|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Dolgotrajen kaselj - izkusnje
2.11.2009 17:24:46   
tinaaja
Vem, da je o kaslju ze veliko napisanega, vendar me zanimajo izkusnje mamic otrok, kjer je kaselj trajal mesec dni in vec. Hci ima letos ponavljajoce laringitise in od zadnje viroze se kaselj vlece ze 4 tedne. Dva pediatra sta na pregledu rekla, da bo zgleda kasljala celo zimo. Na pregledu recejo, da je zdrava, da so pljuca cista, da pac tako zdaj bo in da bomo cas kasljanja steli v mesecih. Tudi slisi se,da kaselj prihaja bolj iz grla kot pri laringitisu. Kaselj zveni res grdo, tako da nas itak vsi grdo gledajo na cesti, v vrtcu, kako moramo tako kasljajocega otroka imeti zunaj, vrtcu.. Zdaj cakamo, da dobimo datum za alergo testiranje na PK (a kdo ve, kaksna je cakalna doba?).
Zanima me, koliko casa so trajali kaslji pri vas, kaksni so bili vzroki za tok dolgotrajen kaselj, kaksne preglede so vam (ce so) svetovali, kdaj se je koncalo, ideja za kaksno "cudezno zdravilo" ,... Ker sem ze skoraj diplomirala iz raznih ukrepov proti kaslju in nimam vec idej, kaj narest, kam se obrnit, kako se vsaj nekako malo naspat oz kako se sprijaznit, da bo tako še naslednjih par mesecev user posted image

Preden si bila spočeta, sem si te želela, še preden si bila rojena, sem te ljubila in komaj si se rodila, bi zate umrla. To je čudež življenja. /Maureen Hawkins/
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Dolgotrajen kaselj - izkusnje
2.11.2009 17:31:59   
Anonimen
Pri nas je trajalo 4 tedne, s tem, da zadnji teden res samo še čez dan. Vsi sirupi in podobne zadeve kašelj samo še podaljšujejo. Res pa da olajšajo izkašljevanje in pomirjajo. Naša je ravno v soboto po sami sreči pljunila še tazadnjega mastnega.user posted image   Od takrat je niti enkrat še nisem slišala kašljat.user posted image
Upam, da bo tudi pri vas čimprej ok. user posted image

(odgovor članu tinaaja)
  Neposredna povezava do sporočila: 2
2.11.2009 17:44:17   
Najaa
tinaaja, kakor da bi pisala o moji tavečji. Kašlja od zadnje viroze že 6 tednov. S tem, da je bila en emsec doma in sem delala vse možno - pila je sirupe (ki sem jih pol ukinla, ker niso pomagali NIČ!), dajala sem ji tople obkladke na pljuča, inhalacije sva delali, kamilice h postelji, pije itak vedno veliko... Ma ni da ni. Aja, z materino dušico sem jo mazala po prsih... 2x sem jo peljala h P; prvič pri virozi in 2. ko ni nehala kašljat. Pljuča so čista, na krvi ni nič in baje da je to ostanek sluzi, ki jo moti. Res pa je, da kašlja samo zvečer ko se uleže in zjutraj, ko vstane. In ko pride ven na zrak. Notri čez dan niti ne. Je pa tudi meni smotano, ko se s kom dobimo in ona prvih 15 minut nabija in nabija in me je strah, da bo kdo mislu, da vozim okol bolanega otroka.
Tudi jaz ne vem, kaj še naredit. Tudi sama sem pomisla, da bi jo peljala na kakšne teste za alegijo, ker mož je hud alergik na razne pelode in ravno ta čas ga nekaj ful moti.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 3
2.11.2009 17:50:03   
Luni
Pri naši tamali pomagajo samo in res samo inhalacije. Preproste: vodo zavrem kar v grelniku vode in ji ga držim toliko stran, da vdihuje paro, pa da ne more priti do nesreče. Poskusila sem že vse sorte, pa vedno pristala na inhalaciji. Samo voda, to me je pediater še posebej opozoril: nobenih kamilic ali eteričnih olj, ker lahko povzroči kontraindikacije!

(odgovor članu Najaa)
Neposredna povezava do sporočila: 4
3.11.2009 19:27:53   
sonchek
Tinaaja..nečakinja ima tudi težave z kašljem..in do zdej je vedno tako kašljala da je vsakič bruhala..in to je trajalo in trajalo..bila je na vseh vrstah preizkav in niso nič ugotovili..razen alergije na cvetni prah (pozimi-ne bo šlouser posted image ),..in so ji tudi svetovali samo čiščenje nosa in inhalacije, inhalacije, inhalacije...
odkar imamo doma električni inhalator (ne dolgo)user posted image  je dosti boljše..ti povem, če bo čas kašljanja kaj krajši..sedaj je "šele" 6-i dan..pa ti poročam če bo kaj krajše kot ponavadi...

Kaj ti pove moj topli objem,
ko k sebi te privijem:
ljubo moje detece,
zate le živim in bijem...(26.11.2007 in 27.09.2009)
--------------------------------
str. U-84

(odgovor članu Luni)
Neposredna povezava do sporočila: 5
3.11.2009 19:29:13   
sonchek
aja..pri nas vedno inhalira fiziološko in nič drugega..tudi po nasvetu dr-ja...

Kaj ti pove moj topli objem,
ko k sebi te privijem:
ljubo moje detece,
zate le živim in bijem...(26.11.2007 in 27.09.2009)
--------------------------------
str. U-84

(odgovor članu sonchek)
Neposredna povezava do sporočila: 6
3.11.2009 19:33:05   
zvesta
tinaaja, a na ORL pregledu sta bili?

kolegica ima hčer, ki je ves čas brez vidnega razloga pokašljevala.... na ORL so pa uh+gotovili, da ima vnet in zatečen "tretji mandelj" (ne vem kaj je to niti ne znam razložiti in bo potrebna operacija...

(odgovor članu tinaaja)
Neposredna povezava do sporočila: 7
3.11.2009 19:35:58   
zvesta
aja, seveda..... pri nas palijo inhalacije fiziološke razstopine (imamo inhalator) in pa čebulni sirup... ta pa je zakon...

(odgovor članu zvesta)
Neposredna povezava do sporočila: 8
3.11.2009 19:43:29   
tinaaja
Hvala vsem.
Inhalatorja sploh ne pospravimo vec v skatlo, vsak dan inhaira. En najbolj amortiziranih nakupov user posted image  ravnikar imam ta miceno gor priklopljeno..

ORL pregled imamo v ponedeljek. Upam,da kaj zvemo, moj spisek vprasanj je dooolg. user posted image user posted image

soncek, na kaksnih preiskavah je bila necakinja?

Preden si bila spočeta, sem si te želela, še preden si bila rojena, sem te ljubila in komaj si se rodila, bi zate umrla. To je čudež življenja. /Maureen Hawkins/

(odgovor članu zvesta)
Neposredna povezava do sporočila: 9
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Kdaj je čas za kahlico?
Tako kot na skoraj vseh področjih otrokove vzgoje se tudi pri navajanju na kahlico teorija in praksa skozi čas spreminja...
Prehlad, gripa ali angina?
Smrkav nosek, pordele oči, kašelj, kihanje, razbolelo grlo in splošno slabo počutje – vam je znano? Kako prepoznati, ali...

Risanke.
пеперутка16

So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?