tamala13
|
Huh huh, pravi razbojnik. Mi smo pri naši imeli tudi celo štalo, ker ni ni ni hotla jest, zares je začela pomoje šele nekje med 10 in 11 meseci, prej bolj tako tako. In ugotavljam, da sem se čisto preveč sekirala glede te hrane, ker zdaj pri enem letu že pridno sama nosi hrano v usta in so vsi samo začudeni :). Zdaj mogoče ti moje mnenje ne bo všeč, ampak takšen je moj pogled in moje izkušnje. Praviš, da paziš, da spije dovolj mleka. Pri tej starosti mi je patronažna rekla, da rabi še cca 500ml mleka na dan, mogoče vmes poskusi z več vode? Ali pa mu ne ponujaj extra mleka, če se že med dojenjem naje? Ne bi vedela, ker nikoli nismo dodajali, vedno se je samo dojila. Okoli 10. meseca smo prešaltali na 2 dojenji (+ nočno) (vmes nisem več ponujala, sem jo čim večkrat poskusila zamotit s čim drugim oz. ji dala vodo) - takoj po zajtrku, zvečer pred spanjem, po potrebi ponoči. Flaško z mlekom bi jaz kar odstranila, naj pije vodo, ali pa se doji. Vmes sem jo uspavala v vozičku, nosilki, z dudo. Sem hotla napisat, kako smo sledili urniku, pa sem ugotovila, da itak ni bilo pametnega urnika. Trudila sem se, da je jedla po spanju (npr. prvi spanček ob 9h za eno uro, ob 10h malica) in ne prej, razen res izjemoma, ko je bila ful zmatrana, šele od 11. meseca naprej, ko smo prešaltali na 1 spanje na dan (ob 12h) smo prakticirali kosilo pred njim, potem po spanju je bila pa že malica. Pa ne vem, sprehode sem planirala glede na spanje, da je v vozičku spala, mela sem banane s sabo, če bi bila lačna. Pa še info - že ima zobke in koliko? Že sedi, kobaca, hodi? Naša je začela boljše jest, ko je dobila prve zobke, dokler ni skobacala smo imeli fini urnik, ko je skobacala, je čisto porušila spančke in smo se bolj poskusili držati hranjenja na 3 ure. Upam, da ti kaj pomaga, predvsem se pa jaz ne bi toliko sekirala. Ugotovi, kaj rad je in je enostavno, pa mu pač tisto večkrat dajaj :) Mi smo pojedli vsak dan vsaj eno banano, če je bilo treba :) Pa čim več zunaj na sprehodih in igrišču, da ni skos vse o hrani, pa frutke v torbo za vsak slučaj :)
|