta v porodniško a ne?" Jaz pa kr ostro, da mi poteče porodniška maja in takrat se vidmo. No šele zdaj mi je jasno kak plan so meli. Mislim eh.

lps

(odgovor članu Pajaca)
Neposredna povezava do sporočila: 18
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Ovulacija in plodni dnevi
Kaj je ovulacija? Kako izračunati kdaj ovulacija nastopi? Načini ugotavljanja ovulacije.
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Praznična okrasitev: Papirnate snežinke
photo
Papirnate snežinke so klasika za okrasitev doma pred prazniki. Z njimi lahko okrasite okna, vrata, jih obesite na luči ....
Recepti: Potica na sedem načinov
Preverite sedem receptov za praznično potico nekoliko drugače.

Jaslice ali varuška
пеперутка16

Bi otroka raje vpisali v vrtec ali najeli varuško?