SPORTINA
|
Ojla... Jaz imam tudi 14 dni staro dojenčico in podobne "tezave", ker pa je bilo že pri prvem otroku isto in sem delala enako kot sedaj, vem da bo tako prav.... Delam po svojem obcutku,vaga patronažne in zadovoljen otrok pa dokazujeta, da je zaenkrat vse v najlepšem vredu... 1.Prvič sem si bradavice mazala z Bepantenom, sedaj si jih z LANOLINOM (lekarna). Pravijo, da je boljse, saj ni treba spirat pred dojenjem (no prsi si itak moras umivat), Bepanten pa in ima ze malo "zdravilnega"-antibiotičnega(?)znacaja..to naj ti pojasni katera iz te stroke. Tako da ce nimas sile, je Lanolin dovolj za nego. Je pa od zacetka malo za potrpet, potem se pa se vse unese. Pa se to, pravijo, ce bolecina po parih sekundah ne popust (ko ti otrok) zagrabi, da je narobe pristavljen. Vedi pa vsak stisk zob in bolecina bosta poplacana, se splaca stisnit zobe!!! 2. Moja velikanka spi ponoci tudi po 7h skupaj. V porodnisnici so nam rekli, da je to ABSOLUTNO prevec za takega otroka, saj rabi več podojev, da se zredi. In jaz sem nihala med tem ali jo zbudim in mojimi prepolnimi prsmi in med njenim mirnim spancem. Prisla je patronazna, in mi ze pred vaganjem povedala, kar je pokazala vaga. Otrok se je v 6 dneh zredil za cca 400g!!! Naj ga samo pustim spat. Torej ce se otrok redi, kaka, je zadovoljen, ni problema. Ker lahko pa menda tudi leni otroci za sesanje ali tisti z rumenico veliko spijo...Opazuj!!! 3. Vcasih mislim, da mi bo prsi razneslo. Medtem ko hcerka spi, menjam majice, blazinice, hodim pod vroc tus...Torej samo pazi, da se ti kaj ne zamasi... Dojim pa kadar hoce in kolikokrat hoce... To je moje mnenje...tako sem delala prvic, tako delam sedaj in kaze nama dobro.
|