|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Dojenje je postalo muka!
20.6.2005 16:56:32   
lidija14
Prosim vse, ki imate kakršenkoli nasvet, da mi pomagate. Imam 4-mesečnega sina in ga izključno dojim. Do zdaj je šlo vse kot po maslu, zadnji teden pa so me ful (ampak to res ful) začele boleti bradavice in ne vem zaradi česa. Najhuje je takrat, ko zgrabi, takrat bi se najraje zjokala, tako hudo me boli. Nimam pa nobenih ran, kar je še bolj čudno, samo malo bolj rdečkasto okoli bradavic. Mazala sem se z lanolinom, pa ni nič pomagalo, zdaj se mažem z bepantenom, pa tudi ni občutne razlike.

A ima katera še kakšen nasvet, ne bi ga namreč rada prenehala dojit?

Uživajte v poletju in zasluženih počitnicah!

Lidija
Neposredna povezava do sporočila: 1
   Dojenje je postalo muka!
20.6.2005 17:11:32   
bunkica
Oj!
Vstrajaj z lanolinom multi-mam in bepantenom,poskusi pa še z multi-mam blazinicami,ki so namazane z hladilnim gelom in so boljše kot sam lanolin in gela prav tako ni potrebno izpirati pred dojenjem.

No saj bo boljše,boš videla.Bradavice se ti bojo že spravile nazaj v red,le da je pač potrebno malo več časa,saj si enostavno ne utegnejo opomočti ravno zaradi dojenja.

Sem imela podobne težave,le da sem jaz nadajala dvojčka in vstrajala vse do 8 in pol mescev.(:ups: sem se malo pohvalila)...........

(odgovor članu lidija14)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   Dojenje je postalo muka!
20.6.2005 17:30:44   
Lunca1
samo ugibam, a bi bilo možno da mu že prihajajo zobje in te zagrabi z nastavki?:ups:

(odgovor članu lidija14)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   Dojenje je postalo muka!
20.6.2005 17:40:58   
piščanc
če so bradavice bolj rdeče ali vijolične so to glivice, pomaga da so bradavice čim več na zraku, pa daktarin, dobi se tudi brez recepta.

če je pa rdeča koža, potem je najbrž mastitis, še posebej če spodaj čutiš otrdlino, tudi jaz sem ga dobil po 4 mesecih uspešnega dojenja. čim prej pojdi k zdravnici, da ti da antibiotike in se lahko naprej dojita

(odgovor članu lidija14)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   Dojenje je postalo muka!
20.6.2005 17:42:07   
piščanc
dobil=dobila 8):ups:

(odgovor članu lidija14)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   Dojenje je postalo muka!
20.6.2005 17:46:31   
Petra&Mojca
Jaz sem si bradavičke po dojenju umivala s kamilicami in jih potem namazala z bepantenom in mi je pomagalo. Lahko pa poskusis dojiti z nastavki!

(odgovor članu lidija14)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   Dojenje je postalo muka!
20.6.2005 18:46:57   
taška30
Jaz imam popolnoma enak problem par dni. Danes ponoči je bilo tako hudo, da sem tudi jaz skoraj tulila od bolečine. Že par dni se mažem z bepantenom, pa z lanolinom, pa ni prav nič boljše.
Zato mi je dala ena od vas misliti (mislim da Piščanc), da so mogoče gljivice, ker imam bradavice in kake 2mm okrog njih vijolično rdeče. Bi lahko poskusila tudi s Canestenom?
Jaz sem se sicer danes odločila za drastičen ukrep za par dni - s črpalko si iztiskam mleko in ga dajem po flaški, ampak se mi kar milo stori, ko me mala tako začudeno gleda s tistimi malimi očkami, ko ji rinem ta silikon v usta (sicer lepo popije, ampak kljub temu :zmeden: )
LP, Taška

(odgovor članu lidija14)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   Dojenje je postalo muka!
20.6.2005 21:20:22   
tesa
Skoraj sigurno si fasala mastitis.Če nimaš nobenih ran mora biti nekaj v nostranjosti:zmeden2:
Jaz sem imela podobno. Kar 5x sem fasla mastitis. Nisem imela nobene zatrdline ali rdečine, samo bolečino in kmalu tudi vročino. Lahko pa se ti je zamašil samo kakšen vod. To lahko rešiš z vočimi curki vode in masiranjem.Jaz nisem mogla rešiti drugače kot z dvojno dozo antibiotikov.
Boš videla, da boš prebrodla te težave. Ne obupaj.
Potem bo spet vse steklo kot mora.;)

(odgovor članu lidija14)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   Dojenje je postalo muka!
20.6.2005 22:17:52   
fipi
Ojla!

Jaz sem imela na začetku dojenja podobne težave z bradavicami. Bolelo pa še zraven me je peklo ko san hudič :hudicek:.

Meni ni pomagala ne lanolin niti ne bephaten. Po nasvetu svetovalke za dojenje sem še poiskusila z aventovo kremo za bradavice in čez štiri dni se je stanje umirili, pa tudi bolečin ni bilo več.

Jaz ti svetujem, da vstrajaj pa poiskusi še aventovo kremo. Naj ti bo v tolažbo, da sem vstrajala 6 tednov, vendar se je splačalo.

Čao.

(odgovor članu lidija14)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   Dojenje je postalo muka!
20.6.2005 22:27:30   
BARBARA R.
glivice. Pojdi kar k otrokovemu pedijatru.Skoraj sigurno boš dobila oralni gel Daktarin za bradavice.

:muca:

(odgovor članu lidija14)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   Dojenje je postalo muka!
21.6.2005 1:19:41   
pika**
Bi rekla , da je mastitis.

Tudi jaz sem ga fasala. Dons sem imela vročino že 38,3 tako, da sem kar šla k zdravniku. Dobila sem antibiotike, vročino pa imam še. Pa še mleko si pridno izbrizgavam. Hraniva se: enkrat po flaški, drugič dojenje ali pa kar oboje - odvisno od lakote.:angel:

Nikar ne obupaj. Mene boli že cel mesec. Probala sem že vse živo - multi mam, Avent, bepanthen, vroča voda, izbrizgavanje, masiranje ...., na koncu pa sem pristala na antibiotikih. :((

Ko vidim malega srčka, kako zadovoljno gode in cmoka,kar pozabim na bolečine.:muca:

(odgovor članu lidija14)
Neposredna povezava do sporočila: 11
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Plenice po izbiri Sekcije medicinskih sest...
Pri izbiri izdelkov za najmlajše smo starši zelo pozorni, zato je bolje izbrati takšne, za katerimi stojijo strokovnjaki...




Znaki poroda.
пеперутка16

Kakšni so bili vaši zadnji simptomi pred porodom tisti dan ali dan ali dva prej? Če ste imeli kakšne simptome?