fišla
|
Pozdravljeni! Malo več bom napisala, da razložim situacijo. Moj sin bo čez nekaj dni dopolnil eno leto. Zadnje čase (približno en mesec), se je začel ponoči z jokom prebujati. Drugače je že od četrtega meseca dalje prespal celo noč (cca. 9-10 ur). Sedaj pa se prebudi po navadi vedno nekje med polnočjo in eno uro zjutraj in začne jokati. Ko mu dam dudo, jo prime in vrže in dalje joče. Ne pomagajo tolažeče besede, božanje,... Ko pa ga vzamem v naročje, pa se čez nekaj časa umiri in mi na rokah zaspi. Potem ga položim v postejico in kakor hitro ga odložim, se prebudi in spet začne jokati. Tako potem to »odlaganje« v spanju traja kakšno uro in pol, preden mi uspe, da ga položim v posteljico brez, da bi se prebudil in jokal. Poskusila sem ga tudi podojiti, previti, vendar nič ne pomaga, da bi takoj zaspal nazaj. Včasih mi na rokah zaspi takoj, včasih pa tudi na rokah rabi kakšne pol ure, da se umiri in zaspi. S partnerjem sva tudi poskusila in ga pustila, da je jokal. Ko pa po kakšnih 10-ih minutah jok ni potihnil, sva ga vzela v naročje. No, včeraj oz. danes zjutraj, sva tudi tako naredila (po nošenju na rokah, sva ga položila v posteljo v joku) in čez nekaj minut (10 – 15 min) je sinko zaspal. Ne vem, če je to kaj vplivalo na njega, da je ravno pred kakšnim mesecem zbolel za šesto otroško boleznijo (nekje v tem času se je vse to začelo). Drugače pa je sinko čez dan dobro razpoložen, tudi apetit ima, skratka, ne vem več kaj naj naredim. Saj mogoče bo kdo rekel, da se nimava kaj pritoževati, glede na to, da se prebudi enkrat v celi noči (nekateri po cele noči ne spijo). Ampak ne vem kaj bi to bilo, da se zbudi vedno ob skoraj isti uri in potem tako dolgo traja, da zaspi nazaj. In do sedaj je vedno lepo spal. Mogoče se je v tem času zgodilo, da kakšen dan ali dva ni jokal, drugače pa vsak dan oz. noč. Mogoče mi lahko kdo pomaga s kakšnim nasvetom. Ali pa mi lahko mogoče kdo, ki je imel enako ali podobno situacijo, pove, kaj je za naredit oz. kdaj se bo to obdobje (če je obdobje) končalo. Vem, da so si otroci med seboj različni in je pri vsakem otroku drugače, vendar bi mi kakšen nasvet prav prišel. Hvala.
|