Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
| Stran: [1] |
Uporabnik | |
|
|
RE: Dohodnina in preživnina 17.2.2006 20:57:27
|
|
|
|
ona
|
Te ne čisto razumem!Oče ponavadi vpiše plačano preživnino.Kaj si mislilla s tisto razliko,da jo ti vpišeš!?
|
|
|
|
RE: Dohodnina in preživnina 17.2.2006 21:55:39
|
|
|
|
beba76
|
Ti ne rabiš nobenih njegovih podtakov vpisovati, pa tudi on tvojih ne. Preživnino, ki si jo prejela, pa vpišeš na otrokovo polo (vzdrževani član) in to je to. Vpišeš pač toliko, kot si prejela v prejšnjem letu.
|
|
|
|
RE: Dohodnina in preživnina 17.2.2006 23:13:10
|
|
|
|
ona
|
Evo ti še stran od dursa,kjer je veliko nasvetov in tam poglej pod navodila za izpolnjevanje dohodnine,čisto na koncu,točka 7 piše,da ti ne vpišeš preživnine,ki si jo dobila,ker jo vpiše tvoj bivši.saj bi ti skopirala sem,pa se ne da Ti v bistvu ne vpisuješ nobenega zneska!Upam,da se ne motim,če ne naj me katera popravi! Še link:http://www.gov.si/durs/index.php?lg=sl&f=13.html Odpri dohodninska napoved in potem navodilo!
|
|
|
|
RE: Dohodnina in preživnina 18.2.2006 8:09:40
|
|
|
|
CIPRESA
|
Kakor jaz zastopim je najprej odvisno kdo otroka da v olajšavo kot vzdrževanega družinskega člana. Če bi ga dal on za celo leto bi vpisal preživnino v stolpec za celo leto. V primeru da si delita pol leta ti pol leta on vpiše preživnino le za tisti del leta ko uveljavlja olajšavo. Ti pri preživnini ne pišeš nič. Razliko pa vpišeš le kadar on ki bi v svoji napovedi uveljavljal olajšavo za iste vdrževane družinske člane nebi mogel olajšave( 564.400) v celoti izkoristiti zaradi prenizke osnove. Najbolje je da svoje podatke ustavi v kak izračun ki se dobi na netu pa vidi točno koliko olajšave bi zapolnil. Jaz imam tak obračun doma ki mi točno pokaže koliko olajšave imam in če jo ne zapolni on potem ti lahko vpišeš razliko do polne olajšave.
|
|
RE: Dohodnina in preživnina 18.2.2006 8:26:18
|
|
|
|
CIPRESA
|
Pa še nekaj Špela kar je tudi pomembno pri preživninah in da te nebo udarilo preveč po denarnici. V primeru da bi oba koristila olajšavo (50:50) morata vpisati OBA da sta vzdrževala otroka celo leto. Potem DURS avtomatično deli olajšavo 50:50. Drugače je pa ne. Vendar moraš biti pri tem pozorna na to da če bosta dala 50:50 se lahko zgodi da boš morala ti doplačati davek če si otroka imela med letom ti v olajšavi. In to zato ker je bilo med letom akontiranega premalo davka, ker si imela otroka kot olajšavo celo leto, sedaj pa se to deli na pol. Upam da je dovolj razumljivo.
|
| Stran: [1] |
Za doječe matere.
пеперутка16
Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?