bomboncek1
|
IZVIRNO SPOROČILO: nina7 Mate prov, samo tuki se gre bolj za nagajanje, je ta šefica do vseh taka, da rada nagaja. Je pa to državna služba. Je pa tko, da ta sodelovka, ki ima zdej dopust je že bila 14 dni na dopustu, za avgust ji je pa odobrila julija. Ma jezna je še bolj zaradi tega, ker je prej ko ni imela otrok skoz delala, ji šla na roko... Npr. je delala osem dni skupaj in se za vikend ni štempljala, ker ne bi smela delat toliko zaporedoma in potem se je šla v ponedeljek štempljat da kao dela. Skoz ji je hodila na roko zdej ji pa tko vrača. Jah nimamo kej , tkole je v današnjiš časih, vse moraš met na papirju... Torej - po tem sestavku - zgodbe NE kupim. iz enega razloga - v državni firmi je vnaprej napovedana odsotnost iz katerega koli razloga (dopust, koriščenje nadur, izredni dopust, študijski dopust, ipd) obvezno pisno potrjena. v državni službi, v nasprotju s splošnim mišljenjem, da je to neke vrste texas, so vse te reči vedno pisno najavljene, pisno odobrene in s podpisom in dokumentom (vročenim delavcu, kadrovski in morebiti nadrejenemu). Torej, ne moreš rečt, da gre za nagajanje šefice, kajti šefica ima določene omejitve. Poleg tega pa opažam, da ljudje zadnje čase izgubljajo objektivnost in se drugim predstavljajo čisto drugače kot v resnici. Lep primer je internet, facebook. v nekem slučaju sem ugotovila kaj piše moja sodelavka na FB in me je prav stisnilo, ker v resnici v službi je čisto nekaj drugega videt. Ampak ona ima pač to v glavi. Tako ima tvoja prijateljica v glavi, da je njena šefica slaba in da ji nagaja. Šefica bi isto lahko rekla zanjo, sploh ker je teh bolniških res nekam dosti, pa ti otroci imajo tudi kakega očeta najbrž, kajne? ki bi lahko vzel kak teden nege zanje, kajne? No, se je prijateljica najbrž navadila biti 12 mesecev lepo doma, pa je malo podaljšala in ji zdaj hodi v nos, ker mora v službo?
|