sassy0
|
Pozdravljene mamice, Naš mali bo sedaj star 6 mesecev je dojen, sedaj smo počasi začeli uvajati GH. Pri 5 mesecih je začel dobivati zobke in od takrat se naš problemček vleče. Problem pa je to, da od takrat zvečer zavrača dudo, kot metodo uspavanja in hoče joško za vsako ceno. Prej se je najedel, dobil dudo in veselo zaspal. Spal je prvo rundo 5 ur, potem sva se do 10-ih zjutraj še dvakrat ali pa trikrat dojila. Zaspal je v svoji posteljici, ko pa je hotel naslednjič jest, sem ga prestavila k sebi in smo tako spali do jutra. Prav super je bilo. Vsa nočna dojenja sem opravila v leže in skoraj v snu. Sedaj pa imamo prave borbe. V svoji postelji ni šans, da zaspi, brez joške tudi ne, včasih se prav zbudi, ko mu jo potegnem ven. Spčat hodi okoli pol osmih zvečer in se nato zbuja na eno uro tja do enajstih, ko res močno zaspi. Se mi zdi, da ko se malo zdrami in ugotovi, da nima več joške, se zbudi na polno in potem se morava spet jovo na novo uspavat. Ponoči, ko spimo, se ravno tako ful pogosto zbuja in hoče cuclat, se mi zdi, kot da me mali voha in je še slabše, kot če bi bil v svoji postelji, to pa ni šans. Če ga prestavim, se takoj zbudi in že se začne pritoževanje. Jaz sem pa že čisto obupana in hodim naokoli bolj zmatrana, kot pa sem bila takoj po porodu in prve mesece. Sploh ne vem, kaj naj naredim. Smo probali, da sem mu turila dudo tudi 10 min, ga nosila, mu pela,... pa ni pomagalo nič. Se je srl ko strgan, pa tudi nimam srca, da bi ga pustila, da se dere eno uto ali dlje. Prej ali slej popustim in ko dobi svojo "dudo" ves blažen zaspi. Se tolažim, da bo ogoče minilo samo od sebe, ko ga bojo nehali zobi matrat ampak nekje v podzavesti, pa me mali glasek opozarja, da bo mogoče samo še slabše, ker bo takol zelo navajen. Sploh ne vem, kaj naj. Sem že razmišljala, da bi mu začela pred spanjem dajat kako mlečno kašico, če bi to pomagalo, al pa da ukinem dojenje (kar pa spet ne bi rada). V glavnem, če je imela katera podoben primer, me zelo zanima, kako se je razpletlo. Saj do konca porodniške bi že še "trpela" tak tempo, strah me je kaj če se bo nadaljevalo še po tem. Ker tako utrujena, ne bom mogla normalno funkcionirat. Hvala že v naprej za vse odgovore in misli. Papa