ronja
|
Ronja pa meni razloži: kako si dosegla recimo pozimi, ko je potreno sleči veliko slojev, da se ti mala ni polulala. Jaz sem pri moji tudi vedela, kdaj bo lulala samo takrat je bilo že prepozno za slačenje, kahlo itd. Saj tako majhen otrok ne zna zadržati user posted image zunaj smo meli pleničko, v stanovanju je bilo toplo in ni bilo toliko slojev - pač bodi, hlačke s stopalci in majčka čez. tako da slečeš v bistvu samo hlačke. Zadržat res še ne morejo, vsaj ne prav dolgo - predvsem pa tudi to, kolikor lahko, dostikrat ne, če ti pač ne zaupajo popolnoma, da se to splača, torej da jih boš dala lulat. Tudi če to izvajaš, ti ne bo vsak dan enako zaupala - enkrat sta super sinhronizirani in bo mala pripravljena počakat 2 minutki, da jo boš lahko dala lulat, en dan pa ne gre in se potem tudi ona kar vda in takoj polula. S tem ni nič narobe, če iz tega pač ne delaš panike. če jo, potem je boljše, da sploh ne delaš vsega skup, bo manj škode, verjetno. če pa ti ni nič hudega, če se pač kdaj polula, potem pa je to zelo fajn za otroka, ker plenice nosit gotovo ni luštno - če bi bilo, bi bili vsi v plenicah - pa nismo . je pa več dela, to priznam. Ni ti pa treba non stop gledat otroka, samo poslušat ga moraš. Ko spi, navadno ne lula, polula se, ko se zbudi, ko jo vzameš iz slinga, iz avtosedeža,... Pa seveda tudi sicer dostikrat, tu pač poslušaš. In če ne uloviš, se pač zgodi, so what? kar se kultur tiče, sem pristaš tega, da se od vsake kulture vzame to, kar je dobrega: v eni kulturi znajo eno stvar, v drugi drugo, zakaj bi morala vse vzet iz te kulture, ker sem se pač tu rodila? Zakaj bi morala moja mala jokat s plenico na riti, če je lahko zadovoljna brez? Ja, nekaterih otrok plenice res ne motijo, ali jih pa starši navadijo, akj pa vem. Mojimadvema ni bilo vseeno, pa meni tudi ne, baje - je mami rekla, da sem se ji takoj odplazila stran in se nisem hotela nazaj v plenico dat. Ronja je jokala, kadar sem jo dala na previjalno, ker ni hotela plenice. KO sem nehala s plenicami, ji je bilo čisto vseeno, če jo dam na previjalno - ker je jokala res zato, ker ni hotela met plenice. Lejla ma zelo občutljivo kožo in takoj dobi vneto ritko. Ko sva meli plenice je ful jokala, kadar sem ji čistila ritko, ker je imal vneto in jo je bolelo. ma, zakaj bi, če ni treba? zdaj ma krasno kožo na ritki in je vesel in zadovoljen dojenček. težko me bo nekdo prepričal, da to ni dobro za moje otroke in da jima škodim s tem, če pa sta tako bolj srečni kot prej... Roberta, najprej jo dva tri dni opazuj - kdaj lula, kdaj večkrat lula/kaka,... in jo takrat, ko navadno kaj naredi, daj v "newborn position" - torej v naročju nad wc. Mogoče se bo polulala ali pokakala. Ni treba, da loviš vse - lahko samo kakce, lahko samo 1x na dan,... Moja soseda je to videla pri meni, pa je probala še pri svoji - in mala od takrat dalje nima več kolik... Pa je mela prej kar težave (stene so papirnate, tako da vem )... njena mala pač ni bila najbolj navdušena nad tem, da bi kakala v plenico. ko jo je nesla nad wc, se je lepo pokala in ker kaka samo 1x na dan, ima potem mir in mala je zadovoljna.
|