ronja
|
Ja, ta zadnji post je precej bolj realen za mlado mamico kot tisti prvi . Mislim, da ni fora v oksitocinu, ker se ti je ta sproščal že med pumpanjem mleka - če se ne bi, bi ti mleka zmanjkalo, tebi ga pa ni, saj zdaj še vedno lahko dojiš. Mislim, da je bolj verjetno, da imaš probleme s tem preklapljanjem: da prsi zdaj niso več samo spolni organ, ampak da so "za tamalega", ne za "tavelikega". Zato verjetno ne maraš, da se jih mož dotika. Normalno, da ti je malo čudno na začetku, ampak to se da v glavi premislit in postavit na svoje mesto. Čeprav si se zdaj 1 mesec in pol matrala, da bi te prsi dobile to svojo novo vlogo, to še ne pomeni, da nimajo več stare vloge - tvojemu možu so še vedno zelo seksi (ali pa še bolj;), še vedno se jih rad dotakne, itd... Samo tebi zdaj to ni več všeč, ker še nisi sprejela dvojne vloge. Verjetno še nisi čisto ponotranjila ene vloge in ne veš, kako bi ji lahko zraven dodala še drugo. Razmisli. Ortokov jok me zelo zmeti pri vsem kar pocnem, med ljubljenjem pa sploh! To je tudi normalno in jasno, da ne moreš seksat dalje, če se otrok joka. Takrat pač vstaneš (ali pa vstane on in ti prinese otroka), ga podojiš, ko zaspi odložiš nazaj in potem imata spet čas zase. Ne se navadit, da je takrat vsega konec, ker otroci se včasih zelo pogosto zbujajo in potem vama ne bo nič ostalo. Razloži možu, da te to zelo dekoncentrira in če lahko gresta potem spet od začetka. Saj so fantje kar uvidevni, se mi zdi - pa navsezadnje se tudi njim splača . Potem ko se to večkrat zgodi, pa ni več tak problem, hitro padeš nazaj v isti feeling in lahko včasih dobesedno nadaljuješ tam, kjer si končal. Pa se malo pohecaš: "hold that thought", pa se napetost (oz. razočaranje, da vaju je mali SPET prekinil) razelektri . Sem pa precej utrujena, tako kot vsaka mama in nimam vectakega pozeljenja kot prej. To menim da je razlog temu, ker ustajam ponoci in sem v vlogi mame precej utrujena in zaspana. Telo nas ima včasih poln kufer (vsaj mene moje). In čeprav se nam zdi vse ok, smo psihično srečni, pa je telo crknjeno in se upre (zboli ali pa noče več sodelovat pri orgazmu...) Mogoče enostavno nimaš več energije za vse. Spočij se malo (vem, lažje rečt, kot naredit ). Poizkusi kdaj zaspat tudi podnevi, če se le da. Pojdi kdaj sama brez otroka ven, magari za pol urce - veš, kako paše tiste prve mesece, ko si non stop z otrokom! Različno prenašamo pomanjkanje spanja - meni ni tak problem, večini pa je. Zato res poizušaj kdaj nadoknadit manjko spanja, to zelo vpliva na libido in spolnost (tudi pri moških).
|