Ringaraja.net je največji specializirani spletni portal za mlade starše in nosečnice v Sloveniji. Staršem in bodočim staršem omogoča dostop do kakovostnih informacij o zanositvi, nosečnosti, razvoju, zdravju ter vzgoji otrok in partnerstvu.
Copyright 2001-2025
Ringaraja.net
ISSN 1854-5335
Natisni
Gre za starševsko nadomestilo. Zaposlena sem za določen čas in sicer že več kot 1 leto. 18.4.08 mi poteče pogodba, PDP imam 18.8.08, na porodniško bi torej morala 21.8.08 (28 dni prej). Podjetje me je pripravljeno zaposliti še za dodatne 3 mesece – do porodniške torej. Vprašanje – kakšna je razlika če sem dan pred nastopom porodniške zaposlena ali pa če sem na zavodu?? Ali je razlika samo v višini prejemka, ali v trajanju prejemka…??? Vprašanje 2 – koliko časa bi prejemala porodniško v primeru da grem z aprilom na zavod in koliko časa če me firma obdrži do odhoda na porodniško. V vsakem primeru 1 leto ali (po nekaterih podatkih) samo 3 mesece?? Vprašanje 3 – ali prejemam 3 mesece porodniško glede na znesek bruto plače in kasneje manj, ali ves čas enak prejemek..?? Vprašanje 4 – ali prejemam kaj manjši znesek če sva s partnerjem v skupnem gospodinjstvu prijavljena? Ker trenutno še nisva. Najlepše se vam že vnaprej zahvaljujem za odgovore!!