Tippi
|
IZVIRNO SPOROČILO: soncek84 Se opravičujem, če tema že obstaja, vendar je nisem našla. Torej, imam problem. Doma imam 10 mesecev starega razgrajačka in do 9. meseca je spal brez problema. zaspal ob 20 in spal do 9. zjutraj. Kak teden nazaj pa, ko da se je nekaj zgodilo. Ko da bi odrezal, mali noče več zvečer zaspat. Lahko delamo kar hočemo, ne zaspi pred 22 ali 23 uro. Ne vem več, kaj naj naredim. Čez dan pa nikoli na spi po 17 uri popoldne. Ima mogoče kakšna mamica podobne probleme, oz. jih je imela in lahko pove, kako jih je rešila? Zelo bi bila hvaležna Moja izkušnja je takšna. Pupa ni nikoli spala. Ne kot novorojenček, ne kot malček, niti kot najstnik ne, niti zdaj kot pubertetnik ne Najprej sem se s tem ful obremenjevala, že zato, ker so mi vzgojiteljice v vrtcu rekle, da je problem, ker noče spati (verjetno se jim ni ljubilo ekstra z njo ukvarjat , malo pa tudi zato, ker nisem imela časa, da bi še jaz malo dremuckala (beri počila). Potem sem pa začela slediti sama sebi in njej. Prišparala sem svoje živčke, tudi njene in sva delale po principu, ko se učki sami zaprejo. Vem, da to ni ravno skladno (vzgojno) s "pravili", da mora otrok spat ob točno določeni uri, ampak jaz moram priznat, da je edino ta varianta užgala in zdaj ko pomislim za nazaj, je bila edino pravilna. Kljub temu, da je bila zelo aktivna, pač spanja ni potrebovala in ga danes tudi ne, pa je dosegla čisto normalen razvoj. Tako telesno, kot tudi v šoli (to pravim zato, ker nekateri še vedno vztrajno trdijo, da če otrok ne spi, da mu bo nekje šepalo). No, pa to ne drži. Tudi to, da naj bi otroci ki premalo spijo bili podvrženi slabši koncentraciji, prekomerni teži, itd. itd., lahko rečem le, da to so čist navadne bučke. Moja hči je po postavi prava manekenka, v šoli pa je uspešna. Tako da...moj nasvet...prilagodita se en drugemu in brez sekiranja! Poskusi pa se še postaviti v otrokovo kožo, kako bi ti bilo, če bi te nekdo silil k spanju? Srečno
|