Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
| Stran: [1] |
Uporabnik | |
|
|
Dojenje-na koliko časa; koliko časa? 5.4.2005 15:03:26
|
|
|
|
smrček
|
Midva se že od samega začetka dojiva na 3-4 ure po 10-15 minut.
|
|
|
|
Dojenje-na koliko časa; koliko časa? 5.4.2005 15:11:15
|
|
|
|
Pupica
|
Midve sva se pri tej starosti dojili na 3 ure, po pol ure:zmeden: Lp
|
|
|
|
Dojenje-na koliko časa; koliko časa? 5.4.2005 15:16:07
|
|
|
|
Magi*
|
hej dana. zaupaj sebi in svojemu pikecu. jaz sem tudi na začetku dojila na 1, 2 ali 3 ure. dojenje se je včasih zellooo razvleklo. tudi na uro in pol. kasneje se je vse skupi zrihtal in zdaj (3,5 m) se dojiva na cca 3 do 4 ure podnevi, po 10 min. ponoči pa na 5 do 6 ur. ritma dojenja ti ne more predpisati nobena knjiga.
|
|
|
|
Dojenje-na koliko časa; koliko časa? 5.4.2005 15:38:39
|
|
|
|
viv_
|
Jaz sem od začetka pa do dopolnjenih 4 mesecev dojila po 15 min na 3 ure. Potem je bila pa lakota za "moje zaloge" prevelika ...
|
|
|
|
Dojenje-na koliko časa; koliko časa? 5.4.2005 18:15:21
|
|
|
|
Anonimen
|
Ej, dana, pusti knjige in poslušaj otroka. Včasih bo zahteval na eno uro, včasih po pol ure (žeja), včasih po treh. To je res zelo nepredvidljivo. Predstavljaj si sebe: tudi ne ješ vsak dan točno ob isti uri. Če je otrok lačen (joka in je previt, ga nič ne boli), ga pristavi k dojki. Ne pusti pa, da ti vleče pol ure na vsaki strani, ker to ni več hranjenje, pač pa crkljanje. Podoj na eni strani naj bi trajal od 10 do 15 minut. V tem času se otrok naje, ne pusti pa, da ti med hranjenjem zaspi: torej žgečkaj ga po bradici, nogici, prigovarjaj mu... Nočni urnik imata odličen, kar tako naprej. ;) Sprosti se, veliko pij, dobro jej in počivaj, kadar počiva malček, pa boš imela dovolj mleka. Če te še kaj zanima, vprašaj ;)
|
|
|
|
Dojenje-na koliko časa; koliko časa? 5.4.2005 18:16:55
|
|
|
|
Anonimen
|
Aja, še tole. Ne sprašuj se, če otrok dovolj poje, če pridno polni plenice, torej normalno lula in kaka, je to znak, da poje dovolj.
|
|
|
|
Dojenje-na koliko časa; koliko časa? 5.4.2005 18:25:58
|
|
|
|
dana
|
Hvala vam za odgovore - sem tudi jaz tako mislim, da otroka pač ne moreš prisiliti, da bo jedel točno na tri ure, pa so mi prijateljice, ki že imajo otroke in babica rekle, da toliko star otrok mora pa že imeti en red. Bom probala, tako da mu bom pač dala jesti, ko bo hotel, pa bomo videla če se bo sčasoma uredilo. lp, dana
|
|
|
|
Dojenje-na koliko časa; koliko časa? 5.4.2005 22:37:15
|
|
|
|
babylove
|
Ni res, da se otrok naje v 10-15 min! Vsak po svoje, nekateri rabijo več časa. To časovno omejitev sem na RR pobrala in se mi je revček redil po 50, max 100g/teden; potem pa sem ga pustila sesat kolikor dolgo je hotel, pa je v enem tednu spravil skupaj 230g. dana, doji tako, kot otrok hoče.
|
|
|
| Stran: [1] |
Najbolj brane vsebine v rubriki To so najbolj redka otroška imenaMed izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Materinski dopust Pravico do materinskega dopusta ima mati otroka, pod določenimi pogoji pa tudi oče otroka ali druga oseba ali eden od st...
Zadnje s foruma
Za doječe matere.
пеперутка16
Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?